Karácsony felé közeledve egyre emelkedettebben éljük a napjainkat. Az adventi várakozás ebben segít. Az elsőadvent vasárnapon talán Te is megvalósítottál egy otthoni rituálét az adventi koszorú elkészítésével, az első gyertya meggyújtásával, és a lakás díszítgetésével. A várakozás időszaka felkészít, hogy emeljük a szívünket, ünnepivé varázsoljuk a napokat, és egyre emelkedettebb hangulatban válasszunk ajándékokat a szeretteinknek. Jó lenne, ha a mindennapok rohanásában valóban meg tudnánk ezt valósítani!

Gondolkodtál- e már azon, hogy milyen lenne, ha egy rituálén átélt emelkedett rezgésszint a mindennapokat is áthatná? Ha volt például már esküvőd (akár valóban, akár képzeletben), akkor átélted, hogy milyen az, mikor mennyasszonyként vagy vőlegényként királynőnek vagy királynak érzed magad. Jó lenne ilyen méltóságteljes és áldott hangulatban élni a mindennapokat? Jó lenne egy elért tudatossági állapotot fenntartani életed minden pillanatában?

Szokták mondani, hogy gyakorlat teszi a mestert. Minél többet vagy szertartások résztvevője, gyakorlója, annál inkább meg tudod teremteni az emelkedettséget a mindennapjaidban. Hiszen a szertartásnak éppen ez a lényege: kiemel a hétköznapokból, emelkedetté tesz, ünnepivé varázsolja a pillanatokat, gyógyít és emeli a tudatosságot.

A hétköznapoknak is lehetnek szertartásai. Kiváló gyakorlat például hölgyek számára (bár lehet, hogy nem mindenki hajlandó erre, vagy nem tartja önmagától hitelesnek, mindenesetre kipróbálhatod), hogy szertartásosan előkészítik a kedvesük üzleti vagy munkautazását, mondjuk úgy, hogy megpucolják a cipőjét, és ezzel megáldják az útját. Képzeld csak el: adott a Kedvesed, akit nagyon szeretsz, és adott egy jó minőségű bőr cipő (egy király miért is hordana mást?). Megtisztítod a cipőt, átkened méhviasszal, megvárod, míg a bőr magába szívja a tápláló anyagot, majd átfényezed. Befújod protector spay-vel, hogy ne ázzon át, ne foltosodjon. Mindeközben pedig tele van szíved szeretettel és áldással. A férfiak megérzik ezt az áldó energiát és hálásak, ugyanúgy, mint egy gyöngéd ölelésért, vagy egy finom, szertartásosan elkészített ételért. Az ételbe nem csak az alapanyagokat, hanem a szer-etetedet, vagy akár mantrákat is belefőzhetsz. Ezért szép a magyar nyelv: a Szer etet. Az urak is nagyon szépen, szertartásosan választhatnak például ajándékot a szívük hölgyének. No és ha egy férfi főz, annál izgalmasabb és egyben megnyugtatóbb a jelenléte a nő számára.

szertartasA szer-tartás visszakapcsolódás a Teremtéshez és az Egységhez. Ünnep, varázslat, a szer-etet varázslata. A szertartás szóban benne is van: a szer- megtart, és a szert tartja valaki.

Mikor szeretsz, képes vagy visszakapcsolódni az Egységhez. Egy csoport szertartása esetén pedig egy beavatott személy hív be szakrális segítőket, tartja a teret. A saját személyes tanulási folyamata, áldozata alapján elnyert egy olyan energiaszintet, hogy képes másokat is összekapcsolni az Egység energiájában. Mondjuk egy tanár, vagy egy papnő.

Miben különbözik egy tanár és egy papnő energiája? Valójában nem különbözik, csak más eszközöket, és hozzáállást jelent. Mindkettő teret tart, ahol az általa képviselt energia és folyamat teszi lehetővé a visszakapcsolódást az Önvalódhoz. Az energia minősége, és a személyes tapasztalásod mégis más lehet.

A tanár élete példázza azt, amit tanít. Ezért folyamatosan olyan próbatételeken megy át, amivel a saját életét transzformálja. Ha őszinte, megosztja a saját esendőségét tanítványaival, ettől lesz hiteles. Ezért tud másokat megtanítani arra, amin ő maga már átment. E mellett folyamatosan tanul, nem áll meg a fejlődésben, hiszen az élet sem áll meg. Mikor tanít, erős energiateret tart, amiben mások transzformációja is megtörténhet, és azt könnyebbnek érzik ebben a térben. Az általa tartott térben megtanulhatsz önmagad mesterévé válni.

A pap/nő által létrehozott energiatérre talán a legjobb szó a varázslat. Az általa tartott szertartás csodákat hoz, elvarázsol, felemel, fénnyel tölt fel. Visszaemlékeztet az isteni energiával való kapcsolódás szentségére és szépségére. Arra az állapotra, amit már mindenki átélt ősi körökben, szertartásokon előző életeiben. Ezek a szertartások nagyon intimek, hiszen nagyon közel kerülsz önmagad és mások lelkéhez. Felszabadítóak, örömmel töltenek fel, és visszaelmlékezhetsz a benned rejlő őserőre.

Hogy milyen megéléseket hozhat e két ösvény számodra? A legjobb, ha kipróbálod!

Az Ünnepek közeledtével egyaránt figyelünk befelé, a saját gyógyulási, emelkedési folyamatunkra, és kifelé is, másokra, a társainkra az úton. Önmagunk szeretete és ünneplése éppúgy fontos, mint a családtagjaink, barátaink felé áramoltatott figyelem.

December 10-én egy gyönyörű szertartásra hívunk, nőtársainkkal együtt. Hívunk, hogy éld újra velünk a női örök-ségben rejlő csodás pillanatokat, vegyél Te is részt egy csodálatos intim női rituáléban, felelevenítve az ősi hagyományokat!

Hozzuk együtt át a régi idők közösségi rituáléját a mai időkbe, táplálva és gazdagítva magunkat női jelenlétünk és kisugárzásunk fényében!

Nőnek lenni komplex, izgalmas, varázslatos dolog, és ha megéled, akkor felismerheted érzéseid, benső késztetéseid és potenciálod ezerszínűségét. Napsütötte és árnyékos időszakok hol ritmusos, hol kaotikus váltakozása. Ha felfedezed a női természeted mélyén megbújó egyetemes ritmust, ha elfogadod természeted vad és békés kiszámíthatatlanságát, akkor mondhatni, hogy megismerted a NŐISÉGben rejlő csodát.

VÖRÖS SÁTOR

Nő-Vér megszentelő és kényeztető nap

2016. december 10.

Rituálék egykor és ma

voros-sator8

A Vörös Sátor emlékezés arra a titkos tudásra, amit nők örökítettek nemzedékről nemzedékre. Itt mesélték egymásnak titkaikat, itt osztották meg egymással a tudást születés és halál, szerelem és szex, öröm és fájdalmom dolgairól. Töltődj fel itt szeretettel, elfogadással, bensőségességgel, hogy fényed, kisugárzásod másokat is táplálhasson!

A programon való részvétel semmilyen előképzettséget vagy tapasztalatot nem igényel.

A Vörös Sátor programról olvass tovább itt, és jelentkezz most!

 

Szeretettel várlak,

Arató Mónika

 

Send this to a friend