Az integratív életvezetési tanácsadás vagy life coaching módszerét mindenki igénybe veheti, aki boldogabban, teljesebb életet élve, saját, egyedi céljait szem előtt tartva, vagyis a saját útján haladva szeretne érvényesülni.

 

Az integratív életvezetési tanácsadás egy olyan módszer, amely nagyon gyorsan és hatékonyan segíthet, még akkor is, ha úgy érzed, hogy már mindent kipróbáltál.

 

Mikor gondjaink vannak, az önmagunk gondolatai által behatárolt ördögi körben vergődünk. Pozitív, segítő energiával azonban a megoldások szintjére juthatunk.

Közös munkánk során nagytakarítást végzünk a különböző életterületeken. Azt vesszük észre, hogy minél előrébb haladunk az egyes életterületek kitakarításában, annál több életterületen oldódnak meg a problémák „maguktól”.

A cél az, hogy igazi és tartós változás jöjjön létre a teljes és boldog megvalósulás irányába.

A kiinduló téma bármi lehet, és ennek mentén oldódnak fel az élet egyéb területein a kihívások.

Fontos, hogy őszinte légy magadhoz. Csak így azonosíthatók be céljaid, amik kirajzolják saját, egyéni utadat. Mivel ezek a szívedhez legközelebbi vágyaid, így könnyen tudsz azonosulni velük. Sokkal lelkesebben teszed meg a céljaid felé vezető lépéseket, és nem fáradsz el közben. Elégedettebben és boldogabban éled életed napról-napra, több figyelmet és energiát tudsz fordítani a körülötted élőkre. Így a környezetedre is pozitív hatással vagy. Észre fogod venni, hogy egy rövid idő után minden a helyére kerül, és Te elégedetten szemlélheted, ami elértél. Minden mindennel összefügg.

A coaching találkozók során a számodra legfontosabb életterülettel foglalkozunk először. Az sem baj, ha nem tudod megmondani, hogy melyik az. A lényeg, hogy meglegyen benned az igény a pozitív változásra. Az ülések során vezetett kérdések alapján haladunk, így a számodra legmegfelelőbb, saját válaszaidat találjuk meg közösen az adott helyzetre vonatkozóan.

 

A célunk az, hogy igazi és tartós változás jöjjön létre a teljes és boldog megvalósulás irányába.

 

Éveket tudunk eltölteni azzal, hogy egy adott problémával foglalkozunk, ami megkeseríti vagy nehezíti az életünket. Ha nem szeretnéd a saját, értékes idődet (az életedet) elfecsérelni, akkor szeretettel várlak, hogy megtörténhessen a változás!

 

Hatékony (integratív és alternatív pszichológiai, lélekgyógyászati) módszerrel óriási lendületet kaphatunk az elakadások oldása, feloldása, megoldása után.

 

A tapasztalat alapján már 1-2 alkalom is megoldást jelenthet és utat nyithat az új felé.

Nagyon sok életenergiánkba kerül, ha főbb életterületeink nem, vagy csak döcögősen mennek. (Életenergia az, amit születésünkkor kapunk. Egy meghatározott egység – mennyiség. Fontossággal bírna ezzel jól gazdálkodni.)

 

Főbb életterületeink:

 

  • párkapcsolat;
  • család: szülők, testvérek, generációk – témák a hátráltatás és egyéb konfliktusok megélése
  • anyagi – munkahelyi– karrier témák;
  • egészség / betegség;
  • gyermekvállalás és nevelés
  • baráti kapcsolatok
  • énmárka kialakítása

 

Módszerek:

 

A megoldási / tanácsadási / kezelési módszerek egyénre szabottak.

Számos nagyszerű hagyományos pszichológia és spirituális eszközt alkalmazunk (pl. relaxáció, NLP, KIP – szimbólumterápia, tesztek, autogén tréning, vezetett meditáció, Tranzakcióanalízis).

 

Mitől tud tartós lenni egy ilyen folyamat?

 

Ahhoz, hogy a változás igazán eredményes legyen, ne csak a tünetet kezeljük, és a tünet elmúlásával magasabb megoldási szintre kerüljünk (vagyis növekedjen problémamegoldó képességünk, stabilitásunk, stb.) és a változás a személy életébe integrálódni tudjon, a folyamat valahogy így néz ki a hozzám forduló részéről:

(1.) Megértés, azaz a megakadást / betegséget egy más szemléletbe helyezzük, és újraértelmezzük. Az új megközelítés a személy szintjén új értési folyamatokat indít el, mely az alapját adja a rendező, gyógyító folyamatnak.

(2.) Utána egy másik szintre lépünk, ahol az elakadást oldjuk, feloldjuk és megoldjuk.

(3.) Begyakorlás / alkalmazás – lehet velem együtt, lehet egyedül.

Akár 1-1 tanácsadás is alkalmas lehet arra, hogy ezt az egész folyamatot bejárjuk, ugyanakkor érdemes rászánni a teljes megoldás eljutásához szükséges időt, mely teljesen egyedi. Problémaként 1-1 folyamat más és más időmennyiséget igényel, a személyiség függvényében is. Valamikor nem lehet siettetni a folyamatot. Olyan is van, mikor az én-erő (azaz a problémákkal való megküzdési képesség) nagy, pár alkalom is elég. A kezelési idő meghatározására az első találkozó után van lehetőség, ha már ismert az, hogy mi a közös célunk az ülésekkel. 

 

A találkozások időtartama:

A találkozások kb. 1,5 órásak, hozzájárulás első alkalommal: 15.000 Ft, további alkalmak 12- 20 000 Ft között annyi, amit jó szívvel rá tudsz szánni.

 

A  találkozások helyszíne:

Budapesten, a bejelentkezéskor egyeztetjük.

Lehetőség van online, skypon, vagy messengeren történő tanácsadásra is.

 
Ha kérdésed van, vagy bejelentkezni szeretnél, kattints ide. Az üzenet tárgysorába írd be, kérlek: tanácsadás

 

A tanácsadást tartja:

 

Arató Mónika

 

Mónika hivatása, hogy segítsen elérni a céljukat mindazoknak, akik egészséges, boldog és teljes életre vágynak. Víziója tömör megfogalmazása: Tudatosság minden lélegzettel.

 

 

 

 

Send this to a friend