maszk2Mindannyiunknak van gyermekkora, kinek ilyen, kinek olyan. Bármennyire is jót akarnak a szüleink, vagy a tanáraink, biztosan rengeteg sérülést szerzünk tőlük. Aztán kamaszodni kezdünk, jönnek az első szerelmek, és az első szerelmi sebek, sérülések. A felnőttkor is rengeteg helyzetet hoz magával, ahol kiszolgáltatottá válunk, csalódunk, fájdalmakat tapasztalunk. A szív összetörik egy párszor, mire elérjük életünk delét.

Ha valamivel nem bírunk el, főleg, ha az erőteljes érzelmeket kelt bennünk, akkor elhalasztjuk az emléket, úgynevezett tranzit emléket hozunk létre belőle. A tudatalatti nem más, mint a tranzit emlékek tárháza. Ezek a tranzit emlékek fölénk rakódnak, mint egy felhő, és nem engedik, hogy kapcsolatban legyünk önmagunkkal és a pillanattal.

A rejtett személyiség

Amikor foglalkozunk az elménkkel, tréningeljük, akkor az támogatja a lelkünket, és behívja, valósággá változtatja a szándékainkat. Amikor ezt nem tesszük, akkor megengedjük az egonak, hogy a tudatalattival szövetkezve kifejezze a reaktív személyiségünket, és a hasadt részeink előhozzanak feldolgozatlan, tranzit érzelmeket, gondolatokat és traumákat. Ennek a reaktív személyiségnek más sem kell, csak hogy történjen valami, ami benyomja a piros gombot bennünk, és azonnal előtör, megmutatkozik.

11 éves korunkig mindannyian kialakítunk egy személyiséget, ami azért jön létre, hogy megvédjen minket a traumáktól. Azért hozzuk létre, hogy kevesebbet szenvedjünk. A pozitív nyereség ebből az, hogy a külvilágnak meg tudjuk mutatni azt, amilyennek szeretnénk, hogy lássanak minket. Felveszünk egy szerepet, mert a „nyitott szívvel önmagunkat adni” az túl sok lenne. De mivel a dualitás világában élünk, amikor létrehozunk egy személyiséget, akkor létrehozzuk annak az árnyékát is. Az egyik személyiség az, amit mutatni akarunk a világnak, a másik ennek az árnyéka.

Ahogy a zenének megvan a ritmusa, ugyanúgy mantrázza a rejtett személyiség a történeteit. Innentől kezdve nem a valóságot érzékeled. Minden történést átírsz, hogy beleilleszkedjen a saját történeteidbe.

A rejtett listád vagy naplód ezeknek a történeteknek a tára, vagyis minden, amire panaszkodni akarsz.

A reaktív személyiséged követel, panaszkodik mindenre, amit nem kaptál meg, pedig szerinted meg kellett volna kapnod. Ezt manipulatív módon kell alkalmaznod, mert különben a környezetedben élők ráismernének a rejtegetett kisgyermekre, aki benned él.

Hogy megvédd magad, létre kell hát hogy hozz egy személyiséget, de ha ez a személyiség nem sikerül olyan tökéletesen, hogy mindentől megvédjen, akkor még több személyiséget hozol létre. Akár 108 különböző személyiséged is lehet, ilyenek például a flörtölő, vagy a stressz személyiség.

Az identitás egy külön fogalom, ő az, aki vagy, a bátyja és nővére a lelkednek. A téren és időn kívül nincs szükség identitásra, de itt, a földi világban van, hogy képviselje a lelkedet.

A maszkot azért hozzuk létre, hogy mindazt a védelmi mechanizmust, amit a tranzit emlékek indukáltak, és amelyből a játszmáink származnak, elrejtsük önmagunk, és a világ elől.

Gondoltad volna, hogy ilyen részletes térkép kell önmagad mélyebb megértéséhez?

„ Ha rejtett személyiséged van, és nem tudsz róla, és van egy rejtett naplód, amit nem tudsz felismeni, akkor a teljes életed legyőzi a rejtett személyiség és a rejtett napló, és az életed majdnem üressé válik. Az élet íze hiányozni fog.

Bármikor, amikor rejtett személyiséged előtérbe lép, érdekes dolgok történnek. Nem fogod élvezni őket. Megrészegülté fogsz válni, dühössé és nagyon gyerekessé, és teljesen olyan leszel, mintha egy másik ember lennél. Nem ismersz magadra.

Amikor az elme mögött az akarat áll, akkor az elme mindig pozitív. Mikor az elme mögött az ego áll, az elme mindig negatív. Amikor az elme mögött a szándékod áll, Isten keze megóv téged. Csodák fognak történni.”- Yogi Bhajan

A jelenlét megerősítése egy nagyon erőteljes lehetőségünk minden múltbeli sérülés meggyógyításában. A jelenlét az alapja annak, hogy tudatosan irányítsuk a szavainkat, akár önmagunkhoz, akár másokhoz beszélünk.

A jelenlét érzékelése a véges önvalód, és a végtelen identitásod közötti összekapcsolódáson, vagyis a jógán keresztül érkezik. A kundalini jóga királyi (radzs),  jóga, amely egy ajándék, egy arany kapcsolat, és megadja számunkra a méltóság és a kegyelem érzékelését.

„ A radzs jógi jelenléte csodákat hoz létre. Engedd a jelenlétedet működni, és nem kell semmi mást tenned. „- Yogi Bhajan

Képesek vagyunk gyógyítani magunkban a széthasadt állapotokat. Erre a kundalini jóga lehetőséget ad. Az életed célja az, hogy olyanná váljon az identitásod, hogy a lehetőeleven gyémánt a maszk helyett blogba legjobban tükrözze a lelkedet.

Mit tudsz tenni? Törd meg az álarcot, így meglátod a maszk mögött a reaktív személyiséget. Ha valami ismertté válik, akkor elveszti a régi erejét. Az árnyék személyiségeidnek többé nem lesz hatalma feletted. Ha elég elszánt vagy, egy hét alatt fel tudod ismerni az álarcodat, és tíz nap alatt meg tudod változtatni azt! Ha mindezt megteszed, gyönyörű élményeid lesznek magadról, és annyira szeretni, tisztelni és értékelni fogod önmagadat, mint egy élő, ragyogó, eleven gyémántot.

Mélyebb és élőbb tapasztalást kaphatsz a ragyogásodról, mint eddig valaha! Mintha valóban egy Eleven Gyémánt megtestesítésére kaptál volna felhívást és lehetőséget azzal, hogy megszülettél. 

Tapasztald meg a saját ragyogásodat, ragyogó jelenlétedet, és mindazt, ami ennek hatásásására megszületik az életedben!

 

Szeretettel,

Arató Mónika

Send this to a friend