teljesség Már négy éve, hogy elköteleződtem a Teljesség mellett a személyes, és a tanítói utamon. Húsz éve kezdődött el a keresés, a spirituális úton járás. Sok módszert kipróbáltam, és rengeteget köszönhetek mindegyiknek. A Teljesség érzését azonban egyik sem adta meg eddig. Valami hiányzott. Amióta kundalini jógát gyakorlok, eltűnt a hiány érzése. Személyiségem minden része ajándékot kap általa. Ennél jobb összefoglalót nem találtam még eddig, mint amit ebben a blogban olvashatsz. Mit adhat Neked? 10 nagyszerű ok, hogy kipróbáld.

Írta: Guru Tera Kaur, 3HO Editor, fordította: Meher Bhagti Kaur, forrás: http://www.3ho.org/10-great-reasons-do-kundalini-yoga

A kundalini jóga, ahogy azt Yogi Bhajan tanította, a tudatosság jógája. Ez a jóga a hétköznapi ember jógája, azé, aki aktív szeretne maradni a mindennapi életben. A jóga sok más irányzata azok által lett kifejlesztve, akik lemondtak a hétköznapi világról. A kundalini jóga olyan eszközöket ad a kezünkbe, melyek gyors spirituális növekedést és gyógyulást hoznak.

A gyakorlás megadja az idő és tér korlátain túli tapasztalást – a lelkünk mélységének és a Valós Én megtapasztalását. Ez a Felső Énnel való közvetlen tapasztalat egy erős, sugárzó és biztonságos helyet teremt számunkra, amire aztán építhetjük az életünket.

A kundalini jóga több jól ismert hatással is rendelkezik: hajlékonnyá tesz, növeli a tüdő kapacitását és jelentősen stresszoldó. Továbbá itt van 10 nagyszerű – és minden bizonnyal nem várt – egyéb előnye a kundalini jóga gyakorlásának.

1. Belső vezetettség

kundalini yoga1A kundalini jóga fejleszti az intuíciót. Az intuíció olyan, mint a belső GPS-ünk hangja. Mindannyiunk számára elérhető és megválaszthatjuk, hogy hallgatunk-e rá és élünk-e ezzel a támogatással. Amikor kitisztítjuk a tudatalatti elmét és megtanulunk mély meditációban lenni, és a gondolataink és érzéseink lelkünkkel együtt rezonálnak, megtapasztalhatjuk az intuíciónk útmutatását, és ez mindig itt van számunkra. Ahogy egyre jobban fejlesztjük ezt a belső irányító rendszerünk, mintegy „próbakőként” használhatjuk azt a mindennapokban, ahogy szembesülünk döntéseinkkel, kérdéseinkkel és a lehetőségeinkkel, amiket az élet hoz számunkra.

2. Fejezd ki önmagad a Hang által

A kundalini jóga a mantrák zengetéséről, énekléséről is ismert, ami szerves része a gyakorlásnak. Amikor tudatosan alkalmazzuk a hangokat amelyeket a mantra, a légzés és a ritmus megfelelő használata kelt, olyan hatást érhetünk el, ami az egészségünket és jólétünket is pozitív mértékben befolyásolja, nem beszélve arról a színtiszta örömről amit akkor tapasztalunk, mikor szívből-lélekből éneklünk.

A Hang vagy a Naad jóga azon a tapasztaláson alapul, hogyan befolyásolják a rezgések a testet, elmét és szellemet a nyelv és száj mozgatásán és az agyban végbemenő kémiai folyamatok átalakulásán keresztül.

3. Az arany láncolat eredete

A kundalini jógát évezredek óta tanítják, mesterről tanítványra szállt. Amikor az Ong Namo GuruYogi Bhajan5 Dev Namo-t recitáljuk a kundalini jóga események elején, akkor hozzákapcsolódunk a spirituális mesterek és elődök hosszú láncolatához. Ilyenkor meghívjuk őket, hogy védelmet és bölcsességet biztosítsanak. Ezt a kapcsolódást hívják arany láncolatnak. Ez a magasabb tudatossághoz való kapcsolódás garantálja, hogy a kundalini jóga tisztán, hamisítatlanul és hatékonyan működjön. 

