Régóta készülök ennek a blognak a megírására. Lassan álltak bennem össze a részletei annak érdekében, hogy teljes legyen.

Yogi Bhajan sokat tanított a női és férfi energiák összehangjáról, a szerelmi kapcsolatokról, házasságról, a párok között ideális kommunikációról, a valódi férfi és női energiáról. Mikor Indiában jártunk sokunkban tudat alatt annak az igénye is megvolt, hogy erre bizonyítékokat találjunk.

Az akkupunktúrás orvosunkat, Hardeep Singhet megkértük, hogy ismertessen minket össze a feleségével, hogy feltehessük egy valódi indiai hölgynek kérdéseinket minderről. Az Amritsar-ból való elutazásunk utolsó napján Hardeep együtt érkezett feleségével, Sarabjit Kaur-ral, és leültünk együtt nők a szálloda éttermébe beszélgetni. Hardeep addig gyógyította az egyik csapattagunkat, majd később csatlakozott hozzánk, hogy segítsen áthidalni a nyelvi nehézségeket.

Először is kettejük nevéről. A Har Istent jelenti, a deep pedig fényt. Hardeep neve tehát az jelenti Isten Fényének Oroszlánja, csodás férfi név. A Sarab azt jelenti, hogy mindenki, a jit pedig győzelmet jelent. Vagyis Sarabjit Kaur annyit tesz, mint Mindenki Győzelmének Hercegnője. Micsoda áldás rejlik ezekben a nevekben!

Az első, ami Sarabjit-ban megfogott a nyíltsága és őszintesége volt. Olyan érzésem volt, mintha nagyon régen ismerném, mintha nővérek lennénk. A női lelkével kapcsolódtam, és nagyon jó volt ebben a lélekbeszélgetésben lenni.

Mindaz, amit ebben a blogban megosztok (információ és képek) Hardeep és Sarabjit engedélyével történik, és mindazt az információt tartalmazza, amit kettőjüktől kaptunk.

Hardeep és Sarabjit Amritsar-ban élnek, két gyermekük van. Indiában még most is él az a hagyomány, hogy a szülők találják meg a fiatal párt egymásnak. Náluk is így történt. Hardeep 29 éves volt, mire orvosi tanulmányait befejezte, és ezután állt készen a családalapításra, ezután házasodtak össze Sarabjit-tal. Kérdésünkre elmondták, hogy a párok szabadon dönthetnek arról, hogy hogyan alakítják ki a családi életet, hogy például a feleség szeretne-e dolgozni vagy nem. Ők úgy döntöttek, hogy Hardeep foglalkozik a család anyagi biztonságának megteremtésével, Sarabjit feladata pedig a háttér biztosítása, Hardeep és a gyermekek támogatása. Hardeep szülei is velük laknak, így a szülők Sarabjit-tal vannak otthon, és Sarabjit-nak sokat segít Hardeep édesanyja a főzésben és a háztartásban.

Sarabjit Reiki gyógyítást tanult a házasságkötés előtt, de jelenleg nem foglalkozik ezzel. A házaspár mindkét tagjára (ugyanúgy, mint a szikh népre) jellemző, hogy nagyon szorgalmas, szolgálattal teli életet élnek. A házasság és a család számukra áldás, az egyik legszentebb dolognak tartják az életben. A hozzáállásuk és az életük is ezt tükrözi. Mindketten rengeteget dolgoznak, hogy a gyermekeiket megfelelő iskolába járassák, és hogy mindent meg tudjanak adni számukra mind az anyagi, mind az érzelmi biztonság tekintetében. Hardeep elmondta, hogy nagyon sokat dolgozik orvosként, és amikor már nagyon fáradt, és mégis érkezik hozzá egy felkérés, vagy megkeresés, mindig megvizsgálja belül, hogy mit érez. Amennyiben azt érzi, hogy Isten kéri őt arra, hogy elvállaljon valamit, akkor így is tesz, akármennyire fáradt. Mi is rengeteget köszönhetünk neki, hiszen amellett, hogy orvosként gyógyított minket, amíg Indiában voltunk, a programjaink megszervezésében is nagyon sokat segített.

Sarabjit ugyanilyen hozzáállással éli az életét. Az, hogy a családját szolgálja, egy tudatos döntés, és pozitív áldozathozatal részéről (amit örömmel tesz, és nem éli meg áldozatként). Alig van szabad ideje önmagára, de most teljesen a családnak szenteli az életét. Ez az erős támogatás lehet annak is az alapja, hogy Hardeep egyre keresettebb orvos Európában is. Közös terveik is vannak, sok utazásról, kikapcsolódásról, de mindezt arra az időszakra tervezik, mikor a gyermekeik már önállóak lesznek. Most a legfontosabb küldetésük az ő felnevelésük. Mindketten feszes időbeosztással élnek, amit szívesen, örömmel és elköteleződésből tesznek.

