komfortzónaAmikor meg akarod változtatni egy mintádat, egy blokkodat, ami megkeseríti az életed, az igény belülről a szíved mélyéről kell, hogy fakadjon, ahhoz, hogy átütő változást érj el. Ha valamit szeretnél másképp csinálni, mert tudod, hogy attól boldogabb és felszabadultabb lennél te is, és a környezeted is, akkor a változás a belső igényedből indul. Természetesen a külső világodból is jöhet olyan visszajelzés, vagy nyomás, ami a változásra ösztönöz, azonban ez még nem elég. Belső motiváció nélkül nem tudod megvalósítani a céljaidat. Az élet a komfortzónán túl kezdődik!

A belső elhatározást a tudatosság megerősítése kell, hogy kövesse, és következetesség a gondolataidban, szavaidban és tetteidben. Ha próbáltál már bármit is megváltoztatni önmagadban, akkor tudod, hogy itt jön a neheze. Azonban attól, mert valami nehéznek tűnik, egyrészt nem jelenti azt, hogy valóban az is, másrészt nem lehetetlen. Amíg nem tapasztalod meg, nem is tudhatod!

Mikor a gondolati mintáidat kezded el változtatni, akkor észreveszed, hogy mennyi, a szándékodtól eltérő, azt nehezítő, vagy blokkoló gondolatot gondolsz nap mint nap. Ha el tudod érni, hogy nem azonosulsz ezekkel a gondolatokkal, csak megfigyeled őket, akkor már nyert ügyed van. Ne haragudj rájuk, ők a tanítómestereid. Ha megfigyeled őket, akkor azt is tudod, hogy mi az, engedd elamit nem szeretnél többet gondolni. Akkor van nyert ügyed, ha a megfigyelés után azonnal gondolsz egy olyat, amit viszont szeretnél. Mondok egy példát: tegyük fel egy régi mintád az, hogyha olyan helyzetbe kerülsz, hogy akár boldog is lehetnél, elindul benned egy régi program, ami arra figyelmeztet, hogy az adott helyzetben mi nem jó. Ezek általában apróságok, amin felül lehetne emelkedni, de az ego belekapaszkodik, és az észlelt negatív dolog egyre nagyobbá, és erősebbé válik, egészen addig, amíg a figyelmed teljesen elterelődik arról, ami jó. Garantált rosszkedv, és még a környezetedet is sikerülhet lehangolni. Ismerős? Ha azonban megfigyeled ezt a mintát, és a hozzá tartozó gondolatokat, akkor lehetőséged van azokon változtatni. Ha például a rossz gondolatok észlelése után képes vagy hálát adni mindazért, ami jó, akkor másodpercek alatt változtatni tudod a saját rezgésedet, és fel tudod emelni a helyzetet.

Ha sokat gyakorolsz ez ügyben, akkor új idegpályáid alakulnak ki, és legközelebb már sokkal gyorsabban tudsz változtatni olyan mintákon, amelyek nem emelnek. Ha egy közösség tagja vagy, ahol szeretettel megtartanak téged a változásodban, akkor még eredményesebben fejlődhetsz. A közösség tagjai mind- mind tükrök, akik valamit megmutatnak benned. Ha tükörbe mersz nézni, akkor tisztább képet kapsz önmagadról, és a közösségi események során gyakorolhatod az új, megtartani kívánt mintáidat is.

Ez olyan, mint egy edzés vagy gyakorlás, amiben az új szokásod vagy képességed megnyilvánulhat,új szokás és lépésről- lépésre egyre ügyesebb leszel. Hálás vagyok, hogy tegnap este a társaimmal zenélhettem, gyakorolhattam az előttünk álló programokra készülve. A gyakorlás bennem is megerősítette azt, hogy nem érdemes feladni.  Mantrákat énekeltünk élő zenével, és az egyik mantrát, ami különös figyelmet igényelt, sokszor énekeltük el. Minden újrapróbálás után megbeszéltük, hogy min kell még változatni, és újrakezdtük. Munka volt, de örömteli, és előttünk lebegett a cél, hogy mit szeretnénk. Egyre finomabbá és finomabbá vált a közös éneklés, zenélés, és szerintem mindannyian sokat fejlődtünk ebben a folyamatban.  Ilyen az élet is, tanulsz magadról, gyakorolsz, fejlődsz. Ha elkötelezett vagy a vágyott kép mellett, ami a szívedben született, akkor KÉP-es vagy megvalósítani. Szükséged van tehát egy képre arról, amit szeretnél. Javaslom, hogy járj minél többet közösségbe. A Vízöntő kor, amiben éppen élünk hatalmas lehetőséget ad a közösségben való fejlődésre, többek között ettől is olyan szép és értékes ez az időszak.