4. Alakítsd át a karmát dharmává

A kundalini jóga gyakorlása kiszakít minket a karma ciklikusságából. A szándék az, hogy növekedjünk és a kundalni jóga krijáin keresztül elégessük a karmát. Minél többet gyakorlunk, annál inkább tudatossá és intuitívvá válunk. Inkább a dharma útján sétáljunk, minthogy a karma reagálásában éljük életünk.

5. Védd magad a negatív hatásoktól

Kundalini yoga4A kundalini jóga gyakorlása erősíti és kiterjeszti az elektromágneses mezőt illetve az aurát. Ez az energia tér ami körülvesz, és figyelmeztet minket a pozitív és negatív hatásokra a környezetünkben. A gyenge aura beengedi a negatív hatásokat, sőt vonzza is azokat. A nagy, erős és fényes aura megvéd a negatív hatásoktól és a Valódi Én fényének középpontjában tart.

6. Érzelmi egyensúly és semleges elme

A kundalini jóga erősíti az immunrendszert, egyensúlyba hozza a mirigyrendszert, tisztítja a vért és a tudatalatti mintákat. Nagyobb tudatosságot és képességet ad arra, hogy megválasszuk a gondolatainkra és érzéseinkre adott reakcióinkat. A gyakorlás által eddzük a testet és elmét, és fejlesztjük önmagunkat, hogy ne érzelmi szemszögből reagáljunk – nem az érzéseket elnyomva, hanem egy puffer zónát kialakítva, amiben tudatosan választhatjuk meg reakcióinkat.

7. Mély, gyógyító relaxáció

A kundalini jóga megerősíti és kiegyensúlyozza az idegrendszert. Amikor az idegrendszerünk gyenge, akkor fogékonyak vagyunk az egészségkárosító hatásokra, a stresszre. A kundalini jóga krijái alatt és az azt követő mély relaxációban a testben végződő minden ideg egy úgynevezett behangolást kap. Amikor valódi mélységében tapasztaljuk meg a relaxációt, az nemcsak megújulást, hanem gyógyító hatást is eredményez. A rendszeres gyakorlás különösen erős állóképességet eredményez és rugalmassá tesz minket a mindennapi stresszkezelésben.

8. Kundalini jóga, mint életmód

kundalini jógaMivel a kundalini jóga elsősorban a hétköznapi ember jógája – azoké akiknek munkája, családja van és elfoglalt életet élnek -, ezért nagyon gyors és hatékony, mindeközben pedig hatalmas információs tárházzal lát el minket az életmód területén is. Megválaszthatod, hogy hetente veszel részt jóga órán, és kihasználod ennek az előnyeit, vagy egyszerűen mindeneddel belevetheted magad az ősi jógikus tanításokba, a személyes higéniába, a jógikus diétába és gyermeknevelésbe, a numerológiába, az autentikus emberi kapcsolatok vagy a tudatos kommunikáció témájába, esetleg az önzetlen szolgálatba (széva).

9. A közösség – a Szangat

Hasonló beállítottságú lelkekkel együtt lenni egy erőteljes támogató eszköz lehet akundalini közösség spirituális növekedés és a magasabb tudatosság felé vezető úton. A kundalini jóga központok és studiók arra ösztönzik a tanárokat és diákokat, hogy egy közösséget alkossanak, hogy csoportos meditációkkal, mantra koncertekkel, illetve mindenféle közösséget szolgáló programokkal ünnepeljék a különleges alkalmakat.

A 3HO nemzetközi szinten is támogatja a kundalini jóga események létrejöttét, ugyanúgy, ahogy a helyi jóga központok is. Ahogy egyre inkább pozitív változásokat hozol az életedbe, a spirituális család támogatása és a velük való kapcsolat megfizethetetlenné válik.

10. Legyél barátságban a lelkeddel és teremtsd meg a sorsod

teljességA kundalini jóga gyakorlása megadja a tapasztalást arról kik is vagyunk amikor kiszabadulunk az ego szorítása alól. Hozzásegít, hogy megérezzük és megismerjük lelkünk mélységét. Hozzáférést enged az igazsághoz és erős kapcsolatot alakít ki lelkünkkel és annak küldetésével a jelen életben.

A kundalini jóga a Véges Én és a Végtelen egyesülésének megtapasztalása. Ha egyszer ezt megtapasztaljuk, többé nem lesz már szükségünk arra, hogy önmagunkon kívül keressük a biztonságot. A biztonságérzet abból ered, hogy tudjuk ki vagyunk, és hogy kapcsolatban vagyunk az Univerzummal. Ha tudjuk kik vagyunk, önmagunkká válunk és magunk mögött hagyva a múlt fájdalmas sebeit megteremthetjük lelkünk sorsát.

