öt elemAz ember a jógikus tanok szerint öt elemből épül fel: vízből, tűzből, levegőből, földből, és éterből. Az elemek harmonikus egyensúlya azt eredményezi, hogy te magad is harmonikusan, összhangban érzed magad a világgal. Nincs ez azonban mindig így. Számos dolog hat ránk, ami befolyásolja az érzelmi állapotunkat: a bolygók állása, a numerológiai képletünk alapján annak a napnak az energiája, amire ébredtünk, a körülöttünk lévő emberek állapota, nőknél a Hold aktuális helyzete, stb, stb.

Vajon ha valaki tudatos az azt jelenti, hogy annyira emelkedett, hogy ilyen állapotokat már nem is tapasztal? Szerintem a tudatosság növekedése azt jelenti, hogy felismerem, hogy éppen miben vagyok, elfogadom azt, ami éppen van. Megfigyelem magam, hogy mit érzek pontosan, és tartom a teret önmagam számára, hogy mindaz, ami felemelkedett, gyógyulni tudjon. Őszinte vagyok önmagammal, és másokkal is, még akkor is, ha ez belső vagy külső konfliktusokat eredményezhet. Vállalom azt, ami van, és azt, aki vagyok. Nem valami ellenében, hanem valamiért.

augusztusAz augusztusi energiák sok türelmet, életerőt, és kitartást követelnek tőlünk. Lehet, hogy most fáradtabbnak érzed magad, lehet, hogy több hangulatingadozásod van, lehet, hogy megnőtt a konfliktusok száma. Az augusztus a nyolcadik hónap, és a nyolcas a pránatestet jelenti a kundalini jógában. A prána nem más, mint a mindent átható életenergia, a hozzá tartozó elem pedig a levegő.

Ha olyan tevékenységeket végzel, ami fokozott lélegzetvétellel jár (jóga, futás, úszás, hegymászás, éneklés), akkor növeled a pránaenergiát a testedben, és ezzel nő az életenergiád, a kitartásod, és a türelmed is. A türelem pedig a szeretet alapja.

Te elég türelmes vagy önmagadhoz? Elkötelezett vagy az egészségeddel, jóléteddel kapcsolatban? Elkötelezetten teszel önmagadért?

Az élet egyik legizgalmasabb és legtöbb jót hozó témája szerintem az elköteleződés. Valaminek, valakinek, önmagadnak. Önmagad szeretetének. Az elköteleződés az az állapot, amikor valóban oda tudod adni magad, és abból csodák születnek.

„Az elkötelezettség és a szabadság egy és ugyanaz. Az elkötelezettség maga a szabadság. Kétfajta szabadság létezik. Az egyik a dolgoktól való függetlenség szabadsága, olyan szabadság, amelyben elmenekülünk attól, ami zavar. A másik az igazi szabadság, ami belülről fakad, a dolgok felé irányuló szabadság, amit minden helyzetben az elkötelezettségünk, és annak hatására érzünk, hogy adunk.” – Chuck Spezzano

Elkötelezett vagy azzal kapcsolatban, hogy elfogadd és szeresd magad, még akkor is, ha az érzelmi állapotod, az életerőd, a türelmed éppen ingadozik? Nem véletlenül indul éppen augusztusban, 21-én a

Kiteljesedés 3.0 webkurzus,

önszeretet

melynek témája önMAGad elfogadása és szeretete.

A kurzus egy 40 napos utazás, amely során minden nap küldök számodra egy feladatot, amely automatikusan eljuttat az önmagaddal kapcsolatos megbocsátásig. A megbocsátás rajtad keresztül, mint a Forrás megtestesülésén, eszközén keresztül történik, a szívedet kinyitva, és megtisztítva. A feladatok nem igénylik azt, hogy szenvedj, nem igénylik azt, hogy a fájdalmas múlton merengj. A mában, az elmédet lecsendesítve, a szívedet megnyitva, a szereteten keresztül juttatnak el a vágyott állapotba. A szemléletmódod, a világ és önmagad észlelése változik meg benned, így végre abbahagyhatod az önbüntetést, és elkezdhetsz valóban élni.

