A gyakorlás előtt hangolj be a két nyitó mantra elzengetésével

A stressz képes megtörni az alapvető, belső ritmusunkat. Az agy a ritmustól függ, mint ahogy az összes többi szervrendszerünk is. A meridiánok egymással ritmusban mozdulnak, mint a folyamatos ár-apály jelenség. Az elektromos működésünk mintázata is szinkronizált ritmus mentén működik. Mikor ezek nincsenek szinkronban, akkor minden egy kicsit zavarosnak tűnik. A választásaink nem annyira egyértelműek,egy kicsit “nehéz fejűvé” válunk, a normál ragyogásunkhoz hasonlítva. Ez a kis technika segít, hogy válaszokat találj abnormális, stresszes körülmények között is; különösen nagy segítség, amikor semmi nem értelmezhető. Engedd az ujjaidat, hadd kóboroljanak, és találd meg az utadat előre.

Póz: Ülj bárhol, bármilyen helyen. Ügyelj arra, hogy a gerinced egyenes legyen.

Mudra és mozdulat: Tartsd a bal kezedet úgy, mintha tapsolnál. A jobb kezed Jupiter ujjával (mutató ujj), és a Szaturnusz ujjaddal (középső ujj) lassan és erőteljesen nyomva haladj felfelé a bal tenyér közepén a gyűrűs és a középső ujjak legcsúcsához. A bal ujjak kicsit behajlanak a nyomás alatt, és fájniuk kell. Járj fel és le a bal tenyereden a jobb kéz ujjaival.

Szemek: A szemek egy tizedre nyitva vannak.

Idő: 3-11 perc

Hozzáfűzés: Ez a meditáció semlegesíti az agy középső részét, és éles eszűvé tesz. Ez a válasz a szokatlan körülményekre, amiket nem tudsz értelmezni.

A gyakorlást 3 Sat Nam zengetésével zárd le!

 

©The Teachings of Yogi Bhajan

 

Fordította: Simrat Kaur/ Arató Mónika (Forrás) 

 

 

Send this to a friend