Néhány olyan eseményt szeretnék most megosztani, amelyek kiváló helyszínei a közösségben való fejlődésnek.

Szeretettel várunk szeptember 6-án, szombaton 15- től 19 óráig a

Jól-lét teremtő kundalini jóga workshopunkon

jól-lét

„A jólét nem gazdagságról vagy szegénységről, hanem a sorsunk kiteljesítéséről szól. A lényege a tisztánlátás a sok figyelemelterelő és eltérítő körülmény között. Olyan kapcsolatokra összpontosít, melyek kölcsönösen kielégítőek. Ez egy olyan tehetség, mely minden lélek sajátja.

Ugyanúgy rendelkezünk a jóléttel, ahogy az égbolt a nappal. Ha a fény felé fordulunk, felmelegszünk, és feltöltődünk energiával. Ha képesek vagyunk belső útmutató hangunkat meghallani, bizalommal és sikerrel kérhetünk a világegyetemtől bármit, amire szükségünk van.”- Jógi Bhadzsan

Ezen a programon

  • elengedjük a régi, korlátozó blokkokat és mintákat, és kitakarítjuk a tudatalattinkat az önszabotáló programoktól
  • megteremtjük új mintáinkat
  • újjászületünk és megerősödünk életünk új, választott minőségében
  • speciális jóga krijákat végzünk a kundalin jóga hagyományából,
  • jólét teremtő meditációkat és mantrákat tapasztalunk meg együtt
  • támogató körben egymást erősítjük

Helyszín: Budapest, 12. kerület, Arató köz 1.

Részvételi hozzájárulás: 5 000 Ft.

Előjelentkezési kedvezmény!

Ha jelentkezésedet augusztus 26 -ig jelzed, és befizeted a részvételi díjat, akkor számodra ez a program, csak 4 400 Ft.

Jelentkezni itt tudsz, az üzenet tárgysorába írd be, kérlek: Jól- lét workshop

A programról itt olvashatsz bővebben!

Kicsit változattam az őszi Tudatos Sorsformálás programunkon. Három napos program lesz, így időben is könnyebben beiktatható, és a részvételi díj és kedvezőbb. Ha hiszel benne, hogy befolyásolhatod az életedet, és van is kedved tenni a boldog és teljes életért, akkor szeretettel várunk az október 10-12- ig megrendezésre kerülő

TUDATOS SORSFORMÁLÁS

őszi erőgyűjtő kundalini jóga életmód hétvégére

Tudatos Sorsformálás

Ha az alábbi kérdések közül bármelyik fontos most az életedben, akkor érdemes megtudnod, miről szól ez a hétvége:

  • Van-e olyan személyes problémád az életedben, amelyre megoldást szeretnél találni?
  • Szeretnél- e harmonikus emberi párkapcsolatban, emberi kapcsolatokban, kiegyensúlyozottan élni?
  • Van-e olyan egészségügyi, mentális, vagy érzelmi probémád, amit szeretnél tudatosan megoldani?
  • Szeretnéd-e az életedet küszködés helyett, sokkal több örömmel, felszabadultan megélni?
  • Szeretnéd-e az aggódást, negatív gondolatokat átalakítani pozitív, teremtő hozzáállássá?
  • Szeretnél- e kevesebb stresszt, idegeskedést, és több örömet és könnyedséget az életedben?
  • Szeretnéd- e megvalósítani önmagadat, és magabiztosan, sikeresen élni?

Időpont: 2014. október 10-11-12 -ig

Helyszín: Máriahalom, Biofalu, 2527 Pataksor 12.

