Az Ízisz és Ozirisz misztérium nyomában

 

Exkluzív expedíció Veres Krisztával, Balogh Bélával és Arató Mónikával Egyiptomban

2021. április 30-től május 15-ig

 

 

“Megszentelt képed az Egekben, Orion, felkel és nyugszik minden nap…Nemesi kép, mely tőled származik táplálja az Isteneket és az embereket…Kiáradsz barlangodból, amikor eljön az idő, víz öntözi a Badat, felajánlásokkal tápláljuk Kádat. Tápláld az istenit és emberit. Oh, Urunk, nincs még egy Isten olyan, mint te. Mennyekben lakozik a Bad és a Földön a formád. Az AlsóVilágot megtöltik titkaid. Feleséged az Őrződ. És fiad, Hórusz uralja a Földet” (részlet az Ozirisz siratása ősi szövegből)

 

“Ízisz, te adod az életet, a Szent Liget a te helyed. Úrnője Bigah Szigetének. Te, aki elindítod az áradást, ami az embereket élteti és a Földet zölddé varázsolja…Te vagy a Menyeknek Királynője, férjed az AlsóVilág Ura, fiad a Földi Világ Ura. Férjed a tiszta víz, ki Bigah szigetén újjászületik. Te vagy a Menyeknek, Földnek és az AlsóVilágnak Úrnője. Általad léteznek, szívedből születnek és kezed teremti őket…” (részlet Íziszhez szóló himnuszból a Phileai Ízisz Templomból)

 

Egyiptom… évezredek óta a misztériumok és titkok világa. Alig van ember a földön, aki ne szeretné személyesen is átélni, megtapasztalni ezen egyedülálló, évezredekig fennálló birodalom csodáit. Többről van itt szó, mint rabszolgák által bronzvésővel kifaragott kövekről – hiszen az ország olyan tárgyakat, olyan építményeket rejt, amelyeket még mai technikával is lehetetlen megvalósítani.

Kik voltak hát, akik mindezt létre hozták? Honnan, melyik bolygóról jöttek? Miről mesélnek valójában a mítoszok? Miért van a fáraók nagy részének ( ma már csak megtekinthető múmiáiknak) az emberi fajra egyáltalán nem jellemző, hátrafelé megnyúlt koponyája? Kik és hogyan készíthettek olyan tárgyakat, szobrokat, szarkofágnak nevezett hatalmas dobozokat, amelyekhez mai tudásunk szerint minimum lézertechnika és komoly számítógépes háttér kellene? És vajon hol rejtőznek ezek a szerszámok és eszközök napjainkban?  

 

 

 

Utazz velünk!  

 

 • Izgalmas útvonalat állítottunk össze. Bejárjuk Egyiptom északi, déli- és középső részét. Az Orionról jött Ozirisz (fennmaradt ősi nevén Wsir) és a Szíriuszról érkezett Ízisz (kemeti nevén Iset) története mára csak mítosz, de a szakrális helyszínek őrzik a mennyei energiákat. A létrehozott tárgyak és építmények az értő szemek számára elárulják készítésük módját és lehetséges eszközeit. Ne hidd el, amit Egyiptomról a tankönyvekben olvastál. Megannyi titokzatos, szakrális helyszín vár, amelyek kapcsolódnak Ozirisz és Ízisz misztériumához.

 

 • A látnivalók egyedülállóak. Az expedíció vezetői úgyszintén.

 

 • Az úton velünk lesz egy szufi (az Iszlám ezoterikus igazságát képviselő) egyiptológus idegenvezető.

 

 • Veres Kriszta, Balogh Béla és Arató Mónika az utazást tudással, információkkal, szertartásokkal és gyakorlatokkal teszik még emlékezetesebbé.

 

 • Exkluzív nílusi hajózás teljes ellátással, külön, csak a csoportunkat szállító hajóval, mely így csodás helyszín a jógához, meditációkhoz

 

 • Kapcsolódunk az Ízisz által hozott szíriuszi és az Oziriszhez kapcsolódó orioni csillaglényekhez.

 

 • Bejárunk egy férfi és női transzformációs folyamatot.