Három eseményt ajánlok most, amely a kundalini jóga hagyományából merít, és kitágítja azokat a határokat, amin belül eddig tapasztaltad az életet.

Holnap, azaz szeptember 6-án szombaton, 15 és 19 óra között

Jól-lét teremtő kundalini jóga workshopunkon

jól- lét

Ezen a programon:

  • elengedjük a régi, korlátozó blokkokat és mintákat, és kitakarítjuk a tudatalattinkat az önszabotáló programoktól
  • megteremtjük új mintáinkat
  • újjászületünk és megerősödünk életünk új, választott minőségében
  • speciális jóga krijákat végzünk  a kundalin jóga hagyományából,
  • jólét teremtő meditációkat és mantrákat tapasztalunk meg együtt
  • támogató körben egymást erősítjük

A jólét a Semleges elme különleges ajándéka. Akiket a Semleges elméjük vezérel, a Negatív elmét és a Pozitív elmét együttesen használják, majd az azokból kapott eredményt összegzik a Semleges elméjükkel. Figyelembe veszik az előnyöket és a hátrányokat, és kiszámítják, hogy hogyan használják azokat a tényleges céljuk, azonosságuk, jelentésük vagy sorsuk szerint. A Semleges elme intuíciót használ, és az ember élete erőfeszítéseinek középpontjába értelmet és célt állít. Az eredmény egyfajta érzékenység arra, hogy mit tegyen ezután, mit ne tegyen, és kihez kapcsolódjon annak érdekében, hogy a belső sorsa virágba boruljon. 

A jólét nem gazdagságról vagy szegénységről, hanem a sorsunk kiteljesítéséről szól. A lényege a tisztánlátás a sok figyelemelterelő és eltérítő körülmény között. Olyan kapcsolatokra összpontosít, melyek kölcsönösen kielégítőek. Ez egy olyan tehetség, mely minden lélek sajátja.

Ugyanúgy rendelkezünk a jóléttel, ahogy az égbolt a nappal. Ha a fény felé fordulunk, felmelegszünk, és feltöltődünk energiával. Ha képesek vagyunk belső útmutató hangunkat meghallani, bizalommal és sikerrel kérhetünk a világegyetemtől bármit, amire szükségünk van.”- Jógi Bhadzsan

Helyszín: Budapest, 12. kerület, Arató köz 1. 

Részvételi hozzájárulás: 5 000 Ft.

Jelentkezni itt tudsz, az üzenet tárgysorába írd be, kérlek: Jól- lét workshop

A kundalini jóga hagyományából Jógi Bhadzsan humanológiai tanítását osztom meg a párkapcsolatokra vonatkozóan, és meditációkat végzünk a

Szerelem a Vízöntő kor hajnalán

Párkapcsolati workshopon hölgyeknek

szerelem

 

A Vízöntő kor hajnalán a párkapcsolatok új időszakát éljük. A nő, aki a kapu az isteni világhoz, – és aki képes oda elvezetni a párját, és a gyermekeit is- az esetek többségében nincs tisztában saját meghatározó szerepével, vagy hallott már róla, de nem éli.

A nő tudatalatti szerepét játssza, az állandó szellemet a kapcsolatban. Ő tartja fenn a spiritualitást és a mélységet. Ő viszi át a kapcsolatot az idő és tér viharain. Ha a tudatos és tudat alatti elméje stabil, a pár stabilitása létrejön. A nő testesíti meg azt, hogy „vagyunk”. Ha a nő úgy érzi, hogy „pozitívak vagyunk, boldogok és harmónia van köztünk” – akkor a kapcsolat jó.”- Yogi Bhajan

A workshop segítségével

  • felépítheted önazonosságodat
  • megérted kulcsszerepedet saját életed alakításában
  • megismerheted a férfiak elméjének és érzelmeinek alapvető törvényszerűségeit
  • megértheted a női test, elme, aura és mágneses mező (így önmagad) működését
  • megerősítheted önértékelésedet
  • felismerheted a Vízöntő kori sikeres és boldog párkapcsolat alapjait
  • megtudhatod, mi a teljességet nyújtó szexuális kapcsolat titka
  • megtanulhatod a sikeres párkapcsolati kommunikáció alaptörvényeit
  • megértheted, hogyan gazdagíthatod a kapcsolatotokat
  • megerősödhetsz olyan meditációk segítségével, amelyek női mivoltodban emelnek fel

A találkozó időpontja

Szeptember 13-án, szombaton 10 és 18 óra között.