Részvételi díj:

A 3 napos hétvége képzés díja + szállás költsége összesen 29 500 Ft.

A díj az étkezés költségét nem tartalmazza.

Étkezés igényelhető napi 4 000 Ft-ért (reggeli, ebéd, vacsora). Finom vegetáriánus konyha van. Az első napon csak ebédre és vacsorára, az utolsó napon pedig reggelire és ebédre lesz szükség. A napi menü költség megosztása: reggeli 900 ft, ebéd 2000ft, vacsora 1100ft. Az étkezés költsége összesen a 3 napra: 10 000 Ft. Igény szerint állíthatod össze, hogy mikor szeretnél ételt kérni.

Kedvezmény!

Ha a hétvégére augusztus 26-ig jelentkezel, és befizetsz 10 000 Ft előleget, akkor számodra a képzés és szállás költsége összesen 29 500 Ft helyett 26 500 Ft.

A hétvége díjának hátralevő részletét a helyszínen tudod befizetni!

Mire jó ez az együttlét?

A kundalini jóga egy olyan több ezer év alatt kialakult, univerzális, sorsformáló rendszer, amely segítségével aktívan részt vehetsz az életed alakításában. Legyen bármilyen problémád a kundalini jóga ad rá segítséget. Kaptál egy szívet, és egy elmét, amelyeken keresztül gyakorolhatod sorsformáló erődet. Az elvonuláson egy olyan személyiségfejlesztő kundalini jógaprogramot valósítunk meg közösen, ami minden szükséges erőközpontodat megtámogatja, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy tudatosan formáld az életedet. Testileg- lelkileg megerősödsz, és tisztábban fogod látni, hogy ki vagy, mire születtél, és hogyan valósíthatod meg a legtöbb örömmel önmagadat. Ezen a hétvégén a teljességet vesszük célpontul, alább nem adjuk.

Hogyan tudsz jelentkezni a hétvégére?

Jelentkezni itt tudsz, kérlek, a tárgysorba írd be: Tudatos Sorsformálás hétvége- október

Az érintett témakörökről, és a részletes programról itt tudhatsz meg többet!

November 8-án indul a három találkozóból álló

„Belső erő” meditációs iskola

Belépés a lélek birodalmába, avagy meditáció felsőfokon

Belső erő meditációs iskola

A lélekkel való összekapcsolódás életünk kibontakozását és fejlődését jelentősen felgyorsítja. A lélekhez vezető egyik leggyorsabb út a meditáció. Az öt lépcsős meditációs módszer az egyik leghatékonyabb útja annak, hogy életünket a vágyott irányban, tudatosan alakítsuk.

A meditációs iskolában a metafizikai és a kundalini jóga tanítások és meditációk segítségével lehetőséget teremtünk a lelkünkkel való összekapcsolódásra, és a kapcsolat előhívására, bármikor, mikor csak szeretnénk.

Az időpontok és témák a következők

1. találkozó: November 8. szombat, 14-től 18 óráig

• Koncentráció- Ha fókuszált vagyok, mindent könnyebben megvalósítok, amire vágyom

• Meditáció- Képes vagyok kapcsolódni az Univerzummal

2. találkozó: November 22. szombat, 14-től 18.30. óráig

• Kontempláció- Befogadok, feltöltődöm

• Megvilágosodás- Az intuíció megerősítése- Belső bölcsem vezet

• Inspiráció-Az Univerzum bennem van

3. találkozó: December 6. szombat . 14-től 18.30. óráig

• Különböző életcélok támogatása meditációval

• Mantrameditáció a kundalini jóga hagyományából

• Trattacum meditáció

A meditációs iskola díja 24 500 Ft

Előjelentkezési kedvezmény!

Ha jelentkezésedet augusztus 28-ig jelzed, és átutalod a 10 000 Ft előleget, akkor számodra a kurzus díja 24 500 Ft helyett 19 500 Ft.

A programra jelentkezni itt tudsz, a tárgy mezőbe írd be kérlek: Belső erő

Az alkalmazott módszerekról, és a programról itt olvashatsz bővebben!

 

Szeretettel várlak,

Arató Mónika

 

Send this to a friend