Nagy szeretettel és izgalommal készülünk Hrotkó Heléna barátnőmmel a júniusi, bölcskei Szakrális Szexualitás elvonulásunkra. Megosztottuk egymással a felismeréseinket, megéléseinket, és szándékunkat a szexualitással kapcsolatban, és ez elég erős alapot adott arra, hogy összeállítsunk egy nagyon szép, és mély programot, amelyre szeretettel várjuk mindazokat, akik nyitottak önmaguk és a téma mélyebb felfedezésére. 

Az alábbi cikkben Heléna útját olvashatjátok, amely egy magasabb szintű és nagyobb örömet adó szexualitáshoz vezetett az ő életében.

„Milyen volna, ha az öröm energiája könnyedebben, szabadabban áramolna a testünkben, lelkünkben?

Milyen volna ha az EGY-ség állapotában élnénk és szívünk szeretetén keresztül kapcsolódnánk egymáshoz?
Ha szexuális energiánk és lelkünk energiája egységben táncolnának lényünkben?

Nemrégiben sejtjeimig hatoló élményben volt részem egy vezetett meditáció során, ami mintha évezredek feszültségét oldotta volna föl bennem. A szóban forgó meditáció témája a szexuális manipulációk és azok elengedése, majd a szexuális energia lélekbe emelése volt Veres Kriszta vezetésével.

A meditáció hatására olyan kapuk tárultak föl bennem, melyek ajtót nyitnak egy újfajta létállapot felé. Belépést engednek egy térbe, amiről már régen nem mertem álmodni.

Kezdem máris azzal, ami kikristályosodott bennem élményem hatására, és ami, úgy érzem, egy kulcs a régi elengedésében és az új befogadásában: rádöbbentem arra, hogy az egység érzéséből születő öröm és az isteni extázis megtapasztalása, tudatalattimban eddig úgy élt, mint egy a földi létből kivezető élmény, mely fénnyé változtat és egy újabb létformába “emel”. Magyarul, ha egy ilyen szintű szerelmet és önátadást, megnyílást és boldogságot tapasztalok egy férfival, többé nem fogok leszületni a Földre!

Ez elég megrázó felismerés volt, melyet hosszan tartó zokogás követett. Soha nem gondoltam, de még csak nem is sejtettem, hogy ez a hiedelem lapul tudatalattim legmélyebb bugyraiban. Pedig tényleg ezt jött fel és ezzel párhuzamosan ugyebár az is, hogy a földi létben nem lehet örömteli és teljes kapcsolódás férfi és nő között! Ezt még leírni is fájdalmas, de be kellett vallanom magamnak, hogy ezt a súlyt cipeltem magamban évezredek óta.

Amilyen fájdalmas volt ezzel szembesülni, akkora megkönnyebbülést is éltem át. Ráeszméltem arra, hogy mostantól választhatok másként, választhatom azt, hogy a Föld az öröm bolygója és mi mindannyian újrateremthetjük Lemúriát, a földi paradicsomot.

Ezt a mondatot leírva érzem csak igazán mekkora tehertől szabadultam meg.

És hogy milyen folyamat is vezetett idáig? Mondhatnám, hogy egész életem, és úgy érzem, hogy ezzel nem túloznék. Ezzel együtt az utóbbi években a párkapcsolat és a szexualitás témája igencsak előtérben voltak. 5 éve vagyunk együtt párommal, akivel idén nyáron házasodunk. Ez az első olyan párkapcsolat az életemben, amiben azt érzem, hogy egyre jobb és örömtelibb együtt, nem pedig egyre rosszabb és fájdalmasabb. Ez persze nem azt jelenti, hogy nincsenek nehézségeink, nagyon is vannak. Ezzel együtt azonban van egy mély elköteleződésünk a mellett, hogy dolgozunk magunkon, hogy hajlandóak vagyunk tükörbe nézni a másikon keresztül. Egyre mélyebb rétegeinket fedezzük fel a konfliktusokba belemenve és transzformálva azt, ami diszharmonikusan működik bennünk és így közöttünk. Nem mondom, hogy könnyű folyamat, de nagyon megéri! Hiszen egyre több ajándék érkezik ezen keresztül életünkbe.

A szexualitásban felmerülő nehézségek is abba az irányba toltak, hogy mélyére menjek elégedetlenségeimnek és megtaláljam magamban, azt, ami az adott helyzetet teremti életemben. Eleinte iszonyatosan nehéz volt 100%- ban vállalnom a felelősséget, mindig próbáltam rátolni páromra elégedetlenségemet és őt okolni azért, hogy nem vagyok kielégült. Aztán kezembe került az “Szexuális Extázis Művészete” c. könyv, melyben ezt írja Margo Anand “A szexulális mítoszok megkérdőjelezése” részben: szexuális gyönyörünk nem a partnerünkön múlik!! Mi van?! De hát ő nem közeledik elégszer, ő nem úgy csinálja, ahogy nekem jó lenne… stb.,stb. Aztán már annyira szenvedtem, hogy egyik nap elkezdtem spontán szétárasztani magamban a szexuális energiát és megtapasztaltam egy teljes testes orgazmust anélkül, hogy magamhoz nyúltam volna… ! Na, akkor itt mégiscsak tanítani akar valamire az Élet, nem véletlenül vagyok ebben a “nehéz” helyzetben. Itt történt meg az első fordulat, amikor már nem áldozatként és “szegény én”-ként tekintettek magamra és már nem haragudtam annyira a páromra, aki egyébként nyomás alatt érezte magát, nem beszélve arról, hogy egy nehéz életszakaszban volt éppen ebben az időben.

