„Az igazán jó kapcsolat alapja két olyan ember, aki eleve jó érzéssel viszonyul önmagához, mint egyénhez. Amikor pedig találkoznak, párt alkotnak, és jól érzik magukat. „ – Abraham

Kicsit újra hidegebbre fordult az idő, kevesebb a napsütés, és ez pont elég lehet ahhoz, hogy csökkentse a lelkesedésünket az élet iránt. De februárt írunk, és ilyenkor a természet, és ezzel együtt az ember energiája is megváltozik. Bár kívül még minden fagyos, és hideg, belül azért már érezzük az ébredező tetterőt. Testünk- lelkünk vágyik a megújulásra, az újjászületésre, hiszen hamarosan eljön a tavasz, és vele együtt a napsütés, az érzékek ébredése, és a vágy, hogy mindezt a szépséget megosszuk a társunkkal.

A társunkkal, aki szerencsés esetben a Lélektársunk is. Mit is jelent a Lélektárs, hiszen annyi meghatározást olvashatunk róla? Lélektársi kapcsolat nemcsak szerelemben jöhet létre, hanem barátságban is. Lélektársaink azok az emberek, akiknek társaságában jól, oldottan érezzük magunkat, mélyről jövő természetes vonzódást érzünk feléjük, amely lélekszintű. Képesek vagyunk a személyiségünk jellemzőin és torzulásain átlátva megérezni a másik lélekminőségét. A lélektársak lélek szinten hasonló rezgésen léteznek, még akkor is, ha személyiségük, viselkedésük időnként mást tükröz.

Adódik a kérdés: létezik- e mindenkinek lélektársa a szerelemben? A válasz az, hogy létezik, de nem mindenki találja meg. Miért?  Ez is- mint minden- a világ észlelésén, értelmezésén, és a teremtéshez való kapcsolatunk helyreállításán múlik. Az Univerzum minden lehetőséget tartalmaz, párhuzamos életek millióit. A lehetőség adott, a kérdés, hogy érzékeled-e, hogy teremtésed, és összes választásod hitrendszereden múlik. Ha elhiszed, hogy az Univerzumban minden lehetőség körülötted van, akkor azt is megérted, hogy az út önmagad felé vezet. Minél pontosabban megérted, hogy ki vagy, mik az alapvető értékeid, és motivációd, annál tisztábban fogod érteni, tudni, hogy ki illik hozzád, és annál bátrabban és nagyobb hittel fogod kérni. Nem időzöl sokáig olyan kapcsolatokban, amelyek nem tükrözik vissza a fizikai síkon is azt, amire valójában vágysz. Ha tudod, hogy Ki Vagy, és azt is pontosan tudatosítottad, hogy mire vágysz, akkor már csak hitre, derűre van szükséged, és igényességre önmagad, és minden választásod irányában. Ha pedig így teszel, akkor megtalálod a Lélektársad. Ha erre egyáltalán nem, vagy alig fordítsz időt, még akkor is előfordulhat, hogy a Lélektársad talál rád. Ha tudod Ki Vagy, és mire vágysz, akkor észre fogod venni Őt. Ha nem, akkor akár el is sétálhatsz mellette. De ha megértettük, hogy a dolgok alakulása nagyrészt rajtunk múlik, akkor már tehetnénk is érte, nem igaz?

Találkozhatunk- e egy élet során több lélektárssal is párkapcsolati szinten? Természetesen igen. Mivel azonban nincs eleve elrendeltség, így minden lélek szabadon dönt, hogy egy kapcsolatban meddig van jelen. Ha pedig bárki egy olyan kapcsolatban él, amelyben szabadon megélheti önmagát, és ahol nem korlátozza sem elvárás, sem torzult hitrendszer a fejlődését, akkor abban boldogan és szabadon marad benne.

Végül is a párkapcsolatok akár lehetnének tiszták, és egyszerűek is. Valahogy a szerelem mellé társítjuk a szenvedést is, pedig ez is csak azon múlik, hogy hogyan alakítjuk át a gondolatainkat a vágyaink megvalósulásának irányába.

2011 varázslatos év, amikor sejtszinten érezzük, hogy tennünk kell saját életünk teljességéért. Nincs mire várni, nincs mit halogatni, az egész világ mozdul az Egy-ség felé. Még az egyiptomi események felszíne alatt is az emberek összefogásra való igénye jelenik meg.

Egy félelemre épített világban élünk, ami kezdi szétvetni a kereteit. Ha bármi is fog történni 2012 végén, az szerintem „csak” arról fog szólni, hogy képesek vagyunk- e a félelem helyett a szeretetet választani. 2012 felé már most haladunk, lépésről- lépésre. Már most az a feladatunk, hogy válasszunk, és meg is tehetjük a saját szintünkön.

‎”A te dolgod nem az, hogy a szerelmet kutasd, csupán annyit kell tenned, hogy megkeresel minden akadályt önmagadban, melyeket az útjába állítottál.” Rumi

Ha szeretnéd eltávolítani a blokkokat a szerelem elől, megtalálni a Lélektársad, és együtt haladni vele az Egy-ség felé, csatlakozz a február 14-én induló Lélektárs- behívó online kurzus hallgatói közé!

Olvass tovább a Lélektárs behívó online kurzusról itt!

 

Send this to a friend