(GuruPrem Singh Khalsa gondolatait felhasználva)

A ragyogás legjobb meghatározása az az állapot, amikor az ember isteni fénnyel van feltöltve, és ekkor valóbanwoman-at-sunset ragyog, sugárzik, és fényes.

A valódi és tartós ragyogás a mély bensőből származik, és kisugárzik a világba a szemeken, a bőrön és a mosolyon keresztül.

Ebből alakul ki a tizedik test- a Ragyogó vagy Sugárzó test, ami az aura, a glória (vagy más néven fényív), és az elektromágneses mező hordozója, szállítója.

Megtapasztaltam már a sugárzó test létét öregben, fiatalban, a halál szélén állóban, deformáltban, és eltorzultban is. Láttam már az ellenkezőjét is, fizikailag gyönyörű embereket egy fikarcnyi valódi kisugárzás nélkül.

Hogyan művelhetjük ki a ragyogásunkat?

A kezdéshez mindannyian az aura sugárzó fényével születünk, mely meghatározza az ártatlanságunkat. A kisbabák ártatatlanok – annyira ragyognak és sugároznak, hogy kénytelenek vagyunk felvenni, és tartani őket, hogy a fényükben sütkérezhessünk. Úgy érezzük, mintha a fényt közelebb hozva, az bennünk és rajtunk keresztül ragyogna és áramolna.

A csecsemő növekszik és elkezdi kifejleszteni az identitását, egóját, és egyedi személyiségét. Ez hordozza a kidolgozott és örökölt tulajdonságait. Ahogy felnövünk, tudást, intelligenciát, és tapasztalatot szerzünk, és hacsak nem a saját igaz valónk felé sétálunk, a saját Sat Nam-unk felé, úgy kezdjük el beazonosítani a testünket, és az elménket, mint az igazság forrását. Minél inkább összetévesztjük a fizikai és mentális formát az igazsággal, annál sűrűbbé válik, és belső fényünk kevésbé tud rajta átragyogni.

Megtanuljuk megszerezni, amire szükségünk van, és amit akarunk, és oly gyakran tesszük ezt a saját személyüségünk értékeinek és erényeinek kárára. Az ártatlanság elveszett, tompítva a lélek fényét és a pszichénk a belső és külső világunkkal való elsötétített kapcsolatra válaszol. A félelem érzései, a harag, kapzsiság, ragaszkodás, és a rövid távú hasznok kergetése tompítja a ragyogásunkat.

Idővel, ahogyan az ego, az emóciók és érzelmek rövid távú hasznaiért élünk, a testünkön keresztül felesleges feszültségeket építünk ki, és egy tudatattalan harcot kezdünk a higgadtság és nyugalom ellen. Ez a felesleges feszültség átalakítja a formánkat a sugárzó szépségből a torzítással és blokkokal árnyékolt isteni fénnyé.

Yogi Bhajan azt mondta, „A  relaxáció a bölcsesség legmagasabb formája.” Mikor relaxálsz, elengeded a felesleges feszültséget, és képes vagy megérezni, hogy Isten keze vezet téged. Ez a bölcsesség a felismerése és elengedése annak, amire nincsen szükséged, és így képes vagy mélyebben figyelni, és bátrabban cselekedniBátorsággal élni segít minket ahhoz, hogy a félelemből a ragyogás felé mozduljunk.

Ahhoz hogy a belső fényünk nőjön és ragyogjon, fel kell ismernünk, hogy az ártatlanságunk a legnagyobb kincsünk. Vissza tudjuk szerezni az ártatlanságot, amikor az ezzel járó erényeket és személyiségjegyeket értékelni kezdjük. Ez változtatja az utunkat áhítatossá és tisztává.

Az emberek hajlandóak meghajolni az előtt, amit értékelnek. Ha meghajolsz az ideiglenes, anyagi javak előtt, akkor a szíved elsötétül a sugárzó fényeddel együtt. Ha meghajolsz a személyiséged értékeinek forrása előtt, akkor az igaz szíved fénye fog ragyogó glóriában fényleni. Ez azért van, mert az ártatlanság része a lélek tisztaságának, s ezért újra csatlakoznunk, és kapcsolódnunk kell a lelkünkhöz.

Guru Nanak adott egy formulát arra, hogy ragyogóak legyünk: „Lakozz Isten nevében!” Emlékezz rá, hogy honnan jöttél, és hová fogsz végül visszatérni! Élj őszintén! Oszd meg, amid van másokkal! Így ragyogó leszel, és felszabadulást nyersz önmagad és mások számára.