A kurzus során 40 napon keresztül, minden reggel érkezik hozzád egy rövid feladat, amelyet bármikor a nap folyamán elvégezhetsz. Lesznek napok, mikor a feladatok csak néhány percedet igénylik, és néha lesz olyan is, amikor fél órát is érdemes a feladatra fordítanod. A folyamat segít az újjászületésben, a céljaid meghatározásában, és megerősít önmagadban, és mindabban, amit szeretnél megteremteni.

A kurzus 2015. augusztus 21-én pénteken indul.

Mi szükséges hozzá?

 • Számítógép
 • Internet kapcsolat
 • e-mail fiók
 • Te

Mit ad számodra, ha részt veszel rajta?

 • Megerősödik az önbizalmad.
 • Bátorságot, és erőt nyersz a feladatokból, így sikeresen indíthatod el az évedet.
 • Jobban el tudod fogadni, és szeretni önmagadat.
 • Az emberi kapcsolataid harmonikusabbá válnak.
 • Gyógyulni kezdenek az eddig kevésbé jól működő életterületeid.
 • Végre önmagad lehetsz.
 • Könnyebben észreveszed, és elfogadod a szeretet az életedben.
 • Könnyebben meg tudsz nyílni az örömnek, és felszabadultabb leszel.
 • Önmagad szeretetével a gyermekeidnek is jobb mintát tudsz átadni.

Olvass tovább a kurzusról, és ha elkötelezett vagy a boldogságoddal kapcsolatban, akkor jelentkezz itt!

Nem véletlenül van augusztus 28-29-30-án

Az ima ereje

kundalini jóga elvonulás

ima

A nyolcas a teljesség, és a végtelen száma. Ha olyan területre akadtál az életedben, ami zavar, és nem változik, akkor tényleg csak az ima segít. És nem a régi értelemben véve! Nem azért, mert annyira tehetetlen vagy, hogy már csak az ima segít. Hanem azért, mert mindazt a kapacitást, aminek a birtokában vagy, de még soha nem ismerted fel,  tudatosítottad magadban és használtad, a saját Ismeretlen részedet, az ima segítségével éred el.

ÉdenkertKépzeld el ezt úgy, mintha egy sivatagban lennél, szomjasan, tikkadtan a melegtől, fáradtan, és lenne melletted egy kerítés. A kerítésen túl pedig ott lenne az Édenkert, füves mezőkkel, hűs vizű patakokkal, csodás, tündérek által lakott erdőkkel, mennyei zeneszóval. Az Édenkert is a te részed, a saját Ismeretlened, ahol minden olyan képességed, tulajdonságod, lehetőséged van, amire még nem láttál rá, amit eddig nem értél el.

Az imával mindez elérhetővé, átélhetővé, lehívhatóvá, a kerítésen áthívhatóvá válik. Érted ennek a csodáját?

Három nap alatt egy megtanulod, hogyan használd ezt a csodálatos eszközt! Olvass erről tovább és jelentkezz itt! Még öt fő számára tudok férőhelyet biztosítani.

Ha pedig szeretnél énekelni, akkor ajánlom szeretettel a Guru Ram Das mantrát, ami csodálatos gyógyító erejével, és elmét kiegyensúlyozó hatásával segít abban, hogy meg tud őrizni a nyugalmadat bármi is történik. És tudod, ha énekelsz, nő a prána szintje a testedben. Ez egy 31 perces változat, ami mély meditatív állapotba visz. Ha nincs ennyi időd, énekeld 11 vagy 22 percig.

 

Szeretettel,

Simrat Kaur/ Arató Mónika

 

ਸਤਿ ਨਾਮੁ

Send this to a friend