A negyedik csakra a szívcsakra, vagy a Szívközpont. Anahatának is hívják. Alakítja az érzelmek megnyílását, az együttérzést és a szeretetre való képességünket. A szívcsakránál nincs konfliktus; Ég és föld egyensúlyban találkozik. A Szívközpontú együttérzés egyetemes és feltétel nélküli.

“Ne gyűlölj senkit; szeress mindenkit. Ez nem kerül semmibe. A szeretet soha nem kerül semmibe. A szeretet a legönzőbb cselekedet. Oly sok védelmet, kegyelmet és ragyogást ad neked. Nem ad semmi kicsinységet vagy szenvedést. A tudatos élet hozzáállása az, hogy szeress, légy kedves valakihez, aki méltó a bizalmadra. Ne kérj semmit az emberektől. Inkább adj helyette szeretetet, és támaszkodj Istenre. ” -Yogi Bhajan

Testtartás: Ülj a sarkaidon egyenes gerinccel. A felkar párhuzamos a talajjal, ugyanazon a szinten van, mint a váll. A könyök behajlítva, és a kezekSzívcsakra meditáció majdnem egymáshoz érnek a mellkas közepén, a szív közelében található. A kéz egyenes tenyérrel lefelé néz.

Mantra: A meditáció Nirinjan Kaur és Guru Prem Singh Humee Hum, Brahm Hum mantrafeldolgozásának ütemére történik. A meditáció csendes, ne énekelj hangosan.

A mantra jelentése, “Mi vagyunk mi , mi vagyunk Isten”. Nagyon megnyugtató, és ellenszere annak, hogy ítélkezz önmagad felett, és hogy túlságosan kritikus legyél.  Hogy érezhetnéd azt, hogy valami fontos megosztani valód van másokkal, ha még magadat sem szereted?

3:11 perces változat itt elérhető:

http://www.sikhnet.com/gurbani/audio/humee-hum-brahm-hum

Fókusz: A szemekkel az orrhegyre fókuszálunk

Fourth-Chakra-1b-5354-250x165Meditáció: a kiindulási helyzetből, a kéz és az alkar mozog kifelé oldalra, a kéz tenyérrel lefelé. Húzd be a köldökpontot erősen, és emeld fel a napfonat csakrát és a rekeszizmot fókuszált mozgással. Ahogy a kar visszamegy középre, engedd el a köldökpontot. A köldök húzd be újra, ahogy a karok ismét oldalra mozdulnak. Folytasd ezt a mozgást, használd a zene ritmusa által diktált tempót.

Idő: 11 perc.

Befejezés: Belégzés és tartd a levegőt 15 másodpercig, majd engedd el. Ismételd meg ezt még kétszer, és pihenj.

© Yogi Bhajan tanítása

Forrás: http://www.3ho.org/kundalini-yoga/chakras/kundalini-yoga-meditation-4th-chakra-heart-center

This meditation can be found in Physical Wisdom available through KRI.

 

Send this to a friend