Az Ízisz és Ozirisz misztérium nyomában

 

Exkluzív expedíció Veres Krisztával, Balogh Bélával és Arató Mónikával Egyiptomban

 

ÚJ IDŐPONT: várhatóan 2021. áprilisban

 

Az őszre tervezett utunkat a világban zajló változások miatt teljes biztonsággal és felelősséggel most nem tudjuk megvalósítani. Az időpontot jelenleg újratervezzük. Várhatóan 2021. áprilisában indulunk útnak erre a csodás kalandra. A részletekről itt az oldalon, és hírlevélben is információt nyújtunk
.
Kövessetek minket! Köszönjük! 

 

2020. október 9- től 24- ig

 

 

“Megszentelt képed az Egekben, Orion, felkel és nyugszik minden nap…Nemesi kép, mely tőled származik táplálja az Isteneket és az embereket…Kiáradsz barlangodból, amikor eljön az idő, víz öntözi a Badat, felajánlásokkal tápláljuk Kádat. Tápláld az istenit és emberit. Oh, Urunk, nincs még egy Isten olyan, mint te. Mennyekben lakozik a Bad és a Földön a formád. Az AlsóVilágot megtöltik titkaid. Feleséged az Őrződ. És fiad, Hórusz uralja a Földet” (részlet az Ozirisz siratása ősi szövegből)

 

“Ízisz, te adod az életet, a Szent Liget a te helyed. Úrnője Bigah Szigetének. Te, aki elindítod az áradást, ami az embereket élteti és a Földet zölddé varázsolja…Te vagy a Menyeknek Királynője, férjed az AlsóVilág Ura, fiad a Földi Világ Ura. Férjed a tiszta víz, ki Bigah szigetén újjászületik. Te vagy a Menyeknek, Földnek és az AlsóVilágnak Úrnője. Általad léteznek, szívedből születnek és kezed teremti őket…” (részlet Íziszhez szóló himnuszból a Phileai Ízisz Templomból)

 

Egyiptom… évezredek óta a misztériumok és titkok világa. Alig van ember a földön, aki ne szeretné személyesen is átélni, megtapasztalni ezen egyedülálló, évezredekig fennálló birodalom csodáit. Többről van itt szó, mint rabszolgák által bronzvésővel kifaragott kövekről – hiszen az ország olyan tárgyakat, olyan építményeket rejt, amelyeket még mai technikával is lehetetlen megvalósítani.

Kik voltak hát, akik mindezt létre hozták? Honnan, melyik bolygóról jöttek? Miről mesélnek valójában a mítoszok? Miért van a fáraók nagy részének ( ma már csak megtekinthető múmiáiknak) az emberi fajra egyáltalán nem jellemző, hátrafelé megnyúlt koponyája? Kik és hogyan készíthettek olyan tárgyakat, szobrokat, szarkofágnak nevezett hatalmas dobozokat, amelyekhez mai tudásunk szerint minimum lézertechnika és komoly számítógépes háttér kellene? És vajon hol rejtőznek ezek a szerszámok és eszközök napjainkban?  

 

 
Utazz velünk!
 
 • Izgalmas útvonalat állítottunk össze. Bejárjuk Egyiptom északi, déli- és középső részét. Az Orionról (Nimród) jött Ozirisz (fennmaradt ősi nevén Wsir) és a Szíriuszról érkezett Ízisz (kemeti nevén Iset) története mára csak mítosz, de a szakrális helyszínek őrzik a mennyei energiákat. A létrehozott tárgyak és építmények az értő szemek számára elárulják készítésük módját és lehetséges eszközeit. Ne hidd el, amit Egyiptomról a tankönyvekben olvastál. Megannyi titokzatos, szakrális helyszín vár, amelyek kapcsolódnak Ozirisz és Írisz misztériumához.

 

 • A látnivalók egyedülállóak. Az expedíció vezetői úgyszintén.

 

 • Az úton velünk lesz egy szufi (az iszlám ezoterikus igazságát képviselő) egyiptológus idegenvezető.

 

 • Veres Kriszta, Balogh Béla és Arató Mónika az utazást tudással, információkkal, szertartásokkal és gyakorlatokkal teszik még emlékezetesebbé.

 

 • Exkluzív nílusi hajózás teljes ellátással

 

 • Kapcsolódunk az Ízisz által hozott szíriuszi és az Oziriszhez kapcsolódó orioni csillaglényekhez.

 

 • Bejárunk egy férfi és női transzformációs folyamatot.

                                                         

 • A misztérium transzformációjában való elmélyülést a szakrális helyszínek, az idegenvezetés, a szakrális szertartások, és a kundalini jóga segíti.

