japji blogbaKörülbelül egy hónappal ezelőtt tanártársammal, Meher Bhagti Kaurral beszélgettem, és megosztottuk, hogy éppen milyen gyakorlatokkal vagyunk együtt nap mint nap, mintegy lelki gyógyszertárat használva. Ő hívta fel a figyelmemet a Japji 25. énekére. Hála érte!

Arra vágyunk, hogy boldogok legyünk, és örömben éljünk, és ezt meg is teremthetjük. Szabad akaratot kaptunk a saját tudatosságunk fejlesztése, és használata által. Épp úgy, mint a meditációban, amit tegnap este végeztünk jógaórán. Egy almát tartunk az egyik kezünkben, a kar teljesen egyenesen előre kinyújtva, a másik kar szintén kinyújtva, a kéz az alma felett, de nem érinti azt. Ha az áldást adó kezeddel energiával töltöd fel az almát hosszabb időn keresztül, majd az almát megeszed, az a saját gyógyulásodat segíti elő. Ezért azonban meg kell dolgozni, és közben kezelni az összes benned felemelkedő ellenállást. Ez a tudatosságod fejlesztése a választásaidon keresztül.

A kundalini jógában használ shabad guruk ezeket az ellenállásokat vágják át az elmében, szinte azonnal. A Japji egy csodálatos himnusz, shabad guruk (mantrák, szent énekek) gyűjteménye, amely a Siri Guru Grand Sahib, a szikhek terjedelmes, több mint 1 400 oldalas szentírásának a bevezetője. A Japji alapvető tanításokat fektet le, és elmagyarázza annak módját, miként érhetjük el az egyesülést az Eggyel, mindek Teremtőjével.

“Ha a Japji 25. Pauriját (énekét) énekled tizenegyszer egy nap, az bőséget és jólétet hoz neked. Ez egy ígéret. Oly sokan vannak, akik megtették ezt, és sikeressé váltak.”

  “A 25. ének hetet eredményez. Ez a felemelkedés emelvénye. Ez azt jelenti, hogy bárhol vagy, bármi vagy, az az énekYogi Bhajan felemel téged, fenntart téged a siker pontján, nem számít milyen nehéznek látod most azt.”

 “ A jólét egy állapot, amit az elme állít elő, mégpedig azonnal. Amikor a Nap előbújik a  felhők mögül, mindent megvilágít. Amikor az elme kikerül a dualitás állapotából, a jólét megjelenik. És a 25. paurinak megvan az ereje, hogy kihozzon a dualitásból…- Yogi Bhajan

Küzdesz pénzügyileg? Úgy érzed, homokon sétálsz, amikor a saját jólétedért teszel? Ez a mantra épp erre való.

Az energia kivetítésünk  felelős azért, hogy milyen energiát hozunk létre magunk körül, ami úgy működik, mint egy vonzáspont. Ez a Vonzás Törvénye, de jógikus szempontból. Yogi Bhajan nagyon világos volt a jóléttel kapcsolatban: a Jólét Istentől jön. Természeténél fogva Isten gazdag és virágzó. (Képzeld el az összes élőlény sejtjeinek számát, a hidrogen molekulák mennyiségét az egész Univerzumban, vagy a másodpercek számát a Nagy Robbanás óta…rengeteg, leírhatatlanul sok). Annak érdekében, hogy jólétet teremts az életedben, minden, amit tenned kell az, hogy létrehozol egy kapcsolatot a saját kicsi éned és az isteni bőség között. Más szavakkal meg kell ismerned, és tapasztalnod kell Istent a maga tökéletességében, és megengedni, hogy ez legyen az énkivetülésed.

A jólét érdekében fe kell számolnod a dualitást. A dualitás vices dolog. Ha azt gondolod Istenről, hogy ő rajtad kívül áll, és elválasztott tőled, az a dualitás. Az elméd behúz olyan trükkös gondolatokba, mint “ Jane gazdag, mert ő okosabb nálam.”

Nos, lehet, hogy Jane okosabb nálad, de a dualitás akkor jelenik meg, amikor azt gondolod, hogy Jane intelligenciája Jane-től származik. Minden minőségünk Isten teremtése. Jane intelligenciája az Univerzális Intelligencia része. Amikor tökéletes egységet tapasztalsz Istennel, és az Univerzális Intelligenciával az elmédben és a testedben, akkor meg fogod tapasztalni az Univerzális Intelligenciát önmagadban.  Amikor nincs dualitás, arra  mondjuk, hogy  “Ek ong kar.”  A Teremtő és a teremtett egy. Minden egy Istennel. A dualtitás kiküszöbölése egyesít téged a Forrással, és mikor eggyé válsz a Forrással, minden energia feléd áramlik. A pénz és a jólét is az energia megjelenési formái.

A 25. pauri, amit a sikhek első guruja, Guru Nannak írt, egy rapszódia az Örömről és a Boldogságról, egy teljesen megvilágosodott lélektől. Nanak úgy énekel a jólétről, mint Isten ajándékáról. Yogi Bhajan azt tanította, hogyha 11- szer recitálod a 25. paurit naponta, akkor óriási eredményekhez emeled fel önmagadat. A szürke felhők kitisztítása a tudatosságból megmutatja a tündöklő Napot, és a szivárvány végén találsz egy korsó aranyat is.

A mantra magyarra fordított szövege:

Oly sok a karmikus játszma, lehetetlen leírni mindet.

Mindenek Adományozója nem tart vissza semmit- még a legapróbb szezámmagot sem.

