Az életem legmeghatározóbb változásai azután következtek be, hogy megadtam magamnak a lehetőséget, hogy befelé figyeljek. Ilyen időszak volt például 2010 december vége, január eleje. Csak azt éreztem, hogy nagyon szeretnék elmélyedni kérdésekben, amelyek akkor foglalkoztattak. Sokat olvastam, csendben voltam, meditáltam. Rengeteg felismerés, ötlet született, amelyek kibontották előttem a mélyebb képet, hogy ki is vagyok valójában, melyek a szívem-lelkem valódi vágyai, hívásai.

Ekkor született meg a Teljesség virága koncepció és weboldal, és ekkor érkezett meg a Lélekcsemegék ötlete, amiből 3 év után egy könyv is született. Ez a mély belső figyelem tehát többet adott, mint egy külső tanácsadó, coach, marketingszakember vagy párkapcsolati terapeuta. Egyszerűen azért, mert (most már le merem írni, még ha elsőre önteltségnek tűnik is), semmi nem fontosabb annál, aki Vagyok. Semmi nem fontosabb az önvalómnál, és a valódi életfeladatomnál.

Ez az önismereti út megmutatta számomra azt is, hogy én csak családban tapasztalhatom meg a teljességet. Az tesz boldoggá, ha mellettem van a Párom, a gyermekeim. 2010-ben volt egy akkor már 20 éves nagylányom, és éppen állandó társ nélkül, a lányommal éltem. Jó volt az is, hiszen nagyon termékeny éveket éltem át, szabadon és mégis együtt a gyermekemmel, hiszen a nagylányom már szinte önálló életet élt. De tudtam, hogy a lelkem társra és nagy családra  vágyik. Erre is a belső csendben tudtam ráérezni. Azóta megérkezett a Kedvesem, és az immár 4,5 éves közös kislányunk is. Arról nem is beszélve, hogy hamarosan kétszeres nagymama leszek. A család tehát nő, és én örömet lelem ebben a belső- külső termékenységben. A külső szabadság leszűkülése az egyre nagyobb család által pedig meghozta a tapasztalást, hogy a belső szabadságélményt növeljem a Végtelen felé.

Élvezem az életem ezen időszakát, a testem, szellemem fiatalságát, amit a jógának, az egészséges életmódnak, és annak köszönhetek, hogy a csendből megérkező jeleket vettem, és azzá váltam, aki ma Vagyok. Ez maga a csoda, és tudom, hogy még nincs vége. Valódi boldogságot csak az Önvaló megélése és megtapasztalása adhat.

Újra hamarosan itt a december, a Fény születése, és a január, ami a csend, belső figyelem, és újjászületés időszaka. Kattints a képre, és olvass még erről!

elvonulas-banner-blog2

Család mellett kicsit nehezebb csendben lenni, de adott a lehetőség, hogy egy pár napra elvonuljunk, csendben legyünk, befelé figyeljünk, és meghalljuk a belső vezettetésünk hangját, amelynél bölcsebb, végtelenebb és értékesebb nincsen. Mindenkinek csak azt tudom üzenni, hogy tanuljon meg odafigyelni, meghallani ezt a belső hangot, és utána elég bátornak lenni, hogy megvalósítsa, amit a lélek üzen. Erről a rendelkezésre álló tudás végtelen, és én magam sem hagyom abba egy percre sem a tanulást. Jó papnő holtig tanul!

Szeretettel,

Arató Mónika

Send this to a friend