 

 • Csodálatos körülmények és finom ételek várnak (vegetáriánus is).

 

 • Az utazás 2 napos azúrkék vizű tengerparti pihenéssel ér véget a Földközi tengernél, Egyiptom lemúriai rezgéseket hordozó tengerpartján

 

 
A helyszínek:

 

 • A Kheopsz piramis mindhárom beavató terme, külön engedéllyel, kizárólag a csoport számára biztosított idővel. Figyelem: Zavartalan meditációs lehetőség a Nagy piramis termeiben!

 

 • A Szfinx és a gizai fennsík bejárása gyalog, mert így nyílnak fel a titkok, melyeket a turisták nem látnak

 

 • Dahshour három piramisa

 

 • Abu Simbelben Hathor-Nefertari Temploma, az egykori Hathor Misztérium Iskola és II. Ramszesz Temploma

 

 • Papnők szigete, azaz egykori Szent Sziget és Ízisz Temploma Aswanban

 

 • Kom Ombo és Edfu temploma

 

 • Hatshepsut Temploma és Királyok Völgye Luxor nyugati partján

 

 • Luxor és Karnak Templomok a keleti parton, külön a csoportnak meditáció Sekhmet Szentélyében

 

 • Dandaraban Hathor Temploma, a templom különböző szintjei, köztük a alsó szinten a domborművön ábrázolt elektromos lámpa

 

 • Abydos hét-szentélyes Temploma a homlokzati táblába faragott helikopterrel és más érdekes járművekkel, meditáció a Djed Szentélyben

 

 • Szakkara Gyógyító Temploma és a Szerapeum hatalmas gránit és bazalt dobozai.

 

 • Marsa Matruhban Kleopátra tengerpartja

 

 • Siwaban két napos kalandozás a sivatagban, Sóbánya tavak, Kleopátra fürdője

 

 • Szertartás az Orákulum Templomban külön csak a csoportunknak fenntartott időben

 

Az utazás vezetői:

 

Az utat a Lady Egypt egyiptomi utazási iroda szervezi és bonyolítja, a spirituális rész vezetője és az energia-folyamatok megtartója Veres Kriszta, Balogh Béla és Arató Mónika.

 

Veres Kriszta * szakrális elvonulások vezetője, lélek gyógyító, papnő, tanító

Avalonban emlékeztem vissza a bennem élő Papnőre és arra a papnői és női útra, melyet számos inkarnációban jártam. A Szakrális Női erő ébresztését szolgálom hosszú évek óta, Maggyarországon az évekig működő Istennő Templommal, a ma is működő Papnő Iskolákkal és a különböző workshopokkal, szakrális utazásokkal és online tanításokkal. 2010-ben hívott magához Ízisz Földje, Egyiptom, és 2011 óta itt van az otthonom. Szerelemben élek ezzel a Földdel és az ősi misztériumaival, melyek folyamatosan nyílnak, ahogy egyre több templom és szakrális hely enged magához, melyeket aztán szeretettel osztok meg mindazokkal, akik a Világ különböző pontjairól eljönnek az útjaimra. Egyiptom kinyitotta a szívem az EGY keresésére, különböző spirituális utakon és a Női-Férfi EGYségen keresztül is.

 

 

Balogh Béla * író, tanító, mérnök, az Álomvölgy Meditációs Központ megálmodója, megvalósítója és vezetője

Számomra a reinkarnáció nem hit kérdése, hanem tény. Egyiptomi inkarnációm viszont nem csak nekem volt. Aki vonzódik az egyiptomi misztériumokhoz, aki szívében vágyik arra, hogy ezeket a helyszíneket lássa, vagy újra lássa, jó eséllyel magában hordozza egyiptomi inkarnációjának rezgéseit. Az emlékek felébredéséhez elég lehet egy nagy energiákat hordozó helyszín és egy biztonságosan és jól vezetett meditáció. Nem tudhatjuk előre, kinek melyik beavató templom, vagy szakrális helyszín segít megnyitni a belső látását, kinyitni az emlékek tárházát, de a gondosan kiválasztott útvonal annyira összetett és egyedülálló, hogy minden bizonnyal egy életre szóló élmény lesz mindannyiunk számára.

 

 

Arató Mónika* kundalini jóga intsruktor, író, tanító, papnő

 

Papnőként és kundalini jóga tanárként az élet teljességének megteremtésében, a szakrális szerelem és szexualitás témakörének tanításában mélyedtem el legfőképpen az elmúlt 10 évben. Rendszeresen tartok jógaórákat, workshopokat, illetve elvonulásokat itthon és külfüldön is. Egyiptomba, Indiába és Franciaországba szerveztem és kísértem eddig csoportokat. Online kurzusaim az emberi élet számos területére adnak megnyugtató tudást és gyakorlatokat.