Ezt követően egy következő fontos mérföldkő volt Polilili “Őszintén a szexről” csoportos találkozója, ahol a csoport visszajelzései és az őszinte megnyílások hatására azt is tudatosítottam, hogy van egy averzióm az önkielégítéssel kapcsolatban, mikor párkapcsolatban vagyok. Nahát! Ha ezt elengedem, akkor máris nem helyezem rá a nyomást a másikra és láss csodát: ő is gyakrabban közeledik felém!

Majd ezt követően, a következő fontos felismerésem nemrégiben, egyiptomi szakrális utunk során érkezett meg hozzám: A párom gyógyítja szexualitásomat! Mindig is azt gondoltam, hogy én gyógyítom őt, az ő blokkjait oldom, én a nagy gésa-papnő, mire rájöttem, hogy nem! Ő gyógyít engem, és annyira szerencsés vagyok, hogy ő van mellettem! Ugyanis mindig szívből közeledik hozzám és mindig érzem a tiszteletét és a csodálatát irántam. Minden egyes alkalommal, minden nap. Akkor is, ha csak rám néz, akkor is ha szeretkezünk, ha felébredünk, ha lefekszünk, mindig. Bennem valahogy a macsó férfi élt, mintha belém lett volt kódolva, hogy a férfi, elkap és magáévá tesz és ösztöni és sokszor csak a kielégülés a cél. Bár a lelkem nem erre vágyott, ez a minta élt bennem tudat alatt, ezt örököltem családilag, és ezért ezt is várta a rendszerem. A párom tüze mindig is párosult egy lágy, szeretetteljes energiával. Évek teltek el, mire tudatosítottam, hogy mennyire nagy ajándék, hogy ő van mellettem. Ami az elején nehézségnek tűnt sokáig, – hogy nem vagyunk annyiszor együtt, amennyit nekem az étvágyam diktálna-, mostanra teljesen átfordult abba, hogy hálás vagyok hogy egy ilyen csodálatos férfi van mellettem. Megtanultam hogyan érintsem úgy, hogy megnyissam őt, hogy érezze, hogy szeretve van. Azóta, elmúlt az elégedetlenség bennem, hiszen már ismerjük az egymás felé vezető utat és varázslatos együttléteink vannak; egyre többször, egyre inkább meghívva azt az energiát, ami az említett meditációban megmutatta magát: mikor a szexuális energia és a lélek tere megnyílik egymásnak, egymásba olvadnak, és egyesülve megnyitják az gyönyör kapuját.

Sok sok kis apró lépcsőfok vezetett még ide, pl. hogy megtanultam kifejezni, hogy mire vágyom. Tudok időt adni magamnak az együttlétekben, hogy mélyebb szinteken is megnyíljak, mind fizikailag, mind lelkileg és energetikailag. Régebben folyton egy sürgetettség lett úrrá rajtam az együttlétekkor. Szép lassan, fokozatosan fel tudtam fejteni magamban, hogy miért és hogyan alakult ez ki bennem. A gyerekkoromba gyökerező minták voltak ezek, ami feloldása sok türelmet igényelt valamint azt, hogy két ember képes legyen kitartani egymás mellett a legnagyobb elkeseredésben, haragban, kilátástalanságban is.

A mi szerencsénk az, ami szerintem egyben egy jó kapcsolat alapját is képezheti: mindketten nyitottak vagyunk a változásra, az együtt fejlődésre és így az egyre nagyobb szeretetet, tisztelet és hála megtapasztalására egymás és az Élet felé. Hálás köszönet Kristófnak, a páromnak, aki mellettem van, szeret és támogat engem. Aki mellett felnőtt nővé váltam és válok egyre inkább, mélyebb rétegeimben is.

Hálás Köszönet Veres Krisztának, aki meditációival segített kibányászni tudatalattimból régóta cipelt terheket és a fénybe emelni azokat.

És hálás köszönet Arató Mónikának, aki felkért a Szakrális Szexualitás Elvonulás vezetésére Vele együtt, mely egy varázslatos lehetőség lesz mindannyiunk számára, hogy tovább mélyüljünk a szexualitásunkban és emelkedjünk lelkünk fényében.”

 

Írta: Hrotkó Heléna * holisztikus tánctanár és testtudat tréner

 

 

Send this to a friend