Hardeep elmondta, hogy bár nagyon sok szép hölggyel találkozik, akiket gyógyít, Sarabjit nem féltékeny rá, mert megbízik benne, így ő nyugodtan végezheti a munkáját. Veszekedni is szoktak, és ahogy Hardeep elmondta, mikor Sarabjit kiabál vele, ő azt nem veszi figyelembe, mert a veszekedés Istennek nem tetsző tett. Ő a veszekedés közben is nyugodt marad, mert alapvetően nyugodt ember. Így van? – kérdezte a feleségére nézve. Sarabjit erre a homlokára csapott és elnevette magát. Ez így egészen emberi és ismerős volt. Neked is? 🙂

Azért lehet annyira erős alapja a házasságuknak, mert egy olyan házassági ceremónián adják össze a házaspárt, amit Guru Ram Das alkotott meg, a neve Laavaa, és a Siri Guru Grant Sahib-ban megtalálható. Erről a ceremóniáról hamarosan részletesebben írok!

Nagyon hálás vagyok Hardeep-nak és Sarabjit- nak. Sokat tanultam tőlük elköteleződésről, hűségről, hitről, egymás szolgálatáról. Megváltoztatták a világlátásomat a családdal, a gyermekekkel kapcsolatban. Eddig is ugyanezt gondoltam és hittem, mint ők, de teljesen más szemszögből láthattam rá általuk a párkapcsolatra, házasságra, nőiségre, anyaságra, férfi erőre. Olyan erős hitük és erkölcsi alapjaik vannak, amelyek megtartják az életüket.  Hálásan köszönöm nekik az őszinteségüket, és a ránk fordított időt és figyelmet.

Úgy élnek, amit Yogi Bhajan tanított, és ahogy a legtöbb szikh ember is él. A Chardi Kalat élik. A Chardi (vagy Cherdi) Kala egy emelkedett szellemiséget, és ezzel együtt egy emelkedett energiaszintet jelent.

„Van egy koncepció a szikh dharmában. Ez egy nagyon szokatlan elgondolás. Cherdi Kala- vagyis Felemelkedő Szellem. Más szavakkal, ha például keresztény háttered van, ezt úgy mondhatjuk, feltámadás. Folyamatos feltámadás. Nem csak egy, hanem folyamatos, állandó, minden pillanatban jelen lévő. És ha semmilyen vallásos hited, tudásod, vagy érintkezésed nincs mindehhez, akkor tudd, hogy ez egy nagyon egyszerű nézőpont. Nincs dualitás benne. Azt jelenti, hogy felnősz a feladathoz, amivel szembesülsz. Felemelkedsz hozzá. Felette vagy! „– Yogi Bhajan

Ez a találkozás Hardeep-pel és Sarabjit-tal egy egészen emelkedett hatást hozott. Többen is azzal az erős meggyőződéssel tértünk haza, hogy létezik az az EGYség, amiben hiszünk, amit lélekszinten érzékelünk, és ez a hatás a kapcsolataink átformálását és felemelését is hozza.

Létezik az a Férfi erő, Női bölcsesség, és megszentelt kapcsolódás, amit érzékelünk. A feladat ezzel kapcsolatban az, hogy bár próbáljon bedarálni az élet, és annak össze kihívása, ha megemelkedett lélekszinten vagyunk, akkor fölé emelkedhetünk mindennek, és élhetjük azt, amiben hiszünk, valósággá álmodhatjuk mindazt, amit valóságnak érzékelünk. Nem kell lemondani az álmainkról, mert ez a fajta szeretet és egység létezik.

Kriszta az amazigh népnél tapasztalta Egyiptomban, amit én a szikhek-nél. Mindketten lélekszinten emlékezünk az EGY ERŐ valóságára, amit bár  a jelenkor megpróbál elfedni, és minden módon megnehezíti a megélését, de egy emelkedett érzékeléssel mindez a valóságunkba hívható. Ezért fogjuk február végén végigjárni a Király és a Királynő beavató útját Egyiptomban, hogy minden sejtünkben valósággá váljon az emlékezés az EGYségre, és éljük az emelkedett önvalónkat és kapcsolódásainkat az életünkben.

Hallgasd meg a Cherdi Kala mantrát, és éld át a zene segítségével emelkedett önvalódat!

Cherdi Kala – Felemelkedett lélek. Érezd, hogy részese vagy. Örülj annak, hogy élsz, éld át az áldott élet minden pillanatát.

 

Szeretettel,

Simrat Kaur/ Arató Mónika

Send this to a friend