2018. februárjában Veres Kriszta barátnőmmel vezettük Egyiptomba az Egy erő elvonulást, akkor mikor már 1,5 éve dolgoztunk Egy erő, a férfi és a nő szakrális egyesülése témájában. Az utazás során kapcsolódtunk a fáraók és feleségeik, a királynők beavató helyszíneivel, és ez erős transzformációt indított be sokunk életében. Házasság, gyermekáldás, szakmai előmozdulás, a belső erő felébredése, a női és férfi varászlói energiák megerősödése történt sok csapattagnál, akik velünk utaztak. Olyan erőt hoztunk onnan haza, ami szavakkal nehezen leírható. Külön ajándéka Egyiptomnak, hogy mindezeket az egyéni transzformációkat ilyen gyönyörű helyszíneken, csodálatos és titokzatos építményekben, és varázslatos természeti környezetben élhetjük át. Egyiptom számomra olyan, mint a bőség földje, ahol minden gazdagon terem: a látnivalók, az exkluzív szállások, a finom és bőséges ételek, az emberek kedvessége mind hozzájárul, hogy úgy érezzük, hogy a sors a tenyerén hordoz minket.

Krisztával és Bélával rendszeresen együttműködve teremtek és vezetek izgalmasabbnál izgalmasabb programokat. Most újra Egyiptomba!

 

 
A tervezett program

 

Október 9. Repülés Budapestről Kairóba

Október 10. A Nagy Piramis három beavató termének bejárása, kapcsolódás  a Szfinx-szel, Gizai fennsík bejárása, reggeli a Mena House Hotelben. Dahshour, vacsora, majd repülés Aswanba.

Ozirisz egy elképzelés szerint az Orionról, azaz Nimródról inkarnálódott csillaglény, Ízisz Szíriuszról, ketten hozták létre az Ősi Egyiptomi kultúrát. Giza három piramisa Orion öve, azaz ehhez a három csillaghoz hangolt. A Szfinx a Szíriuszi Macskalényeket ábrázolja egy elképzelés szerint, akik szintén jelentős szerepet játszottak az ősi Kemet megalapításában. A Nagy Piramisra, és a Szfinxre így tekinthetünk, mint az Orion és Szíriusz energiájára a tájban, azaz Ozirisz és Ízisz energiájára. Dahshourban volt valamikor Ízisz egyik legfontosabb Szent Ligete.

 

 

Október 11.   Abu Simbel

Mielőtt az Amun Papság mindent összekuszált, a Fáraó Ozirisz földi megtestesítője volt, a Királynő pedig Íziszé. A Királynők beavató helye volt AbuSimbel. A II. Ramszesz által épített két templom őrzi az Ősi beavatási misztériumot, a Nefertari templom megmutatja a Királynő beavatását Hathor és Ízisz által. A másik templom pedig őrzi Ramszesz Ozirisszá válását, azaz a folyamatot, melyet végigjárt a sérült férfi-részek meggyógyításában, és a Szakrális Férfi-Királlyá válásban.

 

 

Október 12.   Napfelkelte szertartás a Papnő Kapunál, Ízisz Templom, reggeli a Papnők Szigetén, becsekkolás a hajóba.

A papnő sziget az eredeti Szent Sziget, ahol Ízisz Ligete őrizte Ozirisz testének egy darabját. Volt itt egy barlang, ahonnan az áradás “indult”, a folyót Ízisz Oziriszért hullatott könnyei duzzasztják fel. Az Ízisz Templom más funkciói mellett az Isteni Házasság helyszíne volt. Itt egyesült a beavatott Fáraó a beavatott Királynővel, aki magát Íziszt, azaz Egyiptom földjét testesíti meg. Ízisz a trón, tőle kapja a jogot a Király az uralkodásra.

Október 13.    Kihajózás, Kom Ombo és Edfu Temploma

KomOmbo a Dualitásból az EGYbe Templom, a krokodil beavatások helyszíne is. Edfu Hórusz Temploma. Hórusz a Fény-gyermek, aki Ízisz és Ozirisz nászából születik, itt ebben a Templomban folytatódik tovább Ízisz és Ozirisz története.

 

Október 14.   Lehetőség hajnali hőlégballonozásra. Reggel Hatshepsut Temploma és Királyok Völgye. Délután Karnak Temploma, majd este Luxor Temploma.