                                                                     

 • A misztérium transzformációjában való elmélyülést a szakrális helyszínek, az idegenvezetés, a szakrális szertartások, és a kundalini jóga segíti.

 

 • Csodálatos körülmények és finom ételek várnak (vegetáriánus is).

 

 • Az utazás 2 napos tengerparti pihenéssel ér véget a Vörös Tengernél, Al Gounában, Egyiptom álomvárosában (a város álomból született, az álmodót bolondnak tartották, amikor arról beszélt mit akar létrehozni, de az álma valósággá vált, és az itteni energia táplálja sokak álmát)

 

 

 

A helyszínek

 

 • A Kheopsz piramis mindhárom beavató terme, külön engedéllyel, kizárólag a csoport számára biztosított idővel. Figyelem: Zavartalan meditációs lehetőség a Nagy piramis termeiben!

 

 • A Szfinx és a gizai fennsík bejárása gyalog, mert így nyílnak fel a titkok, melyeket a turisták nem látnak

 

 • Dahshour három piramisa

 

 • Abu Simbelben Hathor-Nefertari Temploma, az egykori Hathor Misztérium Iskola és II. Ramszesz Temploma

 

 • Papnők szigete, azaz egykori Szent Sziget és Ízisz Temploma Aswanban

 

 • Kom Ombo és Edfu temploma

 

 • Hatshepsut Temploma és Királyok Völgye Luxor nyugati partján

 

 • Luxor és Karnak Templomok a keleti parton, külön a csoportnak meditáció Sekhmet Szentélyében

 

 • Dandaraban Hathor Temploma, a templom különböző szintjei, köztük a alsó szinten a domborművön ábrázolt elektromos lámpa

 

 • Abydos hét-szentélyes Temploma a homlokzati táblába faragott helikopterrel és más érdekes járművekkel, meditáció a Djed Szentélyben

 

 • Akhenaten egykori városa

 

 • Szakkara Gyógyító Temploma és Szerapeum hatalmas gránit és bazalt dobozai

 

 • Pihenés a Vörös Tengernél, a meseszép városban, Al Gounán

 

 

Az utazás vezetői

 

Az utat  Chrismar Travel egyiptomi utazási iroda szervezi és bonyolítja, a spirituális rész vezetője és az energia-folyamatok megtartója Veres Kriszta, Balogh Béla és Arató Mónika.

 

Veres Kriszta * szakrális elvonulások vezetője, lélek gyógyító, papnő, tanító
 

 

Avalonban emlékeztem vissza a bennem élő Papnőre és arra a papnői és női útra, melyet számos inkarnációban jártam. A Szakrális Női erő ébresztését szolgálom hosszú évek óta, Magyarországon az évekig működő Istennő Templommal, a ma is működő Papnő Iskolákkal és a különböző workshopokkal, szakrális utazásokkal és online tanításokkal. 2010-ben hívott magához Ízisz Földje, Egyiptom, és 2011 óta itt van az otthonom. Szerelemben élek ezzel a Földdel és az ősi misztériumaival, melyek folyamatosan nyílnak, ahogy egyre több templom és szakrális hely enged magához, melyeket aztán szeretettel osztok meg mindazokkal, akik a Világ különböző pontjairól eljönnek az útjaimra. Egyiptom kinyitotta a szívem az EGY keresésére, különböző spirituális utakon és a Női-Férfi EGYségen keresztül is.

 

 

 
Balogh Béla * író, tanító, mérnök, az Álomvölgy Meditációs Központ megálmodója, megvalósítója és vezetője

 

Számomra a reinkarnáció nem hit kérdése, hanem tény. Egyiptomi inkarnációm viszont nem csak nekem volt. Aki vonzódik az egyiptomi misztériumokhoz, aki szívében vágyik arra, hogy ezeket a helyszíneket lássa, vagy újra lássa, jó eséllyel magában hordozza egyiptomi inkarnációjának rezgéseit. Az emlékek felébredéséhez elég lehet egy nagy energiákat hordozó helyszín és egy biztonságosan és jól vezetett meditáció. Nem tudhatjuk előre, kinek melyik beavató templom, vagy szakrális helyszín segít megnyitni a belső látását, kinyitni az emlékek tárházát, de a gondosan kiválasztott útvonal annyira összetett és egyedülálló, hogy minden bizonnyal egy életre szóló élmény lesz mindannyiunk számára.

