VénuszA Vénusz krijákat párokban tapasztalhatjuk meg, általában egy nő és egy férfi párosában, de végezhetőek két nő, vagy két férfi által is. A krija egy teljes gyakorlatsort jelent, és a Vénusz elnevezés a szerelem és szépség római istennőjére utal.

Öt héttel ezelőtt kezdődött el a Transzcendens szerelem órasorozat, ahol a fő gyakorlatsor vagy krija után általában Vénusz krijákkal dolgozunk tovább. Jellemzően főleg hölgyek vannak a csoportjaimban. Szinte hihetetlen megtapasztalni, hogy egy rövid időperiódus alatt, milyen erős lelki intimitás alakul ki a meditálók között, és olyan magas szintű szeretetenergia tölti be a teret, amely nagyon intenzív gyógyító hatású, és a szeretet egy magasabb dimenzióját tapasztaltatja meg. Tanárként azt tapasztalom, hogy meg kellett érni arra, hogy a Vénusz krijákat tanítsam. Évekig nézegettem őket, de olyan érzés volt, mintha üvegfal mögött lennének, és nem érinthetném őket. Aztán egyszer csak elérkezett egy pont, ahol azt éreztem, most már engedélyt kaptam a tanításukra, biztonságosan képes vagyok megtartani a teret hozzájuk. Beléjük szerettem, és ahol tudom, és a téma lehetővé teszi, alkalmazom is őket a kurzusok vagy elvonulások tematikájában.

A Vénusz krija tudományosan és precízen egyesíti a férfi és női polaritást az ászanákkal, mudrákkal, mantrákkal, pranayama légzőgyakorlatokkal és meditációval, Vénusz krija- blogbahogy létrehozzunk egy erős pszichomagnetikus mezőt, amin keresztül behúzzuk és irányítjuk az energiát, amely tisztítja a tudatalattit, és emeli a tudatosságot a csakrákon keresztül a magasabb, isteni tudatosság felé. Yogi Bhajan a 70-es évek elején kezdte tanítani őket 31 perces időkerettel. A 80-as években 3 perces limittel lettek kialakítva, és ezt most is tiszteletben tartjuk.

A Vénusz kriják hasonlóak a tantra jógához, azzal a kivétellel, hogy míg a Fehér Tantra Jóga csak a Mahan Tantrikus jelenlétében gyakorolható (Yogi Bhajan), addig a Vénusz kriják nem igénylik az ő jelenlétét, ha megfelelően vezetik le őket. A Vénusz kriják rendkívüli módon erőteljesek.

A meditáció véget vet az ego korlátozó és sértő hangjának, és megengedi, hogy a Semleges Elme kitáguljon, és hogy a szív központi helyzetbe kerüljön. A párok megerősített hitet és intimitást, közelséget tapasztalhatnak meg.

A Vénusz kiriják erőteljes jógatechnikák. Csak magasabb tudatossági szinten gyakorolhatóak, amelyet az előkészítés során megteremtünk. A Vénusz kriják eszközei annak, hogy összekeverjük a poláris energiákat a spirituális növekedés érdekében. A fókusz a szíven van, szeretetet és gondoskodást kivetítve általa mindkét fél javára.

A nyár során több olyan program is indul, ahol megtapasztalhatod a Vénusz kriják erejét!

elvonulás-blogA szív csakrához tartozó levegő elem napján alkalmazni fogjuk a Vénusz krijákat a júniusi “Az Elemek egyensúlya a testedben és az életedben” női kundalini jóga és Shakti tánc elvonuláson.

A szívközpont, avagy a negyedik csakra az egyensúlyi pont a testben a felső, mennyei energiák áramlása és az alsóbb Föld energiák között. Ebben a pontban tapasztalhatjuk meg a váltást “az én miértünk” és az “én érted” között.

transzcendens szerelem-blogA júliusban induló Transzcendens szerelem online kurzus pedig egy jó alap lett arra, hogy a Kedvesemmel gyakorolni kezdjük a Vénusz krijákat, mivel a kurzus során három videót is megosztunk gyakorlatokkal, és ebből az egyik Vénusz krija lesz, amit ketten mutatunk be, és velünk együtt gyakorolhattok.

A transzcendens szeretet és szerelem tantrikus egyesülésben az, amit keresünk. Hogy élvezhessük ezt a fajta egyesülést és minőségeket néhány alap képességre van szükségünk. Ezekre a képességekre fókuszálunk a hat hetes kurzus során.

A harmadik program pedig az augusztusi Egy erő elvonulás Noszvajon, ahol több Vénusz kriját is gyakorlunk majd mindegyik napon. Ez az elvonulás azért is izgalmas számomra, mert a rá való készülésben több olyan kundalini jóga kriját és meditációt egy erőis találtam, amelyek- számomra egyáltalán nem meglepő módon- egyiptomi eredetűek.

Az elvonulást azért álmodtuk meg, mert a szándékunk az, hogy nőket és férfiakat segítsünk hozzá ahhoz, hogy integrálják önmagukban a nő és férfi teremtőerőt, és hogy a párkapcsolatban a gyógyult, egyensúlyba került női és férfi energia együtt hozza létre a szakrális, transzcendens egyesülést, amelyben EGY ERŐKÉNT tapasztalhatjuk a boldogságot, és tudatos, gyönyörteli és áldott emelkedésünket.

Az elvonulás minden eleme emel, egyesíti a polaritásokat, hogy megtisztított és a legmagasabb rezgésű tapasztalásunk legyen önmagunkról és a párkapcsolatunkról.

A helyek fogynak, ha velünk szeretnétek lenni, jelentkezzetek most!