szenvedésEgy pár hónappal ezelőtt írtam a színes mérleghintáról. Talán emlékszel te is rá. Ez a téma újra és újra, egyre mélyebben dolgozik bennem, mert azt gondolom, hogy a megváltásunkat a szenvedéstől, és egy új tudatosság elérését, csak ezen keresztül érhetjük el. Ha már nem emlékeznél rá vagy nem olvastad, akkor idézek belőle: 

„Mikor lesz már végre olyan az életed, amilyennek megálmodtad? Mikor múlik már el ez az állandó libikóka érzés? Egyszer fent, egyszer lent. Az élet mindig visszatérít a szenvedéshez, vagy átbillenhet a mérleghinta az öröm irányába? Nos, érezheted az életet játszótérnek, ha megtanulod átbillenteni a színes mérleghintát. A színes mérleghinta a csakráidat jelenti, és van egy pont, ahol minden átfordul. Elmesélem hogyan…

A legalsó csakránk a gyökércsakra. A színe a vörös. Vérvörös, élet-vörös. Nos ez egy nagyon- nagyon fontos, és ugyanakkor nagyon- nagyon terhelt hely. Szinte nincs is olyan ember, akinek az a csakrája tökéletesen egészséges lenne. Miért? Mert minden szégyent, amitől legszívesebben a föld alá süllyednénk, jól elrejtünk ebben a csakrában, és ahelyett, hogy bizalommal lennénk az élet és a létezés iránt, hogy az ellát minket minden jóval, inkább azt programozzuk be magunknak tudat alatt, hogy nem érdemeljük meg a bőséget. Képzeld el milyen növény nő ki abból a magból, amit ilyen energiával ültetsz el. Márpedig a magod, önMAGod, ebből az energiamagból növeszted ki, és rajtad áll, hogy milyen kertész leszel, és milyen fát nevelsz.

Aztán jön a tűzközpont, a szenvedély, a szexualitás, intimitás, kreativitás, és a teremtő erő központja, a szakrális csakra. Ez a csakránk is jócskán sérült az elmúlt évszázadok alatt. Takarni kell, szégyellni kell, bűn. Ezek a programok kapcsolódtak hozzá. Ebben nevelkedtünk. Ha otthon nem is, akkor az iskolában biztos. Márpedig az életerőd csak akkor kap újra életre, ha felszabadulsz a régi programok alól, és lobogni kezdesz, mint a narancs láng, ami ennek a csakrának a színe.

Napfonat csakra. A következő lépcsőfok. Úgy látszik az alsó három csakrában rejtettük el a legtöbb negatív programot. Ha egészséges ez a csakrád, akkor ragyogsz, mint a sárga fényű napkorong. Ha kiigazításra vár, akkor gyakran küzdesz önbizalomhiánnyal, gyakran leszel haragos, ingerült, esetleg féltékeny. Nem tudod kijelölni a határaidat. Vagy kihasználnak, vagy meg sem mernek közelíteni.

Szívcsakra. Zöld, megnyugtató, békés. Vagy fájdalommal teli, amit sokan összetörtek? A csakrarendszer közepe, a színes mérleghinta átbillenési pontja. Ha ideáig felemelted a kundalini kígyó energiáját, nagy baj már nem történhet. Ha gyógyítod, kiigazodnak a kapcsolataid szerelemben, családban, barátságban és munkában. Nyitottabbá válsz. Megtanulsz egy magasabb minőségi szinten szeretni. Elsősorban önmagadat, és utána másokat is.”

jégszívekEnnél a pontnál dől el minden. Elérheted a tökéletes béke és szeretet állapotát. Ha képes vagy az energiát feljebb emelni a csakrarendszeredben, ha képes vagy megnyitni a szíved úgy igazából, akkor történhet meg, hogy végleg el tudsz köszönni a félelemtől, illetve érezni fogod még időnként, de teljesen az uralmad alá kerül. Soha többé nem tud téged irányítani- feltéve, ha az energiát feljebb tudod emelni a csakráidon, egészen fel, a koronacsakrádig. Ekkor ugyanis az történik, hogy többé már nem tud irányítani a félelem, helyette a szeretet irányít, annak is egy olyan tiszta minősége, ami mindennél erősebb, tisztább, hatalmasabb.

A szívcsakránk megnyitása a legnagyobb kihívást jelentő feladat, de a megváltás kulcsa, az átjáró a korlátok nélküli, szabad életbe. Ha át tudod billenteni a mérleghintát, onnan minden felgyorsul. A káoszból rend lesz, a kudarcokból siker, a közönyből közeledés, és összefogás, az elkülönültségből egység.

„ Aludtam és azt álmodtam, hogy az élet merő élvezet.kundalini

Felébredtem, és láttam, hogy az élet szolgálat.

Szolgáltam, és felfedeztem, hogy a szolgálat élvezet.”

– Rabindranath Tagore

Mindennek oka van, ami az életedben történik. Ha megérted a tanítást, ha elfogadod és értelmezed a szenvedés mögötti spirituális okokat, akkor megérted Isten feléd küldött üzeneteit, és akkor szűnik meg az elkülönültséged tőle. Akkor érted meg, hogy te ő vagy. Ő lehetsz, ha nem tartod magad elzárva többet. Akkor éled át, hogy a szenvedés örömmé válik.

Szeretettel,

Arató Mónika

Send this to a friend