 

 

Arató Mónika* író, tanító, papnő, kundalini jóga instruktor

 

Papnőként és kundalini jóga tanárként az élet teljességének megteremtésében, a szakrális szerelem és szexualitás témakörének tanításában mélyedtem el legfőképpen az elmúlt 10 évben. Rendszeresen tartok jógaórákat, workshopokat, illetve elvonulásokat itthon és külföldön is. Egyiptomba, Indiába és Franciaországba szerveztem és kísértem eddig csoportokat. 

2018. februárjában Veres Kriszta barátnőmmel vezettük Egyiptomba az Egy erő elvonulást, akkor már 1,5 éve dolgoztunk a férfi és a nő szakrális egyesülésének témájában. Az utazás során kapcsolódtunk a fáraók és feleségeik, a királynők beavató helyszíneivel, és ez erős transzformációt indított be sokunk életében. Házasság, gyermekáldás, szakmai előmozdulás, a belső erő felébredése, a női és férfi varászlói energiák megerősödése történt sok csapattagnál, akik velünk utaztak. Olyan erőt hoztunk onnan haza, ami szavakkal nehezen leírható. Külön ajándéka Egyiptomnak, hogy mindezeket az egyéni transzformációkat ilyen gyönyörű helyszíneken, csodálatos és titokzatos építményekben, és varázslatos természeti környezetben élhetjük át. Egyiptom számomra olyan, mint a bőség földje, ahol minden gazdagon terem: a látnivalók, az exkluzív szállások, a finom és bőséges ételek, az emberek kedvessége mind hozzájárul, hogy úgy érezzük, hogy a sors a tenyerén hordoz minket.

 

A tervezett program

 

Április 30. Repülés Budapestről Kairóba

Május 1. Danshour három piramisa, Szerelem Szertartás, a Nagy Piramis három beavató termének bejárása

Dahshourban volt valamikor Ízisz egyik legfontosabb Szent Ligete. Tökéletes EGYségben dolgozott itt EGYütt Papnő és  Őrző. Csodálatos helyszín a május elsejei Szerelem Ünnep energiáinak befogadásához.

Ozirisz egy elképzelés szerint az Orionról, azaz Nimródról inkarnálódott csillaglény, Ízisz Szíriuszról, ketten hozták létre az Ősi Egyiptomi kultúrát. Giza három piramisa Orion öve, azaz ehhez a három csillaghoz hangolt. A Szfinx a Szíriuszi Macskalényeket ábrázolja egy elképzelés szerint, akik szintén jelentős szerepet játszottak az ősi Kemet megalapításában. A Nagy Piramisra, és a Szfinxre így tekinthetünk, mint az Orion és Szíriusz energiájára a tájban, azaz Ozirisz és Ízisz energiájára.

Május 2. Reggeli a Mena House Hotelben a Nagy Piramis lábánál, a Gizai Fennsík bejárása, Szfinx és Egyiptomi Múzeum

 

 

Május 3. Szakkara és Szerapeum, repülés Aswanba

Május 4. Délelőtt a Núbiai faluban, délután Kalabsha Temploma

Ezen a szigeten öt különböző núbiai templom található. A fő templom Mendulis – Hórusz núbiai neve – temploma, ahol Mendulis keselyűköpenyébe burkolózva várja mindazt, amit elengedni vágyunk. Kertassi – Hathor núbiai neve – szentélye pedig az első kapu az Álmok Útján. Az Álmok Útjának templomain keresztül utazott végig a Papnő és a Királynő míg végül megérkezett Abu Simbelbe, a női beavatás templomaiba.

Május 5. Abu Simbel

Mielőtt az Amun Papság mindent összekuszált, a Fáraó Ozirisz földi megtestesítője volt, a Királynő pedig Ízisz. A Királynők beavató helye volt AbuSimbel. A II. Ramszesz által épített két templom őrzi az Ősi beavatási misztériumot, a Nefertari templom megmutatja a Királynő beavatását Hathor és Ízisz által. A másik templom pedig őrzi Ramszesz Ozirisszá válását, azaz a folyamatot, melyet végigjárt a sérült férfi-részek meggyógyításában, és a Szakrális Férfi-Királlyá válásban.

