Látszólag semmi. De gondoljuk át csak egy kicsit jobban! Az Életerő abból adódik, hogy egészségesen működnek a csakráink, és helyreállítottuk a kapcsolatunkat a Földdel, a Természettel és a minket körülvevő energiatérrel. A testünkben az energia akadálytalanul áramolhat, a szívünket megérintve és felébresztve.

Az akadálytalan áramláshoz az szükséges, hogy – kellő önismerettel – képesek legyünk felismerni a bennünk lévő blokkokat, félelmeket, amelyek az energia áramlását gátolják. Minél több félelmet kitisztítunk a testünkből, annál felszabadultabbnak, könnyedebbnek és boldogabbnak érezzük magunkat. Minél több régi mintát, félelem alapú megközelítést vagyunk képesek átírni, annál könnyedebben áramlanak be a szeretetalapú megtapasztalások az életünkbe.

Ezt az állapotot úgy érhetjük el, ha átérezzük, hogy egy támogató és szeretetteljes energiatér vesz körül bennünket, és ugyanez az energia ébred fel bennünk is, ha megengedjük neki. Minél többet figyelünk befelé, annál inkább intuíciónk vezet minket, amelyet nevezhetünk Belső Hangnak, Belső Bölcsnek is.

Természetesen a folyamat most is a végtelenbe vezet. Hiszen minél inkább intuíciónkra hallgatva élünk, annál több jó dolog történik velünk, amitől boldogok vagyunk. Ha boldogok vagyunk, akkor pedig erősnek és kiáradónak érezzük magunkat. És kezdődik elölről. Minél életerősebbnek érezzük magunkat, annál boldogabbak vagyunk…. Próbáld ki!

Mostanában, egy számomra kedves ember megnyilvánulásait megfigyelve értettem meg, hogy mit is jelent a természettel való kapcsolat visszaállítása, és mit jelent a Namaste szó, amelyet oly sokszor használtam már én is. Szóval, erről a kedves ismerősömről az indiánok jutottak eszembe. Az indiánok tisztelettel voltak a természet, az őket körülvevő növények, állatok és emberek felé. Mielőtt beléptek az erdőbe, megkérték az erdő szellemét, hogy fogadja be őket. Ha vadásztak, megkérték az állatokat, hogy testükkel táplálják őket. Ha visszaadtak valamit a természetnek, megkérték őt, hogy fogadja el tőlük. Minden tevékenységüket megelőzte a tisztelet „előreküldése”.

A Namaste Indiában egy köszönési forma, jelentése: meghajlás, hódolat, tisztelet az emberben lévő isteni lélek előtt. A Namaste köszöntés az, amikor a kezeinket egymáshoz illesztjük a mellkasunk előtt, a köszöntött szemébe nézünk, és közben derékból kissé meghajlunk.

Elkezdtem a mindennapjaimban alkalmazni a Namastet egy sajátos módon, amit ajánlok neked is. A hatása fantasztikus. Amit én tapasztalok, hogy minden dolgom könnyedén elintézem, kedves és segítőkész emberek, szeretet vesz körül, és boldog vagyok.

Amit javaslok tehát neked is:

  • Reggel, meditáció közben gondold végig a napodat, hogy milyen teendőid, találkozásaid lesznek.
  • Képzeld el magad előtt a teendőid egyenként, és köszönd meg nekik, hogy segítenek téged.

Én hangosan ki szoktam mondani a köszöneteket. Például ilyeneket mondtam ma reggel:

  • Köszönöm, hogy a mai nap befogad engem. Köszönöm, hogy minden dolgom könnyedén, és sikerrel intézem.
  • Köszönöm a lakásomnak, hogy biztonságban és kényelmesen élek benne. Köszönöm, hogy segít abban, hogy minél hamarabb rendet tudjak tenni benne.
  • Köszönöm a banki ügyintézőnek, hogy türelemmel meghallgatja a kérésemet, és segítőkész az ügyemben (ekkor elképzeltem őt, ahogy éppen így tesz).
  • Köszönöm magamnak, hogy együttműködő és kedves vagyok.
  • Köszönöm, hogy jó energiákat adhatok a világnak.

Észre fogod venni, ha gyakorlod ezt a módszert, hogy mikor valakit magad elé képzelsz, miközben köszönetet mondasz neki, valahogy megjelenik benned az ő nézőpontja. Egy kicsit olyan, mintha a részeddé válna, mintha ő te lennél, és ezért automatikusan jobban megérted őt. Akit jobban megértesz azzal pedig sokkal könnyebb együttműködni is. Számomra ez az érzés az igazi Namaste.

Októberben, a dobogókői elvonulásunkon, amely a Teljesség virágának egy újabb szirombomlása lesz, három fogalommal dolgozunk. Ezek az Életerő, a Boldogság és az Intuíció.

 

 

Helyreállítjuk a kapcsolatot a testünkkel, az energiáinkkal és a természettel. Tisztelettel megkérjük a beköszöntő telet, és a sötétebb hónapokat, hogy szeretettel fogadjanak be minket. A szívünket pedig arra, hogy fényével vezessen át minket ezen az időszakon, és hordozza magában a boldogságot!

 

Az elvonulásról itt olvashatsz bővebben!

 

Send this to a friend