A belvárosi helyszín mellett Pesthidegkúton is elindul a kundalini jóga oktatás! Szeptember 6- tól csütörtökön reggelenként 8:15- től van kundalini jógaóra, szeptember 10- től pedig hétfőn esténként 18:30- tól. 

 

Energetizáló kundalini jógaórák a Sivananda jógaközpontban

 

Időpontok:

Szeptember 6- tól kezdődően minden csütörtökön reggel 8:15- től.

Szeptember 10- től hétfő esténként 18:30- tól. 

 

Helyszín:

Sivananda Jógaközpont

1028 Budapest Szegfű u. 2. (Galóca utca és a Hidegkúti út sarkán, bejárat a Galóca utca felől)

 

Ha tömegközlekedéssel érkezel a városközpont felől:

Széll Kálmán térről a 56, 56A, 59B vagy a 61 villamossal a Hűvösvölgy végállomásig, onnan pedig

• kb. 8 perc séta a Hidegkúti úton, vagy

• vagy 257-es, 64-es és 164-es buszokkal a 2. megállónál (Hunyadi János u.) kell leszállni és onnan felfelé sétálva a jobb oldalon található a jógaközpont bejárata.

III. kerület felől a 29-es busszal tudsz elérni a Hűvösvölgy végállomáshoz.

 

Ha kerékpárral érkezel, a kerékpárodat nyugodtan hozd be a zárt kertbe.

 

Ha gépkocsival érkezel: A parkolás ingyenes a Szegfű u. környékén.

 

A kundalini jóga órák 1,5 órásak, és részei a következők:

• rövid bemelegítés
• krija
• relaxáció
• meditáció; mantra meditáció

 

“A krija olyan cselekvés, mely által a gondolatból tett, a vágyból elköteleződés lesz. Minden egyes krija önmagában teljes, mely beindítja az áramlást. Olyan tökéletesen összeállított gyakorlatsorok, melyek előre megjósolható és nagyon finom hatásokat gerjesztenek lényünk egészében.”
Yogi Bhajan

 

A kundalini Jóga, ahogyan azt Yogi Bhajan tanította, egyszerű jóga technikákból áll, amelyeket életkortól vagy fizikai adottságoktól függetlenül, bárki végezhet.

A kundalini jóga egy egységes holisztikus rendszer, egyszerre tudomány és művészet. A kundalini a lélek idegszála, amit a jóga eszköztárával ébresztünk fel, hogy segítsen megtapasztalni végtelen önvalónkat. A leggyorsabb út a test, az elme és a lélek kiegyensúlyozott viszonyának megteremtésére. A jógák királynőjének is nevezik, mivel egy gyémánthoz hasonlíthat, melynek oldalai integrálják a jóga ászanák, légzőgyakorlatok, meditációk, és a mantrák varázslatos erejét, és általuk megtapasztalhatjuk eredendő teremtőerőnket.

A kundalini jóga eszközei közt megtalálhatóak:

• a pranajámák (légzésszabályozó gyakorlatok)
• az ászanák (testhelyzetek),
• a mudrák ( kéztartások),
• a bandhák (testzárak),
• a relaxáció
• meditációk,
• és a mantrák.

A kundalini jóga a mai, modern ember és életmód számára tökéletesen megfelelő. Hétköznapi, családos emberek számára jött létre, akik úgy gondolják, hogy életük és mindennapjaik többet jelentenek, és érnek, mint amire a társadalom alapvetően kondicionál. Segít kilépni az elme kereteiből, és megtapasztalni lélekminőségünket a mindennapokban.

Fizikai szinten azzal a céllal állították össze, hogy megismerhessük és kitolhassuk önmagunk képzelt vagy valós határait, hogy kitartásunk és állóképességünk erősödjön. Spirituális szinten, hogy megtapasztaljunk egy magasabb tudatosságot, a kundalini felemelésével.

Az elme szintjén a kundalini jóga segít abban, hogy életünk eseményeire ne csak reagáljunk, hanem intuítiven és aktívan elébük menjünk. Erősíti bennünk az elfogadást, a toleranciát, valamint segít megérteni cselekvéseink eredetét és következményeit, hogy érzelmi reakciók helyett tudatos válaszokat adhassunk.

Minden gyakorlás és meditáció végcélja pedig, hogy Lelkünk, a tiszta tűz, mely mindannyiunkban ott ég, és összeköt bennünket a világegyetem energiájával, fényesebben és tisztábban ragyoghasson életünkben.

A “kundalini” szó szerint annyit jelent, “a szerelmes göndör hajfürtje”. Ez egy metafora, a mindannyiunkban már most benne rejlő energia és tudatosság áramlásának költői megfogalmazása. Ezek a gyakorlatok képessé tesznek rá, hogy összeolvadjunk, vagy egyetlen egész részeként összekapcsolódjunk az egyetemes Énnel. Az egyéni és az egyetemes tudatosság egymásba olvadása egy jógának nevezett, “isteni egyesülést” hoz létre.

Hozzájárulás az órákhoz: 2 500 Ft/ fő/ jógaóra

 

Az órákon való részvétel semmilyen előképzettséget, vagy jógás gyakorlatot nem igényel!

 

Ha nem jártál még kundalini jóga órán, és bele szeretnél kóstolni, gyere el az első órára, és próbáld ki! Mindez nem jár semmilyen elköteleződéssel, csak ha te is úgy akarod.

 

Ha szeretnél részt venni, kérlek, jelentkezz be előre itt!

 

Az üzenet tárgysorába írd be: Pesthidegkút

 

 

Szeretettel várlak,

Simrat Kaur (Arató Mónika)

 

Rólam itt olvashatsz bővebben: 

 

SimratVízió

Tetszett? Oszd meg másokkal is!