A találkozón

  • beszélgetünk
  • megosztunk érzelmeket, gondolatokat, figyelmet, támogatást, szeretetet
  • tanításokat adok át, amelyek ismerete nélkülözhetetlen a boldog párkapcsolathoz
  • meditálunk a céljaink megvalósítása érdekében
  • mantrákat éneklünk, melyek hozzásegítenek a vágyott élethez
  • táncolunk
  • kreatívan alkotunk

Részvétei díj:

A párkapcsolati workshop részvételi díja: 9 000 Ft/ nap/ fő 

Előjelentkezési kedvezmény!

Ha részvételi szándékodat szeptember 8. éjfélig jelzed, és befizeted a részvételi díjat, akkor számodra a wokshop 9 000 Ft helyett 8 200 Ft.

Jelentkezni itt tudsz, a tárgymezőbe kérlek, írd be: Párkapcsolati workshop

Szeptember 9-én csodálatos telihold lesz. Tökéletes időpont, hogy elindul a Teljesség felé vezető úton.

„A teljesség felé”

10 hetes kundalini jóga tudatosság fejlesztő csoport

a teljesség felé

A program indulása: Szeptember 9. kedd

Ez a jógaprogram feltárja előtted végtelen lehetőségeidet, és megtanít arra, hogyan élj velük. Harmóniát kíván teremteni benned a fizikai világod nyolc alapvető életterületén, a finomenergiák szintjéről indulva.

A nyolc életterület a következő:

  1. Egészséges és szép test, betegség megelőzés, gyógyulás
  2. Anyagi biztonság, bőség, jólét      
  3. Életerő, kreativitás, alkotókészség 
  4. Párkapcsolat, szerelem
  5. Hivatás, siker, elismertség
  6. Emberi kapcsolatok, kommunikáció
  7. Belső béke, boldogság
  8. Teljesség, saját végtelen éned megtapasztalása

A program 10 jógaórából áll, 10 héten át, keddenként 18.30. és 20.30. között.

A pontos időpontok tehát:

Találkozó Időpont
0.  2014. szeptember 9.
1. 2014. szeptember 16.
2. 2014. szeptember 23.
3. 2014. szeptember  30.
4. 2014. Október 7.
5. 2014. Október 14.
6. 2014. Október 21.
7. 2014. Október 28.
8. 2014. November 4.
9. 2014. November 11.
10. 2014. November 18.

Az első órán egy, a programra felkészítő, méregtelenítő, tisztító gyakorlatsorral kezdünk, ez a nulladik találkozó. A következő hetekben pedig a fenti sorrendet követve fejlesztjük a testünket, és a tudatosságunkat. Az utolsó találkozó egy csakrakiegyensúlyozó program, amely az új tudatosság felépülését segíti, mind a tíz testünkben.

Helyszín: Budapest, 12. kerület, Arató köz 1.

Mi történik, ha kimaradsz egy órából?

Mindenképpen fejlődsz, és mivel hiszünk a rendszerelméletben, így abban is, hogy a többi órán való részvételed hatással lesz az életed jobbá alakulásában.

Kundalini jóga
A kundalini jóga órák 2 órásak, és részei a következők:

  • rövid bemelegítés
  • krija
  • relaxáció
  • meditáció; mantra meditáció

A programban minden egyes gyakorlatsor az éppen aktuális témában emeli a tudatosságot.

A programot kezdőknek, újrakezdőknek, és haladóknak is ajánljuk. Javasoljuk, hogy a program minden óráján vegyél részt, de ha ez nem megoldható, az egyes órákhoz is csatlakozhatsz, amenyiben még van férőhely. A helyedet bérletvásárlással biztosíthatod.

Az órák részvételi díja: 2 000 Ft/alkalom

Bérletvásárlás esetén: 18 000 Ft a tíz alkalom.

Itt tudsz jelentkezni! A tárgysorba kérünk írd be: A teljesség felé

Szeretettel várlak!

Simrat Kaur (Arató Mónika) 

 

Send this to a friend