almapecsétÍrta: Bhavanjot Kaur

Fordította: Simrat Kaur

Aki nem tud alámerülni, nem tud növekedni sem. A mag elsődleges ereje abban van, hogy lefelé halad, majd növekszik.”  – Yogi Bhajan

A kislányom és én napfürdőztünk a fogyó nyári nap sugaraiban. Augusztus volt, és a strandok elkezdtek kiürülni, ahogy a turisták hazatértek otthonaikba, és a tanulók készültek, hogy visszatérjenek az iskolákba. A vízhez közel ültünk, míg a kislányom homokvárat készített.

Kinéztem a vízre, amikor észrevettem, hogy valami kerek és piros gördül felénk minden kis hullámmal. Meglepetésemre egy alma volt. Olyan volt, mint egy kis fel-le mozgó emlékeztető, hogy évszak változás vár ránk. Hamarosan a levelek megváltoznak, lesz alma, amit szedhetünk, pite, amit süthetünk, és tök, amit kivájhatunk. Kimertem az almát a vízből, és átadtam a kislányomnak. 

Néhány pillanattal később még egy alma gördült felénk a partra, azt is felvettem, és odaadtam a kislányomnak, aki nagyon örült neki, hogy most már mindkét kezében van egy.

A következő gondolatom az volt, hogy az iskola hamarosan kezdődik, és az alma jelképes szimbóluma a tanárnak. Végül, megérkezett egy harmadik alma egy kis hullámmal. Három alma, gondoltam. Miközben nagyon hálás voltam az almák ajándékáért, amelyek különös módon megjelentek a strandon, értetlenül ültem, vajon mi lehet ennek a jelentése.

buddha a fa alattA kislányom csak élvezte a gyümölcsöket és játszott velük, mintha ez egy teljesen normális esemény lenne.

Nem tulajdonított jelentést vagy értelmet nekik. Csak élvezte a játékot velük.

Aztán leültem kíváncsian, hogy vajon a negyedik alma hol van. A szemeimet a vízen tartottam, de a negyedik alma nem jött aznap.

„A legnagyobb művészet ülni, várni, és engedni, hogy jöjjön.”-  Yogi Bhajan

Némi idő elteltével a kislányom elkezdte az iskola előkészítőt. Minden nap mindenféle levelekből és almákból készült, színekkel teli, őszi dolgokkal jött haza. Az egyik, ami felkeltette a figyelmemet, egy fél almaszelet pecsét volt.

A kislányom büszkén prezentálta a teljes festményét, és rámutatott az alma pecsét csillag alakú középpontjára, és elmagyarázta nekem, hogy magok vannak a belsejében. Azt is felismerte, hogy az alma fele úgy néz ki, mint egy szív, és én mosolyogtam egyetértésem jeléül. Csillag és mag a szív közepén.- gondoltam.

Úgy tűnt, hogy a negyedik alma, amit a strandon vártam nem is olyan régen, megérkezett, mikor a legkevésbé számítottam rá. Már nem kerestem és vártam, és nem volt több ragaszkodásom a jelentésével kapcsolatban, és ekkor megérkezett a tudatosságomba.

A negyedik alma a szívcsakrám volt végig bennem!

Egy kis idő elteltével a kislányom hazahozott egy képet egy nagy fáról, tele zöld levelekkel és ragyogó piros almákkal. Felakasztottam az íróasztalom fölé. Nagyszerű inspirációra találtam benne. A festmény emlékeztetett az egyik kedvenc gyermekkori mesémre, aminek a címe „ Az adakozó fa.”

Felidéztem, ahogyan a fa odaajándékozott mindent egy fiúnak, akit szeretett, nem maradt más csak a fa törzse, de annyira boldog volt, amikor a fiú eljött, hogy aláüljön. A fa mindig boldog volt, mert mindig adott, és  nem várta, hogy kapjon.

Néhányan elvehetik a gyümölcseidet, és lerázhatják a leveleidet a földre. Néhányan lecsapkodhatják az ágaidat, és levághatják a törzsedet, nem hagyva mást csak egy tuskót. Leszedhetnek a semmiig, vagy odaajándékozhatsz mindent és lemondhatsz mindenről, és megtalálhatod a hálát és a boldogságot ebben az adásban, megengedve, hogy a változás szele új földre vigyen.

A kundalini jóga elülteti a magjaidat friss talajba az új földön. Ott körül leszel véve más fákkal, közel és távol, ahogyan összefonódsz új, könyörületes és szerető gyökerekkel, új és erősebb törzsed lesz szabadon áramló ágakkal, fényes levelekkel és a sorsod gyümölcseivel, amely csak a bőség lehet. Jöjjön, aminek jönnie kell.

A mester szavaival:

“Fejlesztened kell a szemeidet, hogy lássa az Univerzumot annak létezésén túl. Ismerned kell a fókuszt, így láthatod a hatalmas fát, és annak gyümölcseit, és láthatod az apró magokat, amelyeket Isten alakított ki ebben a fában és még mindig ott vannak benne.”

Ha meg szeretnél tapasztalni egy magasabb tudatosságot a jólét és bőség megteremtéséről, szeretettel ajánljuk két programunkat:

1.   Jólét és bőségteremtő kundalini jógaóra sorozat!a keddi csoportban még van hely!

2.  Jólét és bőségteremtő online kurzus! március 24-ig kedvezményes jelentkezéssel.

Élj a lehetőségekkel!

Te hogy éled meg a szívcsakrád jelenlétét a testedben? Meséld el! Szólj hozzá, gazdagítsd önmagad és másokat is a véleményeddel!

a

Szeretettel,

Simrat Kaur/ Arató Mónika

ਸਤਿ ਨਾਮੁ

a

Send this to a friend