Oly sok harcos könyörög, hogy eggyé válhasson Veled.

Oly sokan vannak, akik számítóak,de soha nem elmélkednek Rajtad vagy látnak Téged.

Oly sokan kimerültek, elszakítva magukat Tőled.

Oly sokan vannak, aki megkaptak mindent, és megtagadták az elfogadást.

 

Oly sok a bolond, aki nem tesz semmit, de étellel tömi magát.

Oly sokan vannak, akik folyamatosan lever a véget nem érő fájdalom és éhség.

Még ezek is a Te ajándékaid számunkra, ó, Uram.

Rabszolgaság. Szabadság. Mindkettőt Tőled való.

Lehetelen bárki más számára, hogy többet mondjon ennél.

Ha valaki, aki a saját hangját szereti hallani, megpróbál erről beszélni, számos módon szégyellni fogja magát ezért.

Te, Magad, tudod. Te, Magad, adod.

Néhányan, csak nagyon kevesen ismerik ezt fel.

Az, aki az Úr imániak éneklésével áldott, ó, Nanak, ő a nemesek legnemesebbike.

A teljes, eredeti mantraszöveget itt olvashatod el, leírom neked, hogyan gyakorolj, és zenéket is ajánlunk hozzá!

A Japji 40 énekből áll, és mindegyik éneke egy különleges gyógyító minőséget ad át az egyes életterületekre vonatkozóan. Énekelhetsz az egészségedért, a nyugalmadért, a hivatásodért, a családi boldogságodért, stb.

Januárban, a kerekerdei elvonulásunk első napján megkaphatod a többi 39 pauriról szóló tudást is. Ez egy gyönyörű évkezdő elvonulás lesz, ahol a csendben meghallhatod az intuíciód, a lelked hangját, és abból formálhatod meg a szíved szándékát, amit 2016-ban szeretnél tapasztalni. Ez a 4 együtt töltött nap a tudatosság célirányos, erőteljes, finomszintű fejlesztése, ami elhozza az életminőséged javulását is. November 16-ig jelentős kedvezménnyel tudsz jelentkezni!

„Csendből születő Élet”

 újévi kundalini jóga elvonulás

Kerekerdőn

2016. január 21-22-23-24.

csendből születő Éle2t

Mikor új év indul, a lelkünk olyan ártatlan az új remények és álmok küszöbén állva, mint egy újszülött. Finom bánásmódot, odafigyelést és csendet kíván. Csendet, amelyben kapcsolatba léphetünk az új év energiájával, meghallhatjuk a lelkünk hangját, hogy merre felé szeretne hívni, milyen álmok, vágyak, és célok formálódhatnak szándékká, amelyek megvalósítására elkötelezzük magunkat.

Minden teremtés gondolattal indul, melyek szavakká és tettekké formálódnak. Az elvonulásunk célja, hogy a csendben meghalljuk az intuíciónk, a lelkünk hangját, és képessé váljunk az intuitív gondolkodásra, és kommunikációra. Az új év sikere nagyban azon múlik, hogy hogyan kommunikálunk másokkal.

Itt tudod elolvasni az elvonulás programját, témáit, és részvételi feltételeit! Jelenkezz november 16-ig!

Közeleg a Karácsony, és az, hogy hogyan fogod megélni, szintén az energia kivetítéseden múlik.

Karácsony közeledtével leginkább finom, fahéjas alma illatú, gyertyafényes, bársonyosan puha hangulatra vágyunk. Ezzel szemben a valóság általában az, hogy rohanunk az ajándékok után, próbáljuk letenni a munkát, és a kötelességeket, de nehezen megy, és még az ünnepi ételeknek valót is be kell szerezni. Ellentét van a vágyaink, és a valóság érzékelése között, ami frusztrációt, stresszt szül, ezért sokszor a családi rendezvények nem is úgy sikerülnek, ahogy szeretnénk.

A 2015-ös év gyönyörű, de erőteljes év. Nagy érdeme, hogy sokkal tudatosabbá válhatunk. Miért lenne ez másképp a Karácsonyra való készülődéssel? Arra hívlak, hogy készítsük fel magunkat együtt tudatosan, elmében és szívben a vágyott Karácsonyra.

Gyöngédség, béke, hála és szeretet

Karácsonyra hangoló 3 alkalmas kundalini jógaóra sorozat

Gyöngédség, béke, hála, és szeretet3

Spirituális törvény az, hogyha háromszor teszel valamiért, háromszor kérsz valamit, háromszor nyilvánítod ki a szándékodat, az nagy eséllyel valósággá válik. Advent heteiben az órák alkalmával a kundalini jóga végtelen tárházából nagyon gyöngéd, finomenergiájú gyakorlatokat és meditációkat válogatunk. Puhán, finoman körbeöleljük magunkat szeretettel, majd kiterjesztjük azt mindenkire, akire csak szeretnénk. Ennek eredményeként nyílik a szívünk, nyugodttá, kiegyensúlyozottá, elfogadóbbá és ragyogóvá válunk. Az utolsó óra egyben évadzáró óra a mi házunk táján, mert mi is pihenni megyünk, és az órák 2016. január 8-tól folytatódnak újra.

A csoport találkozási időpontjai:

Keddi csoport: 18-20-óráig Időpontok: December 1., 8., és 15.

Csütörtöki csoport: 18.45.-től 20.45-ig Időpontok: December 3., 10. (Újhold); 17,

A programról itt olvashatsz többet, és már jelentkezni is tudsz!

 

Szeretettel várlak,

Simrat Kaur / Arató Mónika

Send this to a friend