Május 6.  Napfelkelte szertartás a Papnő Kapunál, Ízisz Templom, reggeli a Papnők Szigetén, becsekkolás a dahabeyaba*, Kom Ombo Temploma

A papnő sziget az eredeti Szent Sziget, ahol Ízisz Ligete őrizte Ozirisz testének egy darabját. Volt itt egy barlang, ahonnan az áradás “indult”, a folyót Ízisz Oziriszért hullatott könnyei duzzasztják fel. Az Ízisz Templom más funkciói mellett az Isteni Házasság helyszíne volt. Itt egyesült a beavatott Fáraó a beavatott Királynővel, aki magát Íziszt, azaz Egyiptom földjét testesíti meg. Ízisz a trón, tőle kapja a jogot a Király az uralkodásra.

KomOmbo a Dualitásból az EGYbe Templom, a krokodil beavatások helyszíne is.

* A dahabeya tradicionális fából készült Nílusi vitorlás, eredetileg az arisztokrácia Nílusi útjaira épült luxushajó volt. A dahabeya neve azt jelenti, hogy az “Arany”. Ma már nem számít luxusnak a dahabeya, bár drágább és intimebb, mint a nagy Nílusi hajók. Viszont a legtökéletesebb közlekedési eszköz arra, hogy beleutazzunk Egyiptom Arany-Tudatosságába. A hajó kabinjai légkondicionáltak, saját fürdőszobával rendelkeznek. A hajó fedélzete tökéletes helyszín jógához, meditációhoz, tánchoz, miközben a Nílusi szigetek és a part varázslatos szépsége ölel minket. Az ételeink a hajón készülnek, és sokkal ízesebbek, mint erre egy nagy hajó lehetőséget adna. Mivel csak a csoportunk tartózkodik a hajón, ezért a menetrendet mi alakítjuk, és a templomokat a tömegektől mentesen tudjuk felkeresni. A dahabeyához tartozik egy vontatóhajó, így szélcsendben is utazni tudunk.

 

 

Május 7.    Edfu Temploma

Edfu Hórusz Temploma. Hórusz a Fény-gyermek, aki Ízisz és Ozirisz nászából születik, itt ebben a Templomban folytatódik tovább Ízisz és Ozirisz története.

Május 8.   Al Kab Temploma

Apró, de annál különlegesebb templom, melyet Hathornak és Nekhbetnek épített III. Amenhotep és Tiye Királynő, Akhenaten apja és anyja. A portal, melyen keresztül Akhenaten, a csillaglény belépett a földi síkra.

Május 9. Esna Temploma, utazás Luxorba

Esna a varázslat temploma, az Annunaki kapcsolódásainkat gyógyító hely.

Május 10. Lehetőség hajnali hőlégballonozásra. Reggel Királyok Völgye. Délután Karnak Temploma, majd este Luxor Temploma.

A Királyok Völgye sírjainak ábrázolásai Ozirisz és Ízisz testből való kilépés, Fénybe való átlépés misztériumokban betöltött szerepéről tanítanak sokat.

Karnak Temploma az Amun Papság egykori központja, rengeteg kódolt misztériummal. Itt található Sekhmet “élő” szobra.

Luxor Temploma a Test Szentélye, és az Isteni részünkkel való egyesülés helye.

Május 11.  Hajnali utazás Dandara Hathor Templomába, majd tovább utazás Abydosba. Szertartás a Djed Szentélyben. Utazás Minyaba.

A Hathor templom csodás, és a felső szinten az Osirion nagyon erős energiákat hoz, mely kibont a veszteség és halál illúziójából. Az Abydosi templomnak 7 szentélye van, ebből az egyik Oziriszé. Itt van egy Djed ábrázolás, Ozirisz gerince, ami megtartja a Világot, amikor nagy transzformációs folyamatok zajlanak.

