Gyan Chakra Kriya- 1000 napos gyakorlás 2017.12.20-tól

 

A Gyan Chakra Kriya a jógik legszentebb gyakorlata. Eredetileg Yogi Bhajan tanította 1996. február 19-én. 

Ez a gyakorlás Yogi Bhajan tanításai alapján legalább 120 napig végezve fejti ki áldásos hatását, amely csodákat kezd el szállítani az életedbe, jóléthez és anyagi bőséghez juttat! Természetesen tovább végezve ez a hatás csak erősödik. Nekünk ez a gyakorlás már annyi jót hozott, hogy folytatjuk tovább, 1 000 napig. 

Mielőtt belekezdenél a gyakorlásba, kérlek, olvasd végig figyelmesen a gyakorlat ismertetését és a tudnivalókat. A videót a leírás végén találod.

A kundalini jógában van néhány alap, nagyon egyszerű szabály, amit ha betartunk, akkor védettek vagyunk, és hatékonyabb a gyakorlásunk.

I. A Kundalini jógában az órát vagy a személyes gyakorlást mindig a behangolással, két mantra elzengetésével kezdjük.

1.mantra– ráhangolódás az Arany láncolatra az Adi Mantrával (Ong Namo Guru Dev Namo)

Ez egy meditáció, egy tudatállapot. Kapocs közted, mint véges személy és közted, mint a Végtelen Tudat árama között, mely a kundalini energiát irányítja.

2. mantra– védelmi mantra, hogy biztonságban gyakorolj

Ad Guré Námé, Dzsugád Guré Námé, Szat Guré Námé, Sziri Guru Dévé Namé mantra. Ezt a mantrát az Adi mantra után zengetjük.

II. A behangolás után kezdhetjük a meditációt.

III. A gyakorlást 3 sat nam zengetésével zárjuk le, vagy csoportban a búcsú mantrával, áldás dallal.

Testhelyzet és mudra:

Ülj könnyű ülésben egyenes gerinccel, húzd be az álladat a mellkas felé, és emeld ki ezáltal a mellkast. Helyezd mindkét kezed gyan mudrába (a Jupiter vagyis mutató ujj és a hüvelykujj begye összeér). Ez a tudás pecsétje. A többi három ujjad maradjon egyenesen, egymás mellé zárva.

Mozdulat:

Felváltva mozgasd a kezeidet, nagy körökben a fejed fölött.

1) A jobb kéz óramutató járásával ellentétesen mozdul a fej fölött, majd a test mögött, és kifelé, a test jobb oldala felé, a szívközpont magasságában.

2) A bal kéz az óramutató járásával megegyezően mozdul, a test mögé, majd ki a test bal oldala felé, a szívközpont magasságában.

3) Felváltva mozdítsd a két kart. Amint a bal kéz a fej fölé ér, a jobb kéz kifelé köröz a test mellett a jobb oldalon.

4) Ahogy a karokkal körzöl, mozdulj erőteljesen és ritmusosan a mantrával, egy körzéssel másodpercenként.

Légzés: nem szabályozott

Szemek helyzete: nem szabályozott. A legjobb, ha csukva van, és befelé figyelsz.

Mantra: Sat Nam Wahe Guru- indiai verzió. Énekelj hangosan a köldökpontból zengetve a mantrát.

A meditáció ideje: 11 perc.  Az utolsó 10 másodpercben mozogj olyan gyorsan, amennyire csak tudsz.

Javaslatok, hozzáfűzések: A meditáció címe Gyan Chakra Kriya. A jóga tudományában az a jógik legszentebb krijája (gyakorlata), amely csodákat hoz létre.

 

„ Csak élvezd, és érezd jól magad vele, és amikor gazdaggá és tehetőssé válsz, hívj fel engem.”- Yogi Bhajan

 

Befejezés: 11 perc után emeld fel mindkét karodat az ég felé. Lélegezz be, és tartsd bent a levegőt 10- 15 másodpercig, és nyúlj felfelé a gerinceddel, karoddal. Tarsd fent a kart, és lélegezz ki. Ezt ismételd meg még kétszer.

