együttFebruár van, még ugyan tél, de a sejtjeinkben már érezzük a tavasz szikráit. Érezzük a tüzet, ami bennünk lobog. Érezzük a romantika, a szerelem, az egység és a harmónia iránti vágyat.

De miről is szólnak a kapcsolataink? Tudjuk-e egyáltalán, miről lenne érdemes szólniuk?

A szeretet olyan, mint egy patak szelíd áramlása. A víz ugyanazzal a sebességgel halad folyamatosan. Ez oly szép, oly áramló, oly tiszta, oly hűs, oly fantasztikus, hogy a szívben legmélyebben a szeretet feltámad. – Yogi Bhajan

A harmónia szó eredeti jelentése „rend”, a köznyelvben a külső és belső békét, a zenében pedig az egyidejűleg hangzó zenei hangok összhangját jelenti. Mikor harmóniában vagy, azt tapasztalod, hogy minden könnyedén áramlik, béke van benned és körülötted.

Harmónia. A szférák zenéje. Az aranymetszés. Erről az ideáról már évszázadok óta beszélnek filozófusok, matematikusok, klasszikus zenészek és művészek. Az aranymetszés egy olyan arányosság, ami a természetben és művészetben is gyakran megjelenik, természetes egyensúlyt teremtve a szimmetria és az aszimmetria között. Az eszmét, amely képes összehozni a Mennyet a Földdel régóta keresik, de talán még sosem valósult meg. Mi az, ami lehívhatná a Mennyeket, és harmóniát teremthetne itt a Földön? Valakivel egyetértésben élni, meghallgatni, válaszolni, rögtönözni, muzsikálni.

„Élhettek egymás mellett, egymással, és egymásért.”- Yogi Bhajan

A legmagasabb megjelenési formája egy kapcsolatnak és a harmóniának az, amikor egymásért élünk. Mindannyiunk, akár intim kapcsolatban, akár a barátainkkal való kapcsolatban vagy a családban, akár önzetlen szolgálatot végezve egy közösségben arra vagyunk hívva, hogy a legmagasabb rezgését éljük meg a kapcsolatainknak, vagyis éljünk egymásért! Valahányszor segítő kezet nyújtasz, rámosolyogsz valakire, vagy magad elé engedsz valakit, muzsikálsz. Hozzájárulsz a harmóniához, a szférák zenéjéhez a rezgések mezején. Valahányszor frusztráltan kiabálsz vagy sürgetsz valakit, vagy félsz valakinek a szemébe nézni, disszonanciát keltesz a rezgésmezőben. Minden, amit teszünk, számít. Minden gondolatnak, minden tettnek következménye van a rezgések között. Nem tudjuk megjósolni a hatást, de tudatosságot, pozitív rezgéseket és jószándékot tudunk belevinni minden tettünkbe. Válj a mező részévé! Hozz létre zenét, muzsikát mindennel, amivel csak tudsz! Ez az érintkezés, ez a harmónia, ez a kegyelem.

Milyen hangszer van a nők kezében? Mit tehetnek a nők tudatosan mindezért?

„A férfi nem nő, és a nő nem férfi. Nincs semmi, ami általános lenne. Az egyik a Hold, a másik a Nap. Az egyik visszatükröz, a másik kivetít. Ez nem ugyanaz.”- Yogi Bhajan

Egy olyan korban élünk, ahol lehetőségünk van mindezt magasabb szintre emelni, lehetőségünk van „nőbb”-nek, és „férfibb”-nek lenni, mint eddig valaha tettük, azért, mert több figyelmet, szeretet, érzékenységet és tudatosságot vihetünk bele az életünkbe. A kérdés csak az, hogy élsz-e a lehetőséggel?

aranymetszésAzt az életet éljük a jövőben, amit a jelen pillanatban készítünk elő magunknak. Mi vagyunk a zár, és mi vagyunk a kulcs. Azok vagyunk, amit megengedünk magunknak, hogy legyünk. Ki szeretnél nőként lenni? Mi az, amit most a jelenben teremtesz magadnak, hogy a jövőd legyen? Mennyire vagy tudatos ebben?

Mi az, amit nőként hozzátehetsz az Aranymetszéshez, a kapcsolataid harmóniájához?

Ha hívod és elfogadod a tudást, amit gyakorlati szinten beépíthetsz a mindennapjaidba, akkor szeretettel várlak hat almával, a női lét hat titkával, amelyek segítenek abban, hogy a női lét teljességét éld.

A Hat alma hatalom, a női bölcsesség hatalma. Ez a hatalom nem arra szolgál, hogy mások fölé kerekedj, hanem hogy női léted lágyságával meg tudj érkezni azokba a minőségekbe, amivel szelíden szolgálhatod a szeretteid életét, a világot, és amelyek téged is boldoggá és teljessé tesznek.

Február 10-ig, Telihold napjáig kedvezményekkel jelentkezhetsz a programra!

Köszönöm Sat Purkh Kaur Khalsa inspiráló gondolatait, amit ebben az írásban saját gondolataimmal ötvözhettem.

a

Szeretettel,

Arató Mónika

 a

Send this to a friend