A kundalini jógában Yogi Bhajan tanította a fellebbviteli ima fogalmát is. A fellebbviteli ima azt jelenti, hogy bármilyen nehéz helyzet hatástalanítható egy magasabb rendű erő által. Ez a speciális ima arra való, hogy teljes szívvel és szeretettel összekapcsolódj a Végtelen Éneddel, és felkínáld, feladd, feljebb add a szíved szándékát! Ez a könyörület egy különleges megnyilvánulása, amely segítségével képes vagy a Sorsodat alakítani. Az ima vagy nagyon a körülményektől függő történet, vagy nagyon tudatos cselekvés.

Az élet áramlásában vannak kihívásaink, problémáink, fájdalmaink, nehézségeink, ugyanakkor örömeink, boldog pillanataink, sikereink is, és megtapasztalhatjuk a vágyaink beteljesülését. Az életnek ez az áramlása, és a lét pólusai a földi lét jellemzője. A nehézségek, és reménytelennek látszó helyzetek arra sarkallnak, hogy imádkozzunk. Ez a körülményektől függő ima. Imádkozhatunk egy szertartás részeként, ami lehet valamilyen kulturális, nemzeti vagy vallásos szokás (például imára sarkallhat egy keresztény vallási szertartás, valamilyen magyarsághoz kapcsolódó ceremónia, vagy egy közös ima, ha például egy esküvői szertartáson veszünk részt).

Létezik a tudatos ima, amikor összeszedjük magunkat, és a körülményekre tekintet nélkül elmondunk egy imát. Tudatosan elindítunk egy imát, hogy létrehozzunk egy hatást, amit szeretnénk megtapasztalni az életünkben. Eldöntjük a saját tudatosságunkban és érzékenységünkkel, hogy behívunk egy áldást, és az ima erejét. Ez egy önmotivált tevékenység, ami független a körülményektől.

A felebbviteli ima azt jelenti, hogy újra akarjuk indítani a karmikus történetünket. A könyörületen, a tudatosságon, a megbocsátás on, a kedvességen, vagy a kegyelmen túl, szeretnénk egy új esélyt.

A fellebbviteli imának négy típusa van. Az első kettő a nők privilégiuma, a második kettőt nők és férfiak is gyakorolhatják:

 1. Az anya imája „Az anya egyetlen imája a Föld legnagyobb emberévé teheti gyermekét. „- Yogi Bhajan
 2. A szerető partner vagy feleség imája. Ez a nő erejét jelenti az imájában, és a kommunikációs erejében. Az istenek meg fogják hallgatni annak a nőnek az imáját, aki szeret. A hangok a Mennyekben, a levelek zúgása, a szél zenéje, a hullámok hangja, a felhők az égen, és minden a Földön üdvözli a nő imáját. „Ha egy nő imádkozik érted, nem kell aggódnod. Minden férfinak szüksége van egy szerető feleségre, aki vakon szeret, és aki érzéketlen bármi másra. ”- Yogi Bhajan 
 3. A tanító imája Tanító az, aki másokért él, másokért imádkozik, másokat vezet önmaguk fölé, és önmagukon túl. Az imájának ereje van. Olyan nincs, hogy az imája ne működjön. 
 4. Az Önvaló imája Az öngyógyítás folyamata minden létező kiváltsága. Az öngyógyítás nem egy csoda. Az öngyógyítás egy eredeti folyamat a Lélek és Végtelen erő kapcsolata között. Imádkozhatsz a Mennyekhez, de a változás valójában belül történik.

Ha úgy érzed, vannak még kihívások az életedben, az egy dologra biztosan rámutat: van még tér benned fejlődni. A fejlődés legmagasabb rezgésszintű eszköze az ima. Vajon milyen lehetne az életed, ha minden lehetőséggel élnél, ami rendelkezésedre áll?

Ahhoz, hogy az imád hatékony legyen, a következő témaköröket érdemes megismerned:

 • Az Ismert és az Ismeretlen közötti kommunikáció: az ima a legerőteljesebb technika, hogy kommunikálj a saját, eddig még meg nem tapasztalt Ismeretlen részeddel
 • Behangolódás az imára: mit jelent ez? Hogyan készítsd elő ez energiarendszered az imához?
 • A hatékony ima
 • Ima szívvel telve   
 • A fellebbviteli ima
 • Az imával telt személy tulajdonságai
 • Hogyan imádkozz?
 • Az ima Vízöntő kori nézőpontja

 

Ha szeretnéd megtapasztalni, megérteni és jól használni az életedben az imát, akkor szeretettel várunk június 16- án Az ima ereje workshopon.

 

A workshop részleteit itt találod, és június 5- ig kedvezménnyel jelentkezhetsz rá! 

 

Szeretettel várlak,

Arató Mónika

 

 

Send this to a friend