A karok fent maradnak még. Fordulj balra és jobbra hétszer egymás után. Lélegezz ki és engedd el a karokat.

Hatások: A meditáció elsődleges hatása, hogy fényesíti a glóriádat, és erősíti az aurát, hogy jólétet hozzon. Aktiválja a Fényívet vagy Glóriát a fej körül, amivel hozzáférsz az aurád bölcsességéhez, a saját akasha feljegyzéseidhez.

Yogi Bhajan azt mondta: “Mindent elhoz neked, amire szükséged van ezen a bolygón. Meglesz számodra a jólét hozzáállása és magassága. Magasság! Kiemelkedést ad neked. És jobban fogsz látni, nagyobbat fogsz látni, nagyobbat fogsz gondolni, jobbat fogsz gondolni. Minden eljön hozzád.”

Segít a szívnek, az ízületeknek és növeli az intuíciót. Személyes gyakorlásként végezd 120 napig, naponta 11 percig.

Ahogy Yogi Bhajan tanította: Kezd 11 perccel, végezd 120 napig minden nap rendszeresen. Kezd 11 perccel 40 napig, és ha megváltoztat téged, jobban érzed magad tőle, akkor végezd 2X egy nap 40 napig. És akkor meglátod Önmagad: húúú. Majd menj tovább, csináld, kétszer egy nap! Mindenkinek működött még eddig, aki megcsinálta ezt a 2 000 éves meditációt.

A saját tapasztalatunk az, amit a gyakorlás facebook csoportjában osztottunk meg egymással, hogy a gyakorlat nagyon erősen kezd el változtatni, először a fizikai testet. Ha óvatos szeretnél lenni (és én ezt ajánlom), akkor kezdd 3 perccel, és minden nap egy perccel növeld a gyakorlást!

Minden héten nyújtok neked segítséget levélben, illetve csatlakozni tudsz a gyakorlás zárt Facebook csoportjához itt! 

Ebben a Facebook csoportban gyakrabban, akár napi szinten adhatunk egymásnak segítséget, így javaslom, hogy csatlakozz hozzá bátran! A Vízöntő kor sajátossága, hogy érdemes kijönnünk a csigaházunkból, és kapcsolódni egymáshoz, mert így sokkal gyorsabban fejlődhetünk.

Személyes kérdéseidet itt teheted fel: info@simratyogaworld.com

FONTOS!

Ha még soha nem kundalini jógáztál, vagy nem vagy most rendszeres gyakorlásban, akkor kezd a meditációt napi 3 perccel, és naponta növeld egy perccel, míg el nem éred a 11 percet. Ez azért fontos, mert a kundalini jóga nagyon intenzíven növeli a tudatosságot, és ezt testnek, érzelmeknek, elmének el kell bírnia. Óvatosan gyakorolj, és inkább fokozatosan szoktasd hozzá maga a napi rendszeres gyakorláshoz!

Mielőtt gyakorolni kezdenél, melegítsd be kicsit a válladat, karjaidat, végezz néhány 2 percig szufi körzést, ha nem tudod, mi az, akkor törzskörzést mindkét oldalra.

A gyakorlat után pedig feküdj a hátadon sav ászanában 8-10 percet! Majd zárd le a búcsúmantra vagy 3 sat nam zengetésével a gyakorlást!

Mikor gyakorolj?

Legjobb reggel, ébredés után, mert akkor az egész napodat pozitívan indítod. Ideális idő: hajnal 4 és 7 óra között, szürkületi időben. Második legjobb időpont este 4 és 7 között. Egyénként bármikor gyakorolhatsz a nap során, ha reggel (vagy este) nem jut rád időd.

A videót behangolással és a búcsú mantrával itt tudod megnézni, és velünk gyakorolhatsz minden nap a videó segítségével:

 

Jó gyakorlást és sok csodát kívánok!

Simrat Kaur/ Arató Mónika

 

Send this to a friend