Nyisd meg magad az Újnak- 40 napos otthoni gyakorlás 2019. január 1- től

A Tudatos Létezés, nyisd meg magad az Újnak Önmagadban egy kundalini jóga meditáció Yogi Bhajan tanítása szerint.

Amikor a Jupiter (mutató) ujj és a Szaturnusz (középső) ujj találkozik a psziché frekvenciájával, a tudatalatti gondolatok, amelyekkel eddig önmagad ellen voltál, eltávoznak. Bármikor, bárhol csinálod ezt a meditációt, az megfelelő lesz, hogy megnyisd az újdonságot önmagadban. Már 5 perc gyakorlás után is egy teljesen más ember leszel. 

Mielőtt belekezdenél a gyakorlásba, kérlek, olvasd végig figyelmesen a gyakorlat ismertetését és a tudnivalókat. A videót a leírás végén találod.

A kundalini jógában van néhány alap, nagyon egyszerű szabály, amit ha betartunk, akkor védettek vagyunk, és hatékonyabb a gyakorlásunk.

I. A Kundalini jógában az órát vagy a személyes gyakorlást mindig a behangolással, két mantra elzengetésével kezdjük.

1.mantra– ráhangolódás az Arany láncolatra az Adi Mantrával (Ong Namo Guru Dev Namo)

Ez a mantra kapocs közted, mint véges személy, és Közted, mint a Végtelen Tudat árama között, mely a kundalini energiát irányítja.

2. mantra– védelmi mantra, hogy biztonságban gyakorolj

Ad Guré Námé, Dzsugád Guré Námé, Szat Guré Námé, Sziri Guru Dévé Namé mantra. Ezt a mantrát az Adi mantra után zengetjük.

II. A behangolás után kezdhetjük a meditációt.

III. A gyakorlást 3 sat nam zengetésével zárjuk le, vagy csoportban a búcsú mantrával, áldás dallal.

Ha egyedül gyakorolsz, elég 3 Sat Nam zengetéssel lezárni a gyakorlást, de ha kedved van, az áldást dalt is énekelheted befejezésként. 

 

A meditációi 2 részből áll.

 

A meditáció 1. része

 

Testhelyzet és mudra:

Ülj könnyű ülésben egyenes gerinccel, húzd be az álladat a mellkas felé, és emeld ki ezáltal a mellkast. 

Emeld fel mindkét kezedet a vállaid vonalába, a könyökök hajlítva, és megpihentetve. Nyújtsd ki a mutató és a középső ujjadat felfelé, és használd a hüvelykujjadat, hogy lent tartsa a többi két ujjadat (gyűrűs és kisujj).

Ritmikusan nyisd és zárd a mutató és a középső ujjakat. 

 

 

Szemek: Csukva

Lélegzet: Nem szabályozott, lélegezz normál légzéssel

Gyakorlási idő: 11 perc 

 

A meditáció 2. része:

 

Maradj a fenti pózban, és a kezeid is maradjanak úgy, ahogy eddig voltak. Végezd tovább a mozdulatot.

Lélegzet: Formálj O alakot a száddal és lélegezz erőteljesen a szájon keresztül, miközben pumpálod a köldök pontot ritmikusan a lélegzettel.

Gyakorlási idő: 2, 5 perc

Befejezés: Lélegezz be mélyen , tartsd bent, és húzd a köldökpontot a gerinc felé. Lélegezz ki teve légzéssel. Ismételd meg még kétszer. 

Majd engedd le a kezeket és pihenj 1- 2 percet teljesen mozdulatlanul, csukott szemmel, befelé figyelve.

 
Minden héten nyújtok neked segítséget levélben, illetve csatlakozni tudsz a gyakorlás zárt Facebook csoportjához itt! 

 

Ebben a Facebook csoportban gyakrabban, akár napi szinten adhatunk egymásnak segítséget, így javaslom, hogy csatlakozz hozzá bátran! A Vízöntő kor sajátossága, hogy érdemes kijönnünk a csigaházunkból, és kapcsolódni egymáshoz, mert így sokkal gyorsabban fejlődhetünk.

Személyes kérdéseidet itt teheted fel: info@simratyogaworld.com

 

Javaslom, hogy a 40 nap alatt egy szép füzetben, vagy a számítógépeden vezess naplót arról , hogy mit tapasztalsz, milyen események történnek az életedben, milyen változást érzékelsz önmagadon!

 

FONTOS!

Ha még soha nem kundalini jógáztál, vagy nem vagy most rendszeres gyakorlásban, akkor kezd a meditációt napi 5 perccel, és naponta növeld egy perccel, míg el nem éred a teljes gyakorlási időt. Ez azért fontos, mert a kundalini jóga nagyon intenzíven növeli a tudatosságot, és ezt testnek, érzelmeknek, elmének el kell bírnia.

Illetve, ha még nincs hozzászokva a tested a gyakorláshoz, el is fáradhatsz.  Óvatosan gyakorolj, és inkább fokozatosan szoktasd hozzá maga a napi rendszeres gyakorláshoz!

Mielőtt gyakorolni kezdenél, melegítsd be kicsit a válladat, karjaidat, végezz néhány 2 percig szufi körzést, ha nem tudod, mi az, akkor törzskörzést mindkét oldalra.

 

Mikor gyakorolj?

Legjobb reggel, ébredés után, mert akkor az egész napodat pozitívan indítod. Ideális idő: hajnal 4 és 7 óra között, szürkületi időben. Második legjobb időpont este 4 és 7 között. Egyénként bármikor gyakorolhatsz a nap során, ha reggel (vagy este) nem jut rád időd.

A videót behangolással és a 3 sat nam lezárással itt tudod megnézni, és velünk gyakorolhatsz minden nap a videó segítségével:

 

 

Köszönöm, hogy együtt gyakorolhatunk!

 

Send this to a friend