Úgy tartják, ez a meditáció törleszti a múlt, jelen és jövő összes negativitását, enyhíti a napró- napra jelen lévő problémákat, és egy pozitív holnapot teremt. Megváltoztatja a szerencséedet, és engedi a bőséget áramlani.

Ennek a gyönyörű és erőteljes meditációnak a története a nevében rejlik.  Az ősi szimbóluma a hindu tudás és boldogság istene, Ganesha. Ganesha másik neve Gunpati. Ganeshát egy gömbölyded férfiként ábrázolták, akinek elefánt feje van. Ez a hatalmas test egy patkányon egyensúlyzik és lovagol, azt az üzenetet közvetítve, hogy még a lehetetlen is elvégezhető e meditáció által.

A patkány képviseli az áttörés minőségét. Egy patkány szinte bárhová eljuthat. Tehát Ganesha bármit tudhat, és túljuthat bármilyen akadályon. A bölcsesség és a bölcs döntések boldogságot nyújtanak az életben. Ennek a meditációnak az a hatása, hogy kitisztítja a blokkokat a saját karmádból.

Mindegyikünknek három meghódítható életterülete van: A múlt, amelyet szamszaráinkban rögzítünk, és amely a sors kihívásait és áldásait hozza nekünk, és kiegyensúlyozzuk őket a hangok által; a jelen, amelyet a karma jóga által sajátítunk el (a cselekvés integritással gyakorlása  a pillanatban); és a jövő, amely az éterben rögzítünk, és a legjobb és legteljesebb módon teljesül, amelyet dharmának hívunk.

Ez a krija lehetővé teszi, hogy elengedd az elméhez val kötődéseket és a múltbeli cselekedetek hatásait, így teljes életet tudsz teremteni és élni.

 

Testhelyzet: 
 

Ülj könnyú ülésben, tarts torokzárat (az álladat húz a mellkasod felé)

 

Szemek: 

 

1/10-re nyitva vannak. Koncentrálj a 3. szem csakrádra.

 

Mudra: 

 

Tedd a csukódat a térdekre, és tedd a kezeidet Gyan mudrába ( hüvelykujj és mutató ujj begye összeér). A karok és könyöök egyenesek

 

Mantra: 

 

Saa-Taa-Naa-Maa-   Raa-Maa-Daa-Saa-   Saa-Say-So-Hung

 

1.rész

Egy lélegzettel zengetjük a mantrát, miközben egymás után nyomjuk össze mindkét kéz ujjhegyeit (hüvelykujj a mutató ujjhoz, hüvelykujj a középső ujjhoz, hüvelykujj a gyűrűs ujjhoz, hüvelykujj a kisujjhoz). Használj monoton hangot! Folytasd 11 percig.

 

2. rész

Lélegezz be mélyen és tartsd a lélegzetet. Mozgasd a testet lassú csavarással, és nyújtó mozdulattal. Mozgasd a tested mindez izmát. Mozgasd a fejet, törzset, karokat, hátat, hasat és kezeket. Majd erőteljesen lélegezz ki. Ismételd ötször.

 

3. rész

Rögtön az előző gyakorlat után ülj egyenes gerinccel. Nézz a lótusz pontra, az orrod hegyére. Válj tökéletesen nyugodttá, abszolút csendessé. Meditálj 3 percig.  

 

Befejezés:

Lélegezz be és tartsd bent 30 másodpercig, miközben mozgatod és csavarod a tested, mintha görcseid lennének. Minden izmot meg kell nyújtani, összehúzni, és körbe forgatni, az arc, a fej és a nyak izmaitól a lábujjakig. Lélegezz ki. Ismételd meg ezt még háromszor. Ezután lélegezzen be, ülj nyugodtan és koncentrálja az orrod hegyére 20 másodpercig. Kilégzés és pihenés.

 

 “Ezt egy „lehetetlen- lehetséges” krijának hívják. Az összes felgyülemlett múltbeli, mostani és jövőbeli negativitás törlésre kerül általa. Most énekeld a mantrát természetes, szívközpontú hangon! “ Gyerünk: Sa Ta Na Ma, Ra Ma Da Sa, Sa Se, Sohung.’”
 
Yogi Bhajan 1988.02.11.

 

© The Teachings of Yogi Bhajan

 

 

Send this to a friend