karacsonyi-rohanasGyorsan telnek a hetek, hamarosan itt a Karácsony. Előtte az év egyik legkihívásosabb időszakát éljük át. A november és a december első fele több feladatot is hoz, amit igyekszünk jól megoldani. Egyrészt előkészítjük energetikailag a jövő évet azzal, hogy egy mély belső munkát végez szinte mindenki tudatosan vagy tudat alatt.

A november általában elengedéseket hoz, sok embernek derül ki ilyenkor az életében, hogy váltania kell. Szabad akaratból, vagy valamilyen kényszer által, általában megjelenik az életünkben ilyenkor az összegzés, elengedés, befelé fordulás.

Ez nagyon hasznos időszak, még ha nehéz is időnként átélni, mert tisztulást, gyógyulást hoz. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy dolgozzon magán! Én is ezt teszem, jelenleg a családi energiákkal foglalkozom a saját életemben, és minden terápia hatalmas gyógyulást hoz, azonnali, örömteli eredménnyel a fizikai síkon is. Ha most lehetőséget adsz magadnak a belső munkára, és az életterületeid gyógyítására, hatékonyabb lehetsz mindebben a természet energiáinak segítségével, ami novemberben és decemberben adott mindenki számára, aki éber tudatossággal él.

Van egy gyorsulás az időben Karácsony felé közeledve. Úgy érezzük, hogy óóó, még bőven van időnk beszerezni az ajándékokat, aztán hip-hop eltelik az a néhány hét, és az utolsó héten fejveszetten rohanunk, hogy beszerezzük a hiányzó kedvességeket a családtagjainknak, barátainknak. A Teljesség virága oldalon minden évben találhatsz szép lélekajándékokat. Most dolgozunk ezeken, és hamarosan megosztom azt is, hogy milyen rubin, arany, és gyémánt kategóriás karácsonyi csomagból válogathatsz.

Aztán eljön az Ünnep, és ha minden jól megy van egy kis lassulás Karácsony pár napjában. Majd a két ünnep között valahogy megint felpörgünk, gyorsan eltelik az idő Szilveszterig, és eljön az Új Esztendő. 2017! Érdekes, erőteljes évnek ígérkezik, érdemes rá tudatosan készülni.

csendMikor új év indul, a lelkünk olyan ártatlan az új remények és álmok küszöbén állva, mint egy újszülött. Finom bánásmódot, odafigyelést és csendet kíván. Csendet, amelyben kapcsolatba léphetünk az új év energiájával, meghallhatjuk a lelkünk hangját, hogy merre felé szeretne hívni, milyen álmok, vágyak, és célok formálódhatnak szándékká, amelyek megvalósítására elkötelezzük magunkat. A csendben kiélesednek az érzékeink, az intuíciónk, és jobban oda tudunk figyelni a lelkünk hangjára, dallamára és üzeneteire.

Csodás időszak ez. A fizikai síkon kicsit nehézkesnek érezzük az indulást, de ezzel nincs semmi gond. Januárban a természetben is minden hideg, fagyott. Ebben az időszakban még nem kell elvárni magunktól, hogy megváltsuk a világot. Adjunk időt és teret magunknak a belülre figyelésre, és a szándékok megformálására.

A kundalini jógában a Japji Sahib nyolc, kilenc, tíz és tizenegyedik bekezdése szól a befelé figyelés gyümölcseiről. E négy pauri recitálása megadja a hatalmat, hogy bölcsek legyünk,  megajándékoz a tágulás képességével, kegyelmet hoz, és hatékonnyá varázsol. Gyönyörű üzenet, olvasd csak el a tizes pauri jelenetését, amely arról szól, hogy mit hallasz, ha jól figyelsz a csendben:

Suniai sat santokh giaan.

Figyelem… Az Igazságra, türelemre, bölcsességre,

Suniai athsath isnaan.

Figyelem… Megmerítkezés a Lélek szent helyein.

Suniai par par paavah maan.

Odafigyelés…A lélekkel összekapcsolódva méltóságot kapunk.

Suniai laagai sahaj diaan.

Figyelem… A koncentrációban könnyen feltárul az Élet princípiuma.

Naanak bhagtaa sadaa vigaas.

Nanak, Az Istent szeretők örökké virágoznak.

Suniai dukh paap kaa naas.

Az odafigyelés minden fájdalmat és hibát elpusztít.

A befelé figyelés minden fájdalmat és hibát elpusztít! A kundalini jógában sok tanítás szól a csendről, és a befelé figyelésről, érdemes ezt a tudást elsajátítani. Ha szeretnél egy tudatos évkezdetet, és vagy olyan elszánt, hogy az Önvalódhoz méltó életet élj, akkor a karácsonyi és újévi hajtás után adj teret és időt magadnak a lelassulásra, meditációra, a tanulásra, a testeddel való kapcsolatra, az intuíciód felébresztésére, és a lelked üzeneteinek meghallgatására.

Január 12. és 15. között mi is szakrális teret adunk mindennek Somogyvámoson a Csendből születő Élet elvonuláson, ahol a kundalini jóga, a Shakti tánc és a gyönyörű környezet mind segítségünkre van abban, hogy valódi Önmagunk lehessünk, és tudatosan, önmagunkat nagyon szeretve indítsuk el 2017-et!

 

Várunk Téged is!

Szeretettel,

Arató Mónika

a

Send this to a friend