Minél inkább a lélek hívása szerint élünk, annál vékonyabbá válik az ego takarója, és annál fényesebben ragyog a lélek fénye.

Ezért a csodálatos ragyogásért és az ártatlanságunk visszaszerzéséért fogunk együtt relaxálni, jógázni, mantrázni, táncolni és lélegezni a

RAGYOGÁS

női kundalini jóga elvonuláson.

Engedd, hogy belső fényed vezessen utadon, mert ha kívül keresed a fényt, akkor fennáll annak a lehetősége, hogy vakká válsz. Egy dolog azonban sosem vezet félre egy Nőt: a saját fénye és kisugárzása. Ha a belső fény vezet utadon, mindent elérhetsz.”- Yogi Bhajan

A 4 napos elvonulás alatt a következő segítő energiákat vesszük magunkhoz:

  • Kundalini jóga krijákat, meditációkat. A kundalini jóga a leggyorsabb út a test, az elme és a lélek kiegyensúlyozott viszonyának megteremtésére. A jógák királynőjének is nevezik, mivel egy gyémánthoz hasonlítható, melynek oldalai egy egységes és hatékony rendszerben integrálják a jóga eszközeit, és módszereit.
  • Mantrákat, és mennyei kommunikációval kísért mantrákat.
  • Vízöntő Sadhana-t pénteken, szombaton és vasárnap reggel. Ez egy olyan idő, ami arra szolgál, hogy egyrészt megfigyeljük azokat a mintáinkat, melyek eltérítenek a magasabb tudatosságtól, másrészt segít túllépni rajtuk. Minden nap hét vízöntő mantrával zárjuk a reggelt, amelyek segítsenek megérkezni a Vízöntő kori tudatosságba.
  • Hajnali és alkonyi meditációk a természetben // esti gyertyafényes meditáció rossz idő esetén
  • Előadások, tanítások
  • Vezetett Lélektánc – meditáció, amellyel magunkhoz öleljük a szív és lélek ragyogását.
  • Illóolajakkal, gyógynövényekkel, szaunával wellness programokkal adózunk testünk ragyogásának.
  • Finom, vegetáriánus természetes ételeket veszünk magunkhoz

Helyszín: Radhe Resort Meditációs és Wellness Központ, Somogyvámos   http://www.radheresort.hu/

apartman4jógateremapartman3

Elhelyezés: 2-3 ágyas nagyon igényes, szép apartman szobákban, amihez saját fürdő, konyha, terasz tartozik.  A főépületben található tágas, világos meditációs terem az egész napos program helyszínéül szolgál, melyet jó idő esetén kerti programok egészítenek ki. Szintén az épületben található étterem és kertkapcsolatos terasza pedig étkezéseinknek ad otthont.

A programon való részvétel semmilyen előképzettséget, jógás tapasztalatot nem igényel!

Időpont: 2016. október 13-14-15-16.

Részvételi díj: 64 000 Ft, mely tartalmazza a szállást, napi háromszori étkezést, és az összes programot.

A létszám korlátozott, a jelentkezéseket a befizetés sorrendjében véglegesítjük!

Kedvezmény korai jelentkezőknek!

Kétféle lehetőség is van kedvezményes jelentkezésre!

1. Ha jelentkezésedet szeptember 13-ig jelzed, és befizeted a részvételi díjat, akkor számodra az elvonulás 58 000 Ft.

2. Részletfizetési kedvezmény: Ha szeretnél velünk lenni, és részletekben kívánsz fizetni.

1. részlet: 30 000 szeptember 13-ig befizetve

2. részlet: 30 000 Ft a helyszínen

 Jelentkezni itt tudsz, a tárgymezőbe kérjük, írd be: Ragyogás. A levélben jelöld meg, mely kedvezménnyel kívánsz élni!      

Kérünk, ügyelj arra, hogy helyesen ad meg az e-mail címed, mert a válaszunk csak ez esetben érkezik meg hozzád! Köszönjük.

„Soha ne próbálj olyan édes lenni, hogy mindenki meg akarjon enni; soha ne próbálj meg olyan keserű lenni, hogy mindenki el akarjon dobni. Csak légy önmagad! Ha megkérdeznél, hogyan élj úgy, mint Isten, én azt mondanám, élj ragyogásban. Élj a ragyogásodban!”-  Yogi Bjahan

 

Szeretettel várunk,

Arató Mónika (Simrat Kaur), Domján Mia és Nirmal Naam Singh

Send this to a friend