Hatshepsut az a Királynő, aki kilépett a Mátrixból, és Fáraóként uralkodott nőként, A felső szinten őt ábrázolják Oziriszként. A Királyok Völgye sírjainak ábrázolásai Ozirisz és Ízisz testből való kilépés, Fénybe való átlépés misztériumokban betöltött szerepéről tanítanak sokat.

Október 15.  Hajnali utazás Dandara Hathor Templomába, majd tovább utazás Abydosba. Szertartás a Djed Szentélyben. Este repulés Kairóba.

A Hathor templom csodás, és a felső szinten az Osirion nagyon erős energiákat hoz, mely kibont a veszteség és halál illúziójából. Az Abydosi templomnak 7 szentélye van, ebből az egyik Oziriszé. Itt van egy Djed ábrázolás, Ozirisz gerince, ami megtartja a Világot, amikor nagy transzformációs folyamatok zajlanak.

 

Október 16. Szakkara és Szerapeum.

Október 17. Kora reggeli látogatás a kairói múzeumba, majd utazás Marsa Matruhba.

Október 18. Kora reggeli meditáció Kleopátra tengerpartján, majd utazás Siwaba, Siwa múzeum és Shali régi városa.

 

Október 19-20. Kétnapos kirándulás a sivatagban (sós tó, fehér sivatag, meteoritok, éjszaka sivatagi campingben, vagy a hotelben, ez választható. Foszilok, meleg vizű forrás, szilika kristálymező, Fehér Hegy, gyertyafényes vacsora az Adrere Amalel Ecolodgeban.)

Október 21. Sóbánya tavak, Kleopátra fürdője, Szertartás az Orákulum Templomban

 

Október 22. Utazás az északi partra, a Földközi tengerhez.

Október 23. Pihenés, integrációs folyamatok a Lemúria rezgéseket hordozó tengerparton.

Október 24. hazautazás

 

 
Részvételi díj:

 

20 fő esetén 2 620 USD/fő+ kb. 150 000 Ft repülőjegy (Budapest- Kairo; Kairo-Asszuán; Luxor- Kairo; Kairo- Budapest)

 

A jelentkezés a részvételi díj 30%- nak befizetésével történik, a többit októberben a helyszínen tudod befizetni!

 

Kedvezményes jelentkezési lehetőség!

 

Ha július 30- ig befizeted a részvételi díj 30%-át (760 USD) akkor számodra az utazás csak 2 520 USD/ fő + kb. 150 000 Ft repülőjegy.

 

A részvételi díj többi részét az utazáskor készpénzben kérjük befizetni!

 

Ha hív az utazás, jelentkezz itt, az e-mail tárgysorába kérjük, írd be: egyiptomi expedíció 2020

 

 

A részvételi díj tartalmazza:

 

 • A részvételi díj tartalmazza a szállást 3 éjszakára Kairóban, 2 éjszakára a núbiai faluban, 3 éjszakára 5 csillagos nílusi hajón, 1 éjszakára Marsa Matrouhban, 4 éjszakára Siwaban, 2 éjszakára 5csillagos hotelben az északi parton.
 • A félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, kivétel a hajó, ahol teljes ellátás van).
 • A transzfereket, kirándulásokat, az egyiptológus-idegenvezetőt, az utazási iroda kezelési díját.
 • a reggelit a Mena House Hotelben,
 • a belépőjegyeket, a sofőrök, egyiptomi kísérők, és a templomok őreinek borravalóját
 • a tanításokat, szertartásokat és programokat Krisztától, Bélától és Mónitól
 • a NAGY PIRAMISBAN a privát, két-órás látogatást

 

A részvételi díj nem tartalmazza:
 • a repülőjegyeket (nemzetközi és belföldi),
 • a vízumdíjat (jelen pillanatban 25USD), az opcionális hőlégballonos repülést, az italokat, és egyéb étkezéseket (szendvicsek, nassolnivalók, üdítők)

 

A részvételi díj min. 20 fős csoportlétszám esetén érvényes, kétágyas elhelyezéssel, míg az egyiptomi font árfolyama nem csökken 1USD=15EGP alá.

 
A repülőjegy:

 

Kb. 150 000 Ft (Budapest- Kairo; Kairo-Asszuán; Luxor- Kairo; Kairo- Budapest)

Minél korábban foglalsz, annál valószínűbb a kedvező ár!

A repülőjegyek foglalását segítünk intézni!

 

Jelentkezz MOST ITT, az e-mail tárgysorába kérjük, írd be: egyiptomi expedíció 2020

 

 

Szeretettel várunk!

 

Kriszta, Béla és Mónika

 

 

 

Send this to a friend