lóhere2Azt szeretem a legjobban a kundalini jógában, hogy a test mozgatásán keresztül növeljük a tudatosságunkat, ami már önmagában is jót tesz egészségünknek és szépségünknek. Mindehhez azonban kapcsolódik egy nagyon mély és bölcs elméleti háttér. Egy- egy kundalini workshopon nemcsak gyakorlunk a krijákon, meditációkon és mantrákon keresztül, hanem tanulunk is. Több ezer éves bölcsességből merítünk, amit Yogi Bhajan ismertetett meg a nyugati világgal. Ha csak egy mondatot jegyzel meg, ami aktuálisan fontos számodra, az a mondat képes megváltoztatni az egész életedet.

Február végén egy kétnapos workshopon vettem részt, ami „A boldogság útja: Vezetés és Siker” workshopsorozat egy újabb találkozója volt. Ez a képzés bárki számára nyitott, és tapasztalatom szerint a kundalini jóga legjavát adja. Az igazi siker az, amikor megtalálod és Magadhoz öleled valódi Éned. Jól hangzik, ugye? Önmagad megtalálása, valamint azoknak a dolgoknak a felismerése, melyekre szükséged van ahhoz, hogy Önmagad légy, lehetővé teszik, hogy összehangold mindennapi életedet legbenső lényeddel. Saját nagyságodnak a megélése hoz számodra valódi boldogságot. A képzést Sadhana Singh és felesége Puran Sukh Kaur vezeti. Az ő tudásuk, tapasztalatuk szinte megfizethetetlen, ha azt nézzük, hogy milyen pozitív változásokat indít el az életünkben, amit tőlük tanulhatunk.

Ezen a hétvégén többek közt az életciklusokról tanultunk. Vannak 7, 11 és 18 éves életciklusaink. Minden 7 évben megváltozik a tudatosság, minden 11 évben változik az intelligencia, és minden 18 évben változik az energia felvételének, és felhasználásának minősége. Ez már önmagában nagy segítség volt, hogy diagnosztizálni tudjam, hogy most éppen milyen változásban vagyok, és mire érdemes fókuszálnom az életem harmonikusabb megéléséhez. Egy olyan meditációt is gyakoroltunk, amellyel szinkronizáltuk a csakrákat, és amely segít kiegyenlíteni az életciklusainkat. Gyakorlásával folyamatosan magas szinten élheted meg önmagad a tudatosságodon, intelligenciádon, és energiádon keresztül.  Mit, hogyan, és mivel- ehhez jutsz közelebb, ha megérted, és alkalmazod az életciklusokról szóló tanítást.

A második nap délutánja a bőségről szólt. Rengeteg hasznos tudást adott át tanárunk, Sadhana Singh. Saját életéből vett példákkal tette még könnyebben alkalmazhatóvá azt a tudást, amit Yogi Bhajan a bőségről tanított. A mondat, amit erről a képzésről a szívembe zártam, így hangzik: „Soha nincs hiány a kínálatból. A hiány mindig a keresletben van”.

Meditálj ezen egy kicsit, és megérted!

A következő Vezetés és siker workshop június 11-12-én lesz. Már előre várom, milyen mondattal leszek akkor gazdagabb.

 

Szeretettel,

Simrat Kaur /Arató Mónika

ਸਤਿ ਨਾਮੁ

Send this to a friend