Yogi Bhajan valami szokatlant mondott, amikor a célokról beszélt és az élet emberi megközelítéséről. Azt mondta, hogy nagyon nem emberi keresni, kutatni valamit, és megpróbálni elérni azt. Ehelyett arra kért minket, hogy ismerjünk fel, és engedjünk: legyünk csendben és engedjük, hogy a dolgok jöjjenek el hozzánk.  

Nem az akarta, hogy passzívak legyünk. Úgy értette, hogy megvan a hatalmunk, hogy ragyogóak legyünk– sugárzóak a szó szoros értelmében az auránkban. És ragyogóak átvitt értelemben is a karizmánkban, amely elérkezik hozzánk, amikor tiszták, következetesek és tudatosak vagyunk. Amikor felismerjük és kisugározzuk az identitásunkat, akkor minden, ami teljessé teszi ezt az identitást, természetesen el fog érkezni hozzánk. Ez a bőség tudatosságának első alapelve. Ezt a tulajdonságot ő Jelenlétnek hívta.

Amikor felismerjük a sorsunkat, és a velejáró célt, akkor kézzel fogható és erőteljes módon válunk jelenlévővé. Ez nem egy intellektuális gyakorlat, nem is a célok listájának eredménye, se nem hozzáértés, amit az időn és a tapasztalatokon keresztül kifejleszthettünk. A jelenlét és a szándék tartalmazza minden célunkat, kiválogatja a lényegteleneket, és életet ad az igazán fontosaknak.  

Mi mindannyian megtapasztaljuk ezt a jelenlétet olykor. Gyakran ez nem szándékos. Máskor arra kényszerülünk, hogy újra felfedezzük a valódi céljainkat, és hozzájuk igazodjunk a körülmények- rendszerint a kellemetlenek- között. Ez gyakran olyankor történik, mikor a siker utat ad a depressziónak vagy az unalomnak; amikor valami megmagyarázhatatlant tapasztalunk, és fokozatosan eltérünk a szándék érzékelésétől abban, amit teszünk; amikor egy nagyobb átalakulás felforgatja az életünket- munkaváltozás, lakhely, házasság, halál, háború, vagy betegség-, vagy amikor a saját érési ciklusaink nyomnak afelé, hogy újra értékeljük, mit, hogyan, és miért teszünk.

Yogi Bhajan szerint a sorsunk már megadatott a teljességünk által, a tetteink lendülete és hatóereje által, amit életeken át gyakoroltunk, illetve Isten által. Azt is mondta, hogy meg tudjuk változtatni a sorsunkat bizonyos mértékig azáltal, hogy hogyan gondolkodunk, az auránk kiterjesztésének képessége által, és optimalizálhatjuk a csakrák és a finomabb központok működését is. Mindkettő igaz. A megélt sors, amink van, és a szándék, amit beteljesítünk, dinamikus dolgok, nem statikusak. A véges énünk és a Végtelen Önvalónk kapcsolatából alakulnak ki. Ha a kundalini jógával megnyitjuk a csakráinkat, és egy tiszta identitást és tudatosságot alapozunk meg, akkor a legmagasabb rendű sorsunkat teremtjük, és tudatossá válunk rá.

Képesek vagyunk ráhangolódni a sorsunkra, és tisztázni, úgy, hogy a tudásunk, elkötelezettségünk és kapacitásunk révén teremtjük meg azt. Kifejezhetjük szavakkal, vagy mondatokkal, amelyek nem a „mit”- re összpontosítanak, mint egy célnál, vagy a „hogyan’- ra, mint egy strarégiánál, sokkal inkább arra, hogy „ki” és „miért”.  Nincs azzal semmi baj, ha elfoglalt és még képzett is vagy egy létra megmászásánál, csak győződj meg róla, hogy a létra a megfelelő épülethez van- e támasztva.

Az agyunk fejlődött az idők folyamán, felismeri a mintákat, és megjósolja, mi fog történni a minták következtében. Rá vagyunk hangolva arra, hogy megjósoljunk helyzeteket, és hogy biztonságban legyünk. Annyira ráhangolódtunk, hogy felismerjük a mintákat, hogy a teljes életünk a sorsunkkal van beborítva. A megélt szándékaid lábnyomokat hagynak a tapasztalataid tájképén. Csak fókuszálnod kell, hogy megnyíljon az érzékelésed, és engedni, hogy a minták felfedjék önmagukat.  

  • Rakd félre az elvárásaidat, és helyettesítsd őket semleges előrelátással, és gyermeki kíváncsisággal.
  • Rakd félre a másoktól származó hiteidet és benyomásaidat, és igényeld a saját meggyőződéseidet, amelyek a szíved, a lelked és a tapasztalataid alapján hitelesek számodra.
  • Tedd félre a kétségeidet, és lásd a tehetségedet és az ajándékaidat, érzelmileg, lelkileg, szellemileg, spirituálisan és szociálisan.
  • Tedd félre az életed folyamatos zúgását a csendért, és a tudatosságod intuitív érzékeléséért.

( Forrás) 

Ezen a módon a sorsod mintái és a szándékod iránya a jelen pillanatban állnak, épp úgy, ahogy a jelen alakítja a folyó formáját, megjelenését és áramlását. Amint érzékeled a sorsod folyamát, ragadd meg azt egy szóban, amely emelni fogja a szenvedélyedet, és másokat is inspirál majd. 

Az én szavam most az öröm, ez vezet, ez növekszik bennem egyre inkább. Ebben az örömben születik és indul el március 20- tól

a

Szándék, fókusz, intuíció

hat alkalmas jógaóra sorozat,

két helyszínen:

Keddenként (március 20- tól) 18 órától: Budapest, 13. kerület, Hollán Ernő utca 8. ½. BefogadóTér

Csütörtökönként (március 22- től) 18.30-tól: Életfa Spirituális Központ, Budapest, 1085, Salétrom u. 10. 2. emelet 11. 32- es kapucsengő

A jógaórák semmilyen előképzettséget nem igényelnek, kezdők és haladók számára is nyitottak!

 

Az órák során és hatására:

  • Megerősítjük a köldökpontot, a glóriát (fényívet), az aurát, és tágítjuk az elme kapacitását.
  • Fejlesztjük az intuíciót, a látnoki képességeinket, és megerősítjük a védelmi mezőt önmagunk körül.
  • A gyakorlatok által következetesebbé, kitartóbbá és türelmesebbekké válunk.
  • Erősebbé válik a vonzásunk a vágyaink megjelenésével kapcsolatban.
  • Koncentráltabbak és eredményesebbek leszünk.

 

Tájékozódj a programról itt!

 

Szeretettel várlak!

Simrat Kaur/ Arató Mónika

 

Send this to a friend