 

 

Május 12. Akhenaten városa, utazás a Vörös Tengerhez

AketAton a sivatag és a Nílus találkozásának egy különleges pontján terült el. Itt állt egykor Aton Temploma, itt voltak a Paloták és a város lakóinak Paradicsomot tükröző házai. A környező hegyekben vannak a sírok, melyek portálok, az egyik a gyermek Yeshua első egyiptomi beavató útjának is fontos állomása volt. A várost szinte teljesen lerombolta az Amun Papság, de az energia ma is nagyon erőteljes.

Május 13-14. Pihenés Al Gounán, a Vörös Tengernél.

Május 15. Hazautazás

 

 

 

Részvételi díj

 

2 375 EUR+ kb. 150 000 Ft repülőjegy (Budapest- Kairo; Kairo-Asszuán; Hurghada- Budapest

A jelentkezésedet 850EUR előleg befizetésével tudjuk elfogadni. A második fizetés (1525EUR, vagy ennek megfelelő USD) készpénzben történik Egyiptomba érkezéskor.

Jelentkezésed után e-mailben minden egyéb kérdésre kitérünk, ami jelen helyzetben fontos lehet!

 

Egyágyas elhelyezés

 

Ha szeretnél egy ágyas szobában is aludhatsz. Az egyágyas felár 690  EUR.

 

A részvételi díj tartalmazza

 

 • A részvételi díj tartalmazza a szállást 3 éjszakára Kairóban négycsillagos szállodában, 3 éjszakára a núbiai faluban, 3 éjszakára a dahabeyán, a tradicionális nílusi hajón, 2 éjszakára Luxorban ötcsillagos szállodában, 1 éjszakára Minyában, 3 éjszakára Al Gounán ötcsillagos hotelben
 • A félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, kivétel a hajó, ahol teljes ellátás van, illetve Al Gouna, ahol az ellátás all inclusive).
 • A transzfereket, kirándulásokat, az egyiptológus-idegenvezetőt, az utazási iroda kezelési díját.
 • a reggelit a Mena House Hotelben,
 • a belépőjegyeket, a sofőrök, egyiptomi kísérők, és a templomok őreinek borravalóját
 • a tanításokat, szertartásokat és programokat Krisztától, Bélától és Mónitól
 • a NAGY PIRAMISBAN a privát, két-órás látogatást

 

A részvételi díj nem tartalmazza

 

 • a repülőjegyeket (nemzetközi és belföldi),
 • a vízumdíjat (jelen pillanatban 25USD), az opcionális hőlégballonos repülést (120USD), az italokat, és egyéb étkezéseket (szendvicsek, nassolnivalók, üdítők)
 • az egyiptomi belépéshez szükséges negatív COVID tesztet

 

A részvételi díj min. 16 fős csoportlétszám esetén érvényes, kétágyas elhelyezéssel,
míg az egyiptomi font árfolyama nem csökken 1USD=15EGP alá.

 

A repülőjegy

 

Kb. 150 000 Ft (Budapest- Kairo; Kairo-Asszuán; Hurghada- Budapest)

Minél korábban foglalsz, annál valószínűbb a kedvező ár!

A repülőjegyek foglalását segítünk intézni!

 

FONTOS! Kérjük, amennyiben hív az út, jelentkezésedet jelezd február 20-ig számunkra!

 

 

Jelentkezz MOST ITT, az e-mail tárgysorába kérjük, írd be: egyiptomi expedíció 2021

 

FIGYELEM! AZ  ELŐLEGET A JELENTKEZÉS UTÁN KÉRJÜK, EUROBAN UTALD ÁT AZ UTAZÁSI IRODÁNAK. KÖSZÖNJÜK!

 

Számlatulajdonos:  Chrismar Travel

Bank neve: Commercial International Bank

Bankfiók: Ramo Buildings , 14 El Nasr St. – Nasr City- Cairo – Egypt.

Számlaszám: 100005498637

Swift Code: CIBEEGCX020

IBAN Code: EG85 001000 2000 000 5498637

 

 

Szeretettel várunk!

 

Kriszta, Béla és Mónika

 